11 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Çalınan malları nasıl buldu?

PEYGAMBER KISSALARI

Bir gün bilginler zalim kral Heredos’a “Dünyaya, Hak Teâlâ’nın kullarından bir kul gelse gerek ve o Hak Teâlâ’nın bir âyeti olsa gerek!” dediler. O kul, daha sonra Hz. İsa (as) olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine kral Hz. İsa’yı kıskandı ve onu öldürmeye yeltendi. Fakat Hz. Meryem oğlunu alıp Mısır’a doğru gitti. Mısır köylerinden bir çiftlikte misafir oldu. İsa (a.s.) ile annesinin bulunduğu köyün şerefi ve nimeti Kur’ân’da şöyle anlatılmaktadır:

“Meryem’in oğlunu ve annesini birer ibret vesilesi kıldık ve onları pınarları akan ve yerleşmeye elverişli yüksekçe bir yere yerleştirdik.” (Müminun Sûresi: 50)

Çiftlik ağasının evinde yalnız fakirler ve yoksullar barınırdı. O sırada, çiftlik ağasına âit mallar çalınmıştı. Ağa evinde barınan fakir ve yoksullar suçlanıyordu. Hz. Meryem ise, ağanın uğradığı bu musîbetten dolayı, çok üzgündü. Hz. İsâ (as); annesinin, ev sahibinin musîbetine, üzüldüğünü görünce, “Ey anneciğim! Çalınan malını, ona göstermemi ister misin?” diye sordu. Hz. Meryem de, “Evet! İsterim ey oğulcuğum!” dedi.

Hz. İsâ (a.s.) ağadan, önceki gece evinde yatan yoksulları toplamasını istedi. Yoksullar toplanınca Hz. İsâ (as), iki kişiyi suçlu buldu. Onlardan birisi âmâ, diğeri kötürümdü! Hz. İsâ (as), kötürümü körün omuzuna bindirdikten sonra, "Onunla birlikte ayağa kalk!” dedi. Âmâ, bunu yapmaktan âciz olduğunu söyledi. Hz. İsâ (as):

“Peki! Dün gece, bunu ayağa kaldırmaya nasıl güç yetirdin?!” diye sordu. Hz. İsâ'nın (as) bu sözünü işittikleri zaman, âmâyı ayağa kaldırdılar. Körün, ensesine binen kötürüm, oradan deponun penceresine kadar uzandı. Hz. İsâ (as):

“İşte, dün gece senin malını âmâ olan gücü ile kötürüm olan da gözü ile birbirine yardım ederek böyle çalmışlardır!” dedi. Kötürüm ve âmâ Hz. İsâ'nın (as) sözünü doğruladılar. Çiftlik ağasına malını geri verdiler. O da onu deposuna koydu ve “Ey Meryem! Bu malın yarısını sen al!” dedi. Hz. Meryem, “Ben, bunun için yaratılmadım!” deyince çiftlik ağası:

“Siz mübarek kişiler imişsiniz. Benim evimden gitmeyin. Malım ve hazinelerim oğlun İsa’nın olsun!” dedi. Hz. Meryem: “O, hâl ve şan yönünden benden daha büyüktür!” dedi.

AHMET ÖZDEMİR

11.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  Herkes kendi yaptığının hesabını verecek

  “Dönüşte alırız”

  İnayete mazhar bir Ramazan

  İLK SAHUR

  Vazifemiz, esmâ-i İlâhiyeye ayna olmak

  SELİM GÜNDÜZALP

  ŞİİRLERLE ESMÂ-İ HÜSNÂ

  Kur’ân ayında Kur’ân’a yoğunlaşalım

  Boğazımız

  Çalınan malları nasıl buldu?

  Fetva değil, para almaya geldim

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.