02 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İlk hedef son dört

(A) MİllÎ Erkek Basketbol Takımı antrenörlerinden Orhun Ene, Türkiye’de organize edilen şampiyonada ilk dörde girmenin çok önemli olduğunu belirterek, ‘’İlk hedefimiz bu olacak. Bunun için grup maçlarını iyi oynamamız lâzım.

Grupta ilk iki sırada yer aldıktan sonra son dört takım arasında olmak istiyoruz. Ardından madalya için oynayacağız’’ dedi. Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonun 40 yılda bir Türkiye’ye gelebileceğine dikkati çeken başarılı antrenör, ‘’Ülkemizdeki Dünya Şampiyonası basketbol ve seyirci anlamında katkı sağlayacaktır. Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız madalyanın tadını çıkaramamıştık. Dünya Şampiyonası’nda aynı başarıyı sağlarsak Türk basketboluna dönüşü mutlaka iyi olacaktır. Şu anda bile salonların yapılması, biletlerin tükenmesi çok önemli sonuçlar getirdi. Bunu sonuçla süslersek müthiş bir katkı olacaktır’’ diye konuştu.

TANJEVİÇ İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ

Tedavİsİ dolayısıyla henüz takımın başına geçmeyen baş antrenör Bogdan Tanjeviç ile sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Ene, şunları söyledi: ‘’4-5 senedir aynı programla çalışıyoruz. Programda çok değişiklik yok. Savunmada ve hücumda aynı oyun düzeniyle kondisyon çalışmalarımızı yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz. Tanjeviç şampiyonadan sonra kariyerine devam edecektir. Kendine iyi bakan her şeyiyle mücadele eden biri. En zor dönemini geçirdi. Basketbol onun en büyük ilâcı. Onda o enerjiyi görüyorum.’’

02.08.2010


 

LORIK Cana, takImla çalıştı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad ile yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapılan antrenmanın 1,5 saat sürdüğü, futbolcuların ise idman boyunca fizik kondisyon ve dayanıklılık çalışmaları yaptıkları belirtildi. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan oyunculardan Milan Baros’un koşularına devam ettiği aktarılırken, Lorik Cana’nın antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı duyuruldu. Galatasaray, OFK Belgrad maçı hazırlıklarını bu sabah basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

02.08.2010


 

Önemli olan güzel futbol

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, futbol anlayışıyla ilgili olarak, kendisi için göze hoş gelen oyunun daha önemli olduğunu söyledi.

Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray Dergisi’nin ağustos ayı sayısında yer alan röportajında, kariyeri boyunca güzel futbol için çalıştığını dile getirirken, ‘’Benim için önemli olan güzel futbol oynamak. Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerim boyunca sürekli olarak bunun için çalıştım. Futbolun halk için oynandığını düşündüm. Türkiye’de ise sonuç almak, insanlara her zaman daha çekici geliyor. Burada netice öne çıkıyor, oynadığınız futbol değil. Ancak iyi futbol oynarsanız, o anlayışın devamı gelir. Bu gelecek için bir yatırımdır. Teminattır bir anlamda. Bugün rakip ağlara gitmeyen top, ilerleyen zamanda sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilir. Önemli olan futbola bakış açısı ve mentalite’’ diye konuştu.

Geride kalan sezonda yaşanan başarısızlık konusunda, ‘’Gelen oyuncular, sakatlanan futbolcularımızın yerlerini dolduramadılar. O yüzden bazı sorunlar yaşadık. Bizim isteğimiz her zaman hücum futbolu tabii. Aynı futbol modeliyle oynamaya çalıştık’’ ifadelerini kullanan Rijkaard, oyun planlarını üzerlerine kurdukları isimlerden Harry Kewell ile Milan Baros’un eksikliklerini telafi edememiş olmalarından yakındı.

02.08.2010


 

Mesut: Kararı Bremen verir

Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla Avrupa’daki birçok büyük kulübün transfer listesine giren Mesut Özil, başka bir takımda oynayıp oynamayacağına Werder Bremen’in karar vereceğini söyledi.

Özil, İngiltere basınında yer alan açıklamasında, Werder Bremen ile halen 1 yıllık sözleşmesi bulunduğunu, transfer konusunda kendisinin birşey söylemesinin doğru olmayacağını belirtti. Manchester United ile Chelsea’de forma giymenin her futbolcunun rüyası olduğunu ifade eden Özil, Premier League’in futbol dünyasında ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Özil, başarılı olabileceği bir kulübe gitmek istediğini, ancak bu yaz başka bir takıma katılma ihtimalinden kendisinin bahsedemeyeceğini söyledi.

02.08.2010


 

İnter, City’i farklı yendi

İtalya Serie A ekiplerinden İnter, hazırlık maçında İngiltere’nin iddialı ekiplerinden Manchester City’i 3-0 yendi.

ABD’nin Baltimore şehrinde oynanan maça, Dünya Kupası’nda mücadele eden birçok oyuncusunun yanı sıra 30 milyon sterlin değer biçilen Mario Balotelli’den yoksun çıkan İnter, rakibini Victor Obinna’nın 38 ve 54, Cristiano Biraghi’nin 74. dakikada attığı gollerle yendi. Manchester City, Patrick Vieira’nın kırmızı kart görmesi dolayısıyla 69 dakika 10 kişi oynadı.

