02 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Şehit dedelerini unutmayıp, rahmetle hatırladılar

ERZURUM’UN Narman, Oltu ve Şenkaya ilçelerinde, Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen binlerce Doğu Karadenizli anısına Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) tarafından yaptırılan anıtların açılışı yapıldı.

GESOB Başkanı Ali Kara, Narman ilçesindeki 3. Ordu Şehitlik Anıtı’nın açılışı için düzenlenen törende, Sarıkamış Harekâtı’na Giresun’dan çok sayıda gönüllünün katılarak vatan için şehit düştüğünü ifade etti. Giresun’dan 1 Kasım 1914’te yola çıkan ve gönüllülerden oluşan 2 alayın tarihe düşecek şanlı bir mücadeleye imza attığını belirten Kara, şunları kaydetti: ’’Neredeyse tamamına yakının şehit düştüğü 89 ve 94. Gönüllü Giresun Alaylarından geriye ancak 157 kişi dönebilmiştir. Toplam 6 bin kişiden sadece 157 kişi memleketine dönebilmiştir. İnsanlarımız düşmanla göğüs göğüse çarpışmanın yanı sıra yokluk içerisinde ağır coğrafi ve iklim şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Vatanı için herşeyi göze alan bu yiğit insanları anmak ve yad etmek üzere buralara kadar geldik.’’ Kur’ân-ı Kerim’in okunması ve yapılan duaların ardından Giresun Uşakları Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Daha sonra, Oltu ilçesindeki 10. Kolordu Zafer Anıtı, Şenkaya ilçesindeki Allahüekber Yürüyüşü Anıtı’nın açılışı yapıldı.

02.08.2010


 

Dörtyol’da kardeşlik yemeği

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu toprağının mayasında sevgi hoşgörü, insan kadri bilmenin olduğunu belirterek, ‘’Bu topraklarda yüzyıllardır insanların bir arada yaşamalarının tek sebebi birlik beraberliği ellerinden bırakmamalarıdır’’ dedi.

Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından başlayan gerginliğin sona ermesiyle Dörtyol Öğretmen Evinde Kaymakamlıkça düzenlenen ‘’Sevgi Hoşgörü ve Kardeşlik Yemeği’’ne katılan Lekesiz, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Geleceğin daha aydınlık olması için geçmişin sorgulanacağını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu: ‘’Anadolu toprağının mayasında sevgi hoşgörü, insan kadri bilmek vardır. Bu topraklarda yüzyıllardır insanların bir arada yaşamalarının tek sebebi birlik beraberliği ellerinden bırakmamalarıdır. Gelişen birkaç olumsuzluk moralimizi bozmasın. Yaşı gereği gençlerimizin kanı kaynamaktadır. Ebeveynler, akrabaları, komşuları bu tür olumsuzluk içerisinde bulunan gençlerimizi uygun bir dille uyarırlarsa, zannediyorum bu gençlerimizde bu uygunsuz davranışlarından vazgeçerler.’’

Lekesiz, ayrıca, fısıltı gazetelerine ve dedikodulara itibar gösterilmemesini kin ve nefretten uzak durulması uyarısında bulundu.

Kaymakam Hayri Sandıkçı da, Dörtyol’un telafisi mümkün olmayan kötü sonuçları doğurabilecek bir toplumsal olayın eşiğinden döndüğünü ifade ederek, ‘’Umarım bu badireleri bir daha yaşamayız. Birlik ve beraberliğimiz için sürekli sağduyulu davranalım bu gerginliğin yatışmasında emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum’’ diye konuştu. BDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan da yapılan bu iyi niyet temennilerinin kendilerini sevindirdiğini dile getirerek, ‘’Olumsuz bir toplulukla çok ciddi sıkıntılar atlattık. Biz de sağduyulu davranarak beraberliğimizin devamı için çaba gösterdik. Yerel idarecilerimizden bu vatandaşlarımızın yaralarını sarmasını bekliyoruz’’ dedi.

Yemeğe İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

02.08.2010


 

Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

Bılecık'ın Gölpazarı ilçesinde enerji nakil hattında elektrik telinin kopması sonucu orman yangını çıktı.

Yaklaşık 20 hektarlık alana yayılan yangın ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, Kurşunlu köyü Dikenliboğaz Vayis Kuyusu mevkisinden geçen enerji hattında kopan elektrik telinden çıkan kıvılcımlar ağaçları tutuşturdu.

Yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olan orman yangınına Bilecik ve Gölpazarı ile çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, iş makineleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile 3 helikopter müdahale etti. Yangın yoğun çalışmalarla kontrol altına alındığı bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yangın, normalin üzerindeki hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüdü. Söndürme çalışmalarına, 5 helikopter, 8 dozer, 50 arazöz, 200 yangın söndürme görevlisi ile 40 teknik görevlinin katıldığı yangın, tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangında, yaklaşık 100 hektar alan zarar gördü. Öte yandan Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Kaşıkçı Şıhlar köyü Sarı Kaya mevkisinde önceki gün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle başlayan ve 5 hektar alanda devam eden yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Mudurnu ve Göynük Orman İşletme Şefliklerine bağlı ekipler ile köylüler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yangının yoğun şekilde devam ettiği bölgelerde dozerlerle yol açıyor. Yetkilileri, bölgenin dağlık olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle yapılabildiğini ifade etti.

Bu arada Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Zeyne beldesinde çıkan yangında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Anamurlu Mahallesi yakınlarında yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Zeyne Belediyesine ait iş makineleri ve havadan helikopterle müdahale edildi.

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangında, soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Bu arada, ormanlık alanın yakınındaki 300 dekarlık zeytin bahçesinin de yangında zarar gördüğü bildirildi.

02.08.2010


 

İstanbul, nem ve sıcak yüzünden kavruldu

Meteoroloji’nin hafta sonu yaşanacak sıcaklık uyarısı dün etkisini gösterdi.

Termometrenin 36 dereceyi gösterdiği Taksim’de vatandaşlar güneşin kavurucu sıcağında zor anlar yaşadı. Yaz tatili ve güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne akın etti. Öğlen saatlerine doğru artan sıcaklık vatandaşları zor durumda bıraktı. Termometrenin 36 dereceyi gösterdiği dakikalarda vatandaşlar bir hayli zorluk yaşadı. Bazı vatandaşlar ellerindeki yelpazelerle serinlemeye çalışırken, bazıları ise şemsiye kullanarak güneşin kavurucu etkisinden kurtulmaya çalıştı. Sıcaklara hazırlıksız yakalananlar başlarını ellerindeki gazete ve broşürlerle örterken, sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler ise dondurma yiyerek serinledi.

02.08.2010


 

Barınma merkezinde kavga çıktı: 5 yaralı

Kirklarelı Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezinde İran ve Afganistan uyruklular arasındaki futbol maçında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, barınma merkezinin bahçesinde İran ve Afganistan uyruklular, futbol oynarken henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Diğer kişilerin de karışmasıyla büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı. Barınma merkezindeki polis ekipleri kavgayı ayıramayınca takviye polisler olay yerine geldi. Kavgada yaralanan İran uyruklu Kerim Usagni, Ahmet Beyazıt Poyar ve Afganistan uyruklu Sadık Akimi, Buti Baisup ile kavgayı ayırmaya giren Cezayir uyruklu Maim İskenderi Mahmut, ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Emniyet güçleri, hastanede, İran ve Afganlı kaçakların karşılaşmaması için ayrı birimlerde tedavilerinin yapılmasını sağladı. Bu arada, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tosun da barınma merkezine giderek incelemelerde bulundu.

02.08.2010


 

Çubuk'ta anız yangını

Ankara’nin Çubuk ilçesindeki bir tarlada çıkan yangında yaklaşık 500 dönüm anız yandı. Alınan bilgiye göre, Güldarpı Mahallesi’ndeki bir mobilya fabrikasının yakınında başlayan anız yangını kısa sürede etkisini artırdı.

Esenboğa Havalimanı’na ait radar sistemlerini de tehdit eden yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonrası kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 500 dönümlük alanda etkili olan yangın, mobilya fabrikasına ve radar sistemlerine ulaşmadan söndürüldü.

02.08.2010


 

Deniz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Kastamonu’nun Abana ilçesinde bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilen Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri festivalinin ikinci gününde liman etkinlikleri yapıldı. Abana limanındaki deniz etkinlikleri kapsamında yüzme yarışları, yağlı direk, ördek kapma ve tekne yarışları gerçekleştirildi.

Etkinliklerde en çok ilgiyi yağlı direk yarışları gördü. Yarış sırasında ilginç bir olay yaşandı. Yağlı direğe çıkan bir yarışmacı, direğin yarısına geldiğinde direğe sarılarak bayrağa ulaşmaya çalıştı. Yarışmacı bayrağı bu şekilde almasına karşın kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle bayrak yerine yeniden çakılarak yarışmaya devam edildi. Etkinliklerde ilgi çeken yarışmalardan biri de ördek kapma oldu. Teknelerden atılan ördekleri çok sayıda kişi yüzerek yakalamaya çalıştı. Ördekler, kendilerini kapmaya çalışan yarışmacılara zorlu anlar yaşattı. Liman etkinlikleri, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

02.08.2010


 

Hemzemin geçitte kaza: 1'i ağır 2 yaralı

İzmır’ın Selçuk ilçesinde trenin hemzemin geçitte araca çarpması sonucu biri ağır 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Nazilli’den İzmir yönüne giden makinistler Metin Keskin (42) ve Ali Karahan (49) yönetimindeki 32208 sefer sayılı yolcu treni, Selçuk ilçesi yakınlarındaki kontrolsüz hemzemin geçitte, İlhan Bozuk’un (22) kullandığı 35 LAC 29 plakalı özel otomobile çarptı.

