23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Esenler’de Guinness’e aday iftar sofrası

Esenler Belediyesince düzenlenen iftarda, uzunluğu 10 kilometreyi bulan 7 bin 20 masada, 41 bin 120 kişi birlikte orucunu açtı.

Guinness yetkilileri, ilçenin en uzun caddesi olan Atışalanı Caddesi ve devamındaki Davutpaşa Caddesinde kurulan 10 kilometrelik sofrada 7 bin 20 masa olduğunu ve bu masalarda 41 bin 120 kişinin yer aldığını belirledi. Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, 50 kişilik Guinness ekibinin, kişi sayısını video ve fotoğraf çekimleriyle hesapladığını, elde edilen verilerin İngiltere’ye gönderileceğini ve kesin sonucun birkaç hafta içerisinde açıklanacağını söyledi. Çift yönlü trafiğe kapatılan caddelerdeki masalarda yer alan bazı vatandaşlar, iftarlıklarını evlerinden getirdi. Aynı zamanda Esenler Belediyesi de 10 ton pilav, 8 ton et, 1500 tepsi baklava, 100 bin şişe su, 45 bin kutu ayran ve 45 bin kutu meyve suyu dağıttı.

Organizasyon boyunca toplam 2 bin 900 kişi görev aldı. İftar yemeğine, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı. Bu arada, dünyanın en kalabalık sofrası rekorunun, 16 bin 250 kişiyle Washington’da olduğu bildirildi.

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı Hanedanı iftarda

  Esenler’de Guinness’e aday iftar sofrası

  45 derece sıcakta oruç

  Ciğerlerimiz yanıyor

  Çanakkale’de şehitlerle iftar

  Aliağa-Menderes’in güney hattı açılacak

  Deniz ulaşımına poyraz engeli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.