19 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Mourinho: Mesut'u kaçırmak istemedim

ALMAN Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de oynayan Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olması Alman basınında geniş şekilde yer aldı.

Bild gazetesi, ''Adios Özil - Real ile anlaşma 30 milyon getirdi'' başlığı ile verdiği haberde, Almanya'nın Dünya Kupasında oynadığı futbol ile herkesi hayrete düşürdüğü ve şimdi de büyük bir kulübün diğer bir Alman oyuncuyu kaptığı ifade edildi. Werder Bremen'in bu transferden 18 milyon avro alacağı, 6 yıllık sözleşme imzalayacak olan Mesut'un da yılda 5 milyon avro kazanacağı belirtilen haberde, Mesut'un Real Madird'e transferinin 30 milyon avro getirdiği kaydedildi. Mesut Özil de bu gazetede yer alan açıklamasında, Bremen'de çok güzel iki yıl geçirdiğini ve herkese teşekkür ettiğini, şimdi bir adım atma zamanının geldiğini belirterek, ''Madird'de çok sayıda yıldız var, ancak bundan korkmuyorum'' dedi.Real Madrid'in Mesut için ilk yaptığı 9 milyon avroluk teklifi ''gülünç" olarak değerlendirmiş olan Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Werder Bremen için üzüldüğünü, Mesut gibi oyuncuyu vermek istemediklerini, ancak transferin daha fazla para teklif edildiği için gerçekleştiğini belirtti. Real Madrid'in oyuncusu Rafael van der Vaart da gazeteye yaptığı açıklamada, takımının her yıl yıldız oyuncularla güçlendirilmesinin normal olduğunu, Mesut'un da bu kategoriye dahil olduğunu söyledi.

''Berliner Kurier'' gazetesi, Mesut gibi 21 yaşındaki süper bir yeteneğin Real Madrid'e transfer olduğunu, diğer bir Alman milli takımı oyuncusu olan Sami Khedira'nın da Real Madrid'de oynamasından dolayı Mesut'un bu takıma alışmasının zor olmayacağını ifade ederken, ''B.Z'' gazetesi de Real Madrid'in sakat olan Kaka'nın yerini dolduracak oyuncu aradığı için Mesut'a bu kadar çok para verdiğini savundu. Real Madrid'in teknik direktörü Jese Mourinho da bazı gazetelerde yer alan açıklamasında, Mesut'u, gerçek piyasa değerinin altında bir fiyata aldıklarını belirterek, bu nedenle Mesut'u kaçırmak istemediklerini söyledi.

''Die Welt'' ve ''Berliner Morgenpost'' gazeteleri de Mesut'un yaklaşık 18 milyon avroya Real Madrid'e transfer olduğunu yazdı.Mesut ile ilgili haberini birinci sayfada ''Yolu Madrid'e gidiyor'' başlığıyla veren ''Die Welt'', transferin Mesut için, 2008 yılının Ocak ayında yaklaşık 4 milyon avroya Schalke 04'ten Werder Bremen'e geçmiş ve 2 buçuk yıl boyunca bu kulüpte kalmış olan Mesut için kariyerinde yeni bir adım olacağını ifade etti.''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesi de ''Real Madrid Özil'i kaptı'' başlığıyla verdiği haberde, Werder Bremen'in yaklaşık 15 milyon avro aldığına, ancak bunun karşılığında bir oyun kurucuyu kaybettiğine dikkati çekti.

19.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş gruplara kalır

  Kartal'ın Avrupa'daki ‘reklâm yüzü’ oldular

  UEFA'da zafer gecemiz olsun

  Mourinho: Mesut'u kaçırmak istemedim

  Hercules Guiza için 4 milyon avro teklif etti

  Kayseri'de 11 Türk oyuncu Almanya doğumlu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.