23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

KARADENİZ'DE DERBİ ATEŞİ

SPOR Toto Süper Lig'de, ligin ikinci haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, bu sezon taraftarı önünde ilk kez çıkacağı karşılaşmada rakibini yenmek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında bugün saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı tecrübeli hakem Bünyamin Gezer yönetecek. İstanbul'da Bursaspor'u 3-0 yenerek Süper Kupa'yı müzesine getiren, ligde Ankaragücü'nü deplasmanda 2-0 mağlup eden, UEFA Avrupa Ligi'nde ise İngiltere'de Liverpool'a 1-0 yenilen Trabzonspor, bu sezon 4. resmi maçını taraftarı önünde oynayacak. Geçen sezon en son ligin 30. haftasında Kasımpaşa ile sahasında karşılaşan ve daha sonra sahasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sezonun kalan maçlarını dışarda oynayan bordo-mavililer, yaklaşık 4 ay sonra taraftarı önüne çıkacak.

ENGİN: F.BAHÇE HIRSLI OYNAYACAK

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Engin Baytar, Fenerbahçe ile geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası ve ligde başarılı maçlar oynadıklarını belirterek, ''Sonuçta biz her maça onurumuz, namusumuz, şerefimiz için çıkıyoruz. Giydiğimiz formayı en iyi şekilde temsil edip namuslu şekilde formamızı terletmenin mücadelesini veriyoruz'' dedi. Fenerbahçe'nin geçen sezonki maçlardan dolayı hırslı olacağını düşündüğünü ifade eden Engin Baytar, ''Ama bizim için hiçbir şey fark etmez. Her takım hırslı olabilir. Bence biz değil, onların bizden korkması lazım'' diye konuştu. Fenerbahçe maçının biletlerinin ise büyük oranda tükendiği bildirildi. Karşılaşmanın biletleri, kale arkası tribün 50 lira, Türk Telekom tribünü 100 lira, Kapalı kenar tribün 150 lira, Kapalı orta tribün 200 lira, VIP tribünün ise 300 liradan satışa çıkarılmıştı.

NOTLAR..

F.Bahçe 38-36 önde

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları maçla birlikte tarihte 103. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 36 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 38'ini kazanırken, Trabzonspor 36 kez galip geldi. Taraflar 28 maçta ise eşitliği bozamazken, sarı-lacivertlilerin toplam 122 golüne, bordo-mavililer 121 golle cevap verdi.

Trabzon evinde üstün

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan 41 maçta Trabzonspor'un 19, Fenerbahçe'nin ise 12 galibiyeti bulunuyor. Taraflar Trabzon'daki 10 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker'de Trabzonspor 50, Fenerbahçe ise 34 gol attı.

F.Bahçe daha çok gol attı

FENERBAHÇE ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 72 kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında bugüne kadar ligde yapılan maçlarda, sarılacivertlilerin, bordo-mavili takıma karşı galibiyetlerde 28-21'lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 23 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 92 gole, Trabzonspor 80 golle cevap verdi.

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  KARADENİZ'DE DERBİ ATEŞİ

  Belediye Beşiktaş'ı uyardı

  Schuster yanlışta ısrar etme!

  Messi 3 gol attı, Barcelona süpe kupayı kazandı

  İnter sezonun 4. kupası süper kupanın da sahibi oldu

  Zeytinburnuspor takımı otelde rehin tutuluyor

  Millî atlet Meryem Erdoğan yarın Fransa'da yarışacak

  SPOR TOTO SÜPER LİG'DE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.