25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İyi bir kaleci şart

Geçen sezon kupa ve ligi Trabzonspor travmaları ile kapatan Fenerbahçe, bu sene de sezona Karadeniz darbesi ile başladı. Maçın başında gelen peş peşe goller ne Şenol Güneş’in planları arasında vardı, ne de Aykut Kocaman karşılaşmaya 2-0 yenik başlayacağını umuyordu. Öyle acayip bir maç yaşandı ki, bordo mavililer top oynamadan 3 gol atarken, Umut Bulut’un oyuna girmesi ile ikinci yarının başlarında 5-6 tane yüzde yüzlük gol pozisyonuna girdiği halde sonuç alamadı. Fenerbahçe’de ilk yarıda pozisyon vermediği rakibinden 3 gol yerken, ikinci yarıdaki savunma hatalarından, şansının yaver gitmesi ile kalesinde gol görmedi.

Aykut hoca Şanlıurfa’da 3 gol yediği rakibi karşısında takımının düştüğü hataları iyi analiz etmiş aslında. Selçuk İnan karşısında, gol atmasına rağmen hiçbir varlık gösteremeyen Alex de Souza’yı yanında oturtması doğru karardı ilk 11 tercihi için. Ancak 4-4-2 sistemi ile sahaya sürdüğü takımındaki en büyük yanlışı, Miroslav Stoch’u yedek soyundurmasıydı. Türkiye’nin en iyi top yapan ve dirençli orta sahasına karşı oynarken, kat eden oyuncuya ihtiyacı vardı. 18 kişilik kadrosunda da Slovak’tan başka böyle bir seçeneği yoktu. Zaten Semih Şentürk sakatlanıp oyuna girince, takımının çehresini değiştiriverdi genç oyuncu. Sarı-lacivertlilerin girdiği bütün gol pozisyonlarında onun imzası vardı.

Aykut Kocaman, nöbetçi golcünün sakatlanıp çıkmasında sonra yine Christoph Daum’ un oyun tarzına döndü. Mamadou Niang’ın arkasına, solda başlayan Özer Hurmacı’yı yerleştirdi. Genç futbolcu, bu bölgeye yeterli işlerlik kazandıramadı. Oynadığı futbolla kaptanını arattı. Takımının gole ihtiyacı varken, her ne kadar takım savunmasını zaafa uğratsa da bu bölgenin en iyisi olan Brezilyalıyı daha erken oyuna alabilirdi genç çalıştırıcı.

PAOK rövanşı öncesinde gelen bu yenilgi, takımın moral motivasyonunu sarssa da eksiklerini görme açısından iyi bir gösterge oldu. Bilhassa orta saha ve savunmada. Christian Baroni’nin yerine oyunu iki yönlü oynayabilecek çok kaliteli bir orta saha acilen alınmalı ki Emre Belözoğlu yalnızlıktan kurtarılmalı. Bir de Volkan Demirel’i zorlayacak bir kaleci kadroya dahil edilmeli transferin son günlerinde.

Milli Takımı Dünya 3.’sü yapan Şenol Güneş’e demediklerini bırakmