05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sevdiğiniz alanı seçin

NAMIK Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversite tercihi yapacak öğrencilere sevdikleri veya sevebilecek alanlarda tercih yapmalarını tavsiye etti.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nı kazanan öğrencilerin tercih yapma süresine çok az bir süre kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Şenköylü, öğrencilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Mardin’deki öğrencilere diledikleri bölümlere yerleşmeleri temennisinde bulunan Prof. Dr. Şenköylü, üniversite olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelecek öğrencilerine kapılarının açık olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Namık Kemal Üniversitesi ve Artuklu Üniversitesi ile kardeş üniversite olduğunu ifada eden Şenköylü, “Tercih yapacak öğrencilerin şimdiden mezun olacakları tarihi göz önünde bulundurarak tercih yapacakları bölümlerin özelliklerine bu yönde dikkat etmeleri gerekir. Her öğrencinin dershane ve okullardaki rehber öğretmenler ile ailelerin yönlendirmeleri yerine kendi eğilimleri doğrultusunda sevebilecekleri alanlarda tercih yapmaları çok önemlidir. Bu anlamda hangi bölüm seçilirse seçilsin muhakkak yabancı dil eğitimi verilen hazırlık sınıfları olan bölümler ile AR-GE imkânı olan bölümlerin tercih edilmesi gerekir” dedi.

ÖSYS’de tercih süresi Cuma günü sona eriyor

ÜNİVERSİTE tercihi yapan adayların tercih formunu teslim etme süresi 6 Ağustos 2010 Cuma günü sona erecek. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM’ye gönderebiliyor. Tercih formları 6 Ağustos’a kadar teslim edilebilecek. Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adaylar, T.C. Kimlik numarası ve ÖSYS şifresi ile ÖSYM’nin ‘’http://www.osym.gov.tr’’ internet adresinden yapabilecek.

Tercihini başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların tercih işlemini yaptıracağı başvuru merkezinden randevu alması gerekiyor. Bu adaylar tercih hizmeti olarak 3 TL ödeyecek. Adaylar, geçen seneden farklı olarak 30 yükseköğretim programını tercih edebilecek. Adaylar, yaptıkları tercihleri tercih süresinin bitimi olan 6 Ağustos 2010 tarihine kadar değiştirebilecek. İster okuldan, ister internetten bireysel başvuruda bulunmuş olsun her adayın internet üzerinden tercihlerinin sıralamasını değiştirme hakkı bulunuyor.

05.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnternet andıcı ‘rutin görev’miş

  102’lerde ilk tutuklama

  Gecikmenin sebebi redd-i hakim talepleri

  Aytaç Durak'a 'Seçim Kanununa Muhalefet' dâvâsı

  İstanbul'da terör örgütü operasyonu

  Kore gazisi vefat etti

  CHP'li Erdem disipline verildi

  Hızlı Trenlerle konforlu yolculuk

  SICAĞA RAY DAYANMIYOR

  Duble yolda hız sınırı, yönetmeliği bekleyecek

  Yeryüzü Doktorları, Pakistan’a gidecek

  Şehit uzman çavuş toprağa verildi

  Jandarmadan açıklama

  Bu çatışmanın kazananı olmayacak

  Dışişlerine yeni sözcü

  NATO, yeni bir birim kurdu

  Savcı Öz’den Baykal’a inceleme

  Mavi Marmara’yı römorkör getirecek

  Tunceli Belediyesi’nde şüpheli paket paniği

  Ordu’da geniş çaplı operasyon başlatıldı

  Ömer Ulusoy Adlî Tıp'a sevk edildi

  Sevdiğiniz alanı seçin

  Bezm-i Âlem’de eğitim başlıyor

  Eğitimde ‘elektronik yayıncılık’ dönemi

  Meteoroloji, geleceğin 10 mesleği arasında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.