25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Reformları hızlandırın sizi kimse tutamaz

İspanya’nın AB ile ilişkilerden sorumlu devlet sekreteri Diego Lopez Garrido, ‘’Türkiye ne kadar hızlı davranırsa, Almanya ve Fransa’nın karşı gelmesi o kadar zorlaşır’’ dedi. İspanya'nın kuzeyindeki Menendez Pelayo Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta konuşan Garrido, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine de değinerek ‘’Türkiye bir istisna olmamalıdır’’ diye konuştu.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇİP ÖDEVLERİNİ YAPMALI Garrido, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı çıkan Almanya ve Fransa’nın ‘’konuyu açık bir şekilde göremediklerini’’ ifade etti. Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin devam ediyor olmasının öneminin altını çizen Garrido, sürecin devam etmesi için Türkiye’nin ‘’harekete geçmesinin ve yükümlülüklerini yerine getirmesinin gerektiğini’’ vurguladı. Reformları hızlandır karşıtlarını sustur İspanya’nın AB ile ilişkilerden sorumlu devlet sekreteri Diego Lopez Garrido, ‘’Türkiye ne kadar hızlı davranırsa, Almanya ve Fransa’nın karşı gelmesi o kadar zorlaşır’’ dedi. İspanya’nın kuzeyindeki Santander kentindeki Menendez Pelayo Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Garrido, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine de değindi. ‘’Türkiye bir istisna olmamalıdır’’ diyen Garrido, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı çıkan Almanya ve Fransa’nın ‘’konuyu açık bir şekilde göremediklerini’’ ifade etti. Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin devam ediyor olmasının öneminin altını çizen Garrido, sürecin devam etmesi için Türkiye’nin ‘’harekete geçmesinin ve yükümlülüklerini yerine getirmesinin gerektiğini’’ vurguladı.

Öte yandan Garrido, küresel ekonomik krizin AB’nin ortak para biriminden daha fazlasını yapması gerektiğini ortaya koyduğunu ve bununla ilgili kararlı adımlar atılacağını söyledi. Garrido, finans piyasalarının düzenlenmesi, ekonomik yönetim, 2020 stratejisinin öngördüğü büyüme ve istihdamın sağlanması veya kamu borçlarının durdurulması gibi konularda yıl sonuna kadar AB’nin önemli karar alma aşamasına geleceğini savundu.

25.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa kötü, değişiklikler yetersiz

  Savcılar aydınlatacak

  Yol bozuk haberi yapmış, yargılanmış

  Valilikten “Mobil Nüfus Müdürlüğü”

  Değişiklikler yeterli değil

  Bahçeli sert konuştu

  Sarp sınır kapısında 127 kişi oy kullandı

  Iğsız Paşa da ifade verdi

  Reformları hızlandırın sizi kimse tutamaz

  Bu anayasa ile AB olmaz

  Türkiyesiz Avrupa kaybediyor

  Kıyat’a fail-i meçhul sorgusu

  İş dünyası gerginlik istemiyor

  YÖK Genel Kurulu rektör adaylarını belirleyecek

  Aden Körfezi’nde komutanlığı Türkiye alacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.