25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Savcılar aydınlatacak

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, günlerdir kamuoyunu meşgul eden KPSS’ye yönelik iddialarla ilgili, ellerindeki adaylarla ilgili tüm verileri incelediklerini ancak bir sonuca varamadıklarını, bundan sonra olayı savcılığın aydınlatacağını bildirdi.

Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin iddialarla ilgili olarak sorularını cevaplayarak, açıklamalarda bulundu.

İddialarla ilgili geçen hafta başlatılan araştırmalardan bir sonuç elde edilip edilmediği sorusu üzerine Yarımağan, ÖSYM olarak soruşturma yapma yetkilerinin bulunmadığını, araştırma yaptıklarını ifade etti. Bu çerçevede inceleme ve araştırma yaptıklarını belirten Yarımağan, şöyle konuştu:

‘’(KPSS’ye yönelik iddialarla ilgili) elimizdeki verileri incelediğimizde bir sonuca varamıyoruz. Soru kitapları, cevap kâğıtları incelendi. Adaylar soru kitapları üzerinde çalışmış. Bir kısmı hesap yapmış, bir kısmı altını çizmiş. Ben buradan şu sonuca varıyorum, bu kişilere hazır cevap gelmiş olma ihtimali yok. Benim yapabileceklerim burada bitiyor. Bizim verilerimiz burada bir usulsüzlük, bir kopya, soruların sızması biçiminde bir olayın olduğuna ilişkin bir veri içermiyor, bir bulgu yok. Adayların üçte ikisi geçen sene KPSS’ye girmişler. Bunların içinde çoğunun geçen seneki başarıları yüksek ama çok düşük olan birkaç kişi de var. Mesela geçen seneki başarılarını üçe katlayan kişiler de var. Eğer bir şekilde 300-500 kişiye sorular bir türlü servis edilmiş olsaydı, ben yüzde yüz eminim şimdiye kadar bunun kokusu çıkardı, birkaç kişi bize ihbarda bulunurdu. Birşey olmuşsa, bir sızma olmuşsa nereden olduğunu ancak savcılık bulabilir’’

25.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa kötü, değişiklikler yetersiz

  Savcılar aydınlatacak

  Yol bozuk haberi yapmış, yargılanmış

  Valilikten “Mobil Nüfus Müdürlüğü”

  Değişiklikler yeterli değil

  Bahçeli sert konuştu

  Sarp sınır kapısında 127 kişi oy kullandı

  Iğsız Paşa da ifade verdi

  Reformları hızlandırın sizi kimse tutamaz

  Bu anayasa ile AB olmaz

  Türkiyesiz Avrupa kaybediyor

  Kıyat’a fail-i meçhul sorgusu

  İş dünyası gerginlik istemiyor

  YÖK Genel Kurulu rektör adaylarını belirleyecek

  Aden Körfezi’nde komutanlığı Türkiye alacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.