23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Schuster yanlışta ısrar etme!

UEFA maçlarında zayıf rakiplere karşı kazanılan maçlar ve ligin ilk maçında Bucaspor ‘dan alınan 3 puandan sonra, Beşiktaş göklere çıkarılmıştı. Herkes “yıldız” ların parlaklığından bahsederken, biz ise Schuster’in orta sahadan başlayan dörtlü savunmasının ve ofsayt taktiğinin yanlışlığını anlatmak için “kara delik”e dikkat çekmiştik. Nitekim yanılmadığımız daha ilk maçta ortaya çıktı.Gerek 10 kişi kalmış Buca, gerekse Helsinki takımı kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar bulmuştu. Schuster buna tedbir almak yerine defansı dağıtarak İ mağlubiyete zemin hazırladı.İBB , Buca ve Helsinki’nin bulduğu pozisyonu buldu ve değerlendirdi.

Takım kadrolarını gördüğümüzde Schuster’in Süper ligi ve İBB takımını ciddiye almadığını düşündük.Sen tut, Ernst le birlikte başarılı olmuş Necip’i oynatma, O’nun yerine, koşmayan pres yapmayan Delgado’yu (Ben o’na “etkisiz eleman”diyorum) koy.Bu takımın vazgeçilmez golcüsü Bobo’nun yerine formsuz Holosko’yu oynat.Koşmayan, geri dönmeyen, takım savunmasına katılmayan, Nihat, Holosko, Hilbert, Delgado, Tabata gibi futbolculardan oluşan orta saha ve hücum oyuncularını bir arada oynat.Taraftarın seyretmek için geldiği Guti’ yi kulübede unut.

Eğer hücumda etkili pozisyonlar bulup bunları değerlendiremezsen yenilgi kaçınılmaz olur.Rotasyon yapacağım diye takımı yarı yarıya değiştirerek ,bir kısmı ilk defa birlikte oynayan futbolcularla başarılı olacağını düşünen Schuster’e Süper lig ve İBB hakkında kimse bilgi vermedi mi acaba?Acaba Schuster geçen yıllardaki İBB maçlarını hiç izlemedi mi?iKötü zemin ve tartışmalı hakem kararları bahane olmamalı? Acaba Schuster bu yenilgiden bir ders çıkarır mı?Perşembe günü oynanacak Helsinki rövanşından sonra Beşiktaş için en zor maç haftaya oynanacak olan Karabükspor karşılaşması. O maç Beşiktaş için çok zor olacak.

Eğer Schuster, eleştirilere değer vermeyip, yanlışta ısrar ederse Beşiktaş’ı zor günler bekliyor. Bu da son haftaların en mutlu taraftarı olan Beşiktaş seyircisinin düşünmek bile istemediği bir şey. Beşiktaş seyircisi demişken, gerek Nihat’a yapılan olumsuz, gerekse Quaresmaya yapılan olumlu tezahüratın “takımın birliği ve bütünlüğü”nü zedeleyici bir durum olduğunu ve yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

NADİ [email protected].

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  KARADENİZ'DE DERBİ ATEŞİ

  Belediye Beşiktaş'ı uyardı

  Schuster yanlışta ısrar etme!

  Messi 3 gol attı, Barcelona süpe kupayı kazandı

  İnter sezonun 4. kupası süper kupanın da sahibi oldu

  Zeytinburnuspor takımı otelde rehin tutuluyor

  Millî atlet Meryem Erdoğan yarın Fransa'da yarışacak

  SPOR TOTO SÜPER LİG'DE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.