Kazada, araçta sıkışan otomobil sürücüsü Bozuk, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve AKS ekiplerince kurtarıldı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Bozuk’un hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Kazada, araçta bulunan Hasan Yaşbiçen (25) hafif yaralandı.

02.08.2010


 

Tıp fakültelerinde kadavra sıkıntısı

Selçuk Ünıversıtesı (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı ve Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, yeni tıp fakültelerinin açılmasıyla kadavra sıkıntısının arttığını, sıkıntının tıp eğitimini aksatacak seviyelere yaklaştığını söyledi.

Karabulut, yaptığı açıklamada, tıp eğitiminde kadavranın vazgeçilmez bir materyal olduğunu ifade etti. Kaliteli sağlık hizmetinin başta doktorlar olmak üzere sağlık personelinin iyi yetişmiş olmasına bağlı olduğunu belirten Karabulut, ‘’Kadavra kullanımı klasik tıp eğitiminin vazgeçilmezi olmasının yanı sıra, özellikle kadın doğum, ortopedi, üroloji, kulak-burun-boğaz, anestezi, plastik ve genel cerrahi gibi bölümlerin asistan eğitiminde de kullanılmaktadır. Yeni operasyon tekniklerinin denenmesinde ve klinik anatomi çalışmalarındaki önemi de çok büyüktür’’ diye konuştu. Kadavra ihtiyacının karşılanması için Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin önemli faaliyetler yürüttüğünü anlatan Karabulut, derneğin bu soruna yönelik çözüm yolları üretmeye çalıştığını ifade etti.

02.08.2010


 

İstanbul’da kumar operasyonu

İstanbul’da 3 ayrı yere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kumar oynadığı ve oynattığı ileri sürülen 128 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş, Bahçeşehir ve Bakırköy’deki 3 adreste kumar oynandığı ihbarını alan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Beşiktaş’ta Etiler Tanburacı Ali Efendi Sokak’ta bulunan ve Briçseverler Derneği tabelası asılı villada 14’ü kadın 36, Bahçeşehir İstasyon Çıkmazı Sokak’taki müstakil evde 20’si kadın 48, Bakırköy Ataköy’deki Bakırköy Spor Kulübü Lokali’nde 8’i kadın 44 kişi olmak üzere toplam 128 kişi gözaltına alındı. Rulet masaları ile çok sayıda oyun pulu ve oyun kağıdına el konuldu. Zanlılar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılacağı bildirildi.

02.08.2010


 

Fındık işçisi ırmakta boğuldu

Ordu’ya fındık toplamak için gelen genç serinlemek için girdiği ırmakta boğuldu. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte fındık toplamak için Siirt’ten Ordu’ya gelen Hasan Yılmaz (18) Turnasuyu mevkisinde serinlemek için girdiği Melet Irmağı’nda boğuldu.

Durumun fark edilmesi üzerine olay yerine çağrılan Ordu Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri Yılmaz’ın cesedini sudan çıkartırken, yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Ailesinin Hasan Yılmaz’ın dershane parasını biriktirmek için Ordu’ya mevsimlik işçi olarak çalışmaya geldikleri öğrenildi.

02.08.2010


 

Deniz suyundan içme suyu üretim tesisi açıldı

Balikesır’ın Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesinde (Avşa Adası), yaptırılan deniz suyundan içme suyu üreten tesisin açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Günlük 4 bin ton deniz suyunun içme suyuna dönüştürüldüğü tesisin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Tesisin kapasitesinin ihtiyaca göre 20 bin tona kadar çıkabildiğini ifade eden Yıldırım, yaklaşık 15 milyon liraya mal olan tesisin, yaz aylarında nüfusu oldukça artan Avşa’nın 40 yıllık dönemde su ihtiyacını karşılayacak bir proje olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından ‘’Avşa Adası Deniz Suyu Arıtma Tesisi’’nin açılışı gerçekleştirildi. Törene Bakan Yıldırım’ın yanı sıra, AKP Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

02.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.