02.08.2010


 

Şotalı Kayseri yurda döndü

Kayserİspor’un, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya kampı sona erdi. Avusturya’nın Kapfenberg şehrindeki Loipersdorf Oteli’nde 18 Temmuz’da kampa giren sarı-kırmızılı ekip, kamp çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde çalışan Kayserispor, kamp süresince 4 hazırlık maçı yaptı. Hazırlık maçlarında Kapfenberg’i 1-0, Hannover 96’yı 2-0 ve Kazma Sporting Club takımını 5-1 yenen sarı-kırmızılı takım, Korona Kielce takımı ile de golsüz berabere kaldı. Kayserispor, lig için hazırlıklarına Kadir Has Tesisleri’nde devam edecek.

02.08.2010


 

Stepanov Bursa’da Nunez bugün geliyor

Süper Lig şampiyonu Bursaspor’un prensip anlaşmasına vardığı Sırp defans oyuncusu Milan Stepanov, Bursa’ya geldi. Alınan bilgiye göre, defans ve forvet mevkisine takviye arayışları içinde olan yönetim, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın raporu doğrultusunda bir dönem Trabzonspor’un da formasını giyen Stepanov ile prensipte anlaştı.

Kulübü Porto ile de büyük ölçüde anlaşan Bursaspor yönetimi, 27 yaşındaki Sırp oyuncuyu Bursa’ya davet etti. Gece geç saatlerde Bursa’ya gelen Stepanov, Holiday Inn Otel’e yerleşti. Bu arada anlaşmaya varılan Independiente’nin 26 yaşındaki forvet oyuncusu Arjantinli Leonel Nunez’in ise bugün Bursa’da olacağı öğrenildi. Stepanov ve Nunez’in, Salı veya Çarşamba günü, kendilerini yeşil-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

02.08.2010


 

Nevin, bütün yarışları kazandı

20. Avrupa Şampiyonası’nda bayanlar 100 metre engellide 12.63’lük dereceyle Türkiye rekoru kırarak, Avrupa şampiyonluğunu elde eden Nevin Yanıt, bu sezon katıldığı bütün yarışları kazanma başarısını gösterdi.

Bu sezon 4 uluslararası yarış yapan ve hepsinde birinci gelen 24 yaşındaki Nevin, son olarak 9 Temmuz tarihinde, şu anda Avrupa Şampiyonası’nın yapıldığı Barcelona’daki Olimpiyat Stadı’ndaki özel bir şampiyonada 12.74’lük dereceyle kendine ait olan Türkiye rekorunu kırmıştı. İlk defa Avrupa Şampiyonası’nda yarışan Nevin Yanıt, Türkiye atletizm tarihinde Avrupa şampiyonalarında madalya alan 5. Türk atlet oldu. Şimdiye kadar, 1950’de Brüksel’de Ruhi Sarıalp 3 adım atlamada bronz, 2002’de Münih’te Süreyya Ayhan 1500 metrede altın, 2006’da Göteborg’da Elvan Abeylegesse 5 bin metrede bronz ve Barcelona’daki bu şampiyonada 10 bin metrede yine Elvan altın madalya kazanmıştı. Nevin’in kazandığı altın madalya ile Türkiye, ilk defa bir Avrupa Şampiyonası’nda iki madalya almayı başardı.

02.08.2010


 

Türk teknik adamlara özgüven geldi

Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal, geçen sezon şampiyon olan Bursaspor’un, Türk teknik direktör ve kulüp yöneticilerinin vizyonunu genişlettiğini belirterek, ‘’Bursaspor şampiyon olarak, Türk teknik direktörlerine öz güven getirdi’’ dedi.

Bakkal, Bursapor’un şampiyon olmasının Anadolu kulüplerine çok olumlu bir etkisi olduğununa işaret ederek, ‘’Türk teknik direktörlerin de bunu başarabileceğini, sıfırdan veya yeni bir takım alıp iki yılda şampiyon yapılabileceğini Ertuğrul Sağlam Bursaspor’da kanıtladı. Türk teknik direktör ve yönetimlerinin vizyonu genişledi. Türk teknik direktörlerine öz güven geldi. Artık teknik adamlar işe ‘’neden olmasın’’ anlayışıyla başlıyor. Bursaspor’un başarısını görmemek haksızlık olur. Kendilerini tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

02.08.2010


 

Mustafa Denizli evlendi

Eskİ Millî Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Evin Elçi ile evlendi.

Çift, 28 Temmuz Çarşamba günü Ankara Çankaya Evlendirme Dairesi’nde dünyaevine girdi. Evlilik kararının ani geliştiği ve bu sebeple düğün yapma fırsatı bulunamadığı öğrenilirken, nikaha az sayıda aile üyesi ve çiftin yakın arkadaşlarının katıldığı kaydedildi. Tecrübeli teknik adam, son olarak geçen sezon teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş’tan sağlık sorunları sebebiyle ayrılmak zorunda kalmıştı.

02.08.2010


 

Atlantik’te yeni kürek rekoru

Atlas Okyanusu’nu kürekli tekneyle geçme rekoru 114 yıl aradan sonra kırıldı.

New York’tan İngiltere’nin güneybatı açıklarındaki Scilly adalarına 43 günde ulaşmayı başaran dört kişilik ekip, 1896’da kırılan rekoru 11 gün azalttı. İklim şartları ve teknik sorunlar yüzünden iki kez hatalı çıkış yapan ekip sonunda 17 Haziran’da 7 metrelik tekneleriyle açıldı. Yolculukları sırasında 10 metrelik dalgalar ve saatte 65 km hıza ulaşan fırtınayla mücadele eden kürekçiler, gıda zehirlenmesinden muzdarip olurken, içlerinden birinin ayak parmağında enfeksiyon oluşunca arkadaşları bıçakla ameliyat etti.

02.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.