08 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Ramazanda yoksulun yüzünü güldürecekler

Türkİye’dekİ insanî yardım amaçlı faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütleri, Ramazan ayında yapacakları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürecekler.

Toplumda yardımlaşmanın arttığı Ramazan, maddî durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın en güzel fırsatlarından biri olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de insanî yardım amaçlı kurulan dernekler de, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da, Ramazanda hayırseverlerin yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışma başlattı. Afet zamanlarının dışında her dönem ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, Ramazan süresince sosyal yardımlarını arttırarak devam ettirecek. Ramazanda 73 bin 44 adet konserve kuşbaşı, 73 bin 44 adet konserve kıyma olmak üzere toplam 146 bin 88 adet et konservesi Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine ulaştırılacak. Ramazanda da adak kurban kesimine devam edecek Kızılay, zekat bağışlarının da adak kurban bağışlarıyla paralellik göstermesini hedefliyor.

İHH İNSANÎ YARDIM VAKFI

‘’Birlikte Dünya Değişir’’ sloganıyla Ramazan hazırlıklarını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı da, yurt içinde ‘’İHH Gezici Aşevi’’ aracılığıyla 25 şehre giderek Ramazan süresince 65 bin kişiye sıcak yemek dağıtmayı hedefliyor. Yurt dışında 61 farklı ülkede, Türkiye’de ise 60 şehirde Ramazan çalışmasını sürdürecek İHH, 60 lira olarak belirlediği kumanya bedeliyle yurt içinde 25 bin, yurt dışında ise 35 bin ihtiyaç sahibi aileye kumanya dağıtımı yapacak.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

Kimse Yok Mu Derneği, bereket ayı Ramazan’ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için hayır yapmak isteyen bütün gönüllüleri ve yardımseverleri iyilik seferberliğine dâvet ediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 500 ile 3 bin kişiye yemek verebilecek kapasitede 16 ayrı iftar çadırı kuracak Kimse Yok Mu Derneği, pek çok ilde sıcak yemek uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin iftarlarını evlerine kadar götürecek. Afganistan, Arjantin, Bangladeş, Burma (Myanmar), Kongo, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Kosova, Liberya, Lübnan, Makedonya, Moğolistan, Mozambik, Nijer, Osetya, Pakistan, Peru, Senegal, Srilanka, Somali, Sudan, Şili, Tanzanya, Uganda, Ukrayna, Vietnam, Yemen’de ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtılacak.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Derneğe katkı yapmak isteyen bağışçılar ‘’Gülen Yüzler Projesi’’ne yapacakları 60 liralık bir bağışla bir çocuğun bayram hayalini gerçekleştirebilecek. Yetim ve öksüz çocukları da unutmayan dernek, bin 100 öksüz ve yetim çocuğa 50 lira bayram harçlığı verecek. Ramazan süresince 10 bin kişiye Ramazan kumanyası ulaştırmayı amaçlayan Deniz Feneri Derneği, ‘’İftariyelik Dağıtım Projesi’’ çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Samsun ve Erzurum;da belirlenen noktalarda iftar saatinde yolda kalan, evine yetişemeyen vatandaşlara iftariyelik dağıtacak. ‘’Gelemeyene Gidiyoruz Sıcak Yemek Projesi’’ kapsamında gönüllülerce ihtiyaç sahibi ailelere, yemek pişiremeyecek kadar yardıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlılara sıcak yemek götürecek.

08.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da Enderun usûlü Teravih namazı

  Ramazanda yoksulun yüzünü güldürecekler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.