19 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş gruplara kalır

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe gruplara kaldı diyebiliriz. İstanbul'da 2-0 yendiği Helsinki'yi rövanş maçında da yenmesi sürpriz sayılmamalı. Çünkü İnönü'de rakibine 90 dakika boyunca bir pozisyon bile vermedi. Bunda Alman çalıştırıcı Schuster'in savunma hattını önde tutmasının büyük rolü vardı. Zaten Schuster'in gelmesiyle takımda gözle görülür bir disiplin hakim. Quaresma hariç, hiçbir futbolcu oyunu riske atacak hareketlerden kaçınıyor. Herkes tek top oynayıp, süratle rakip sahaya yayılmaya çalışıyor. Bu da Beşiktaş'ı rakipleri önünde baskılı ve tempolu bir futbol oynamasını sağlıyor.

Her Beşiktaşlı gibi ben de yeni transfer Guti'nin nasıl bir futbolcu olduğunu görmek için maça gittim. Uzun boylu, güçlü fiziği ve mükemmel top tekniği ile gerçekten kaliteli bir yıldız. Türkiye'de orta sahada oynayan oyuncuların onu dikkatle izlemelerini tavsiye ederim. Bizim Türk oyuncularda göremediğimiz sezgi onda var. Top gelmeden, topu nereye göndereceğini düşünüp, adrese teslim paslar atıyor. Öyle bir-iki metrelik bir alanda oynamıyor. Uzunlamasına, 20-30 metrelik sert ve isabetli asistler yapıyor. Quaresma ile iyi anlaşıyor. Aynı dili konuşmaları büyük bir avantaj. Bu maçtaki performansını gördükten sonra Beşiktaş'ın isabetli bir transfer yaptığını söyleyebilirim.

Querasma ise takımın süper starı olmuş. Helsinki'nin sağ kanadını adeta tek başına felç etti. Hilbert'in attığı ilk goldeki falsolu ortasını bugün kaç futbolcu yapabilir? Hem şov yapıyor, hem gol atıyor. Türk seyircisi bu tip yıldızları çok tutar. Yaptığı her şık hareket tribünlere büyük keyif veriyor. Beşiktaş sezon başında bile dolu tribünlere karşı oynuyorsa bunun Querasma'nın sayesinde olduğunun altını çizelim.

GÖZÜMÜZE TAKILANLAR

nİnönü Stadı'nda yapılan konserler zemine büyük zarar vermiş. Sahanın büyük bir bölümünde topraklar çimlerin üzerine çıkmış. Kötü zemin Beşiktaşlı futbolcuların performanısını da etkiliyor. Yetkililer sahayı derhal bakıma almalı. Ayrıca kalelerin arka direkleri pas tutmuş. Basın tribününden bile görülüyor.

nBeşiktaş sahaya ilk 11'de 8 yabancı, 3 Türk oyuncu ile çıktı. Çok garibime gitti. Geçen haftanın en iyi oyuncusu Necip bile yedek kulebesinde oturdu. Federasyonun 8 artı 2 kararı genç Türk oyuncuların önünü kapatacak gibi görünüyor.

nÇarşı Grubunda birlik sağlanamıyor. Takım galip durumdayken bile bazı gruplar tribünden kavga etmeye devam ediyor. Beşiktaş yönetiminin oruçlu seyircileri düşünerek stada giren herkese kumanya dağıtmasını takdir ettim.

EROL DOYURAN

[email protected]

19.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş gruplara kalır

  Kartal'ın Avrupa'daki ‘reklâm yüzü’ oldular

  UEFA'da zafer gecemiz olsun

  Mourinho: Mesut'u kaçırmak istemedim

  Hercules Guiza için 4 milyon avro teklif etti

  Kayseri'de 11 Türk oyuncu Almanya doğumlu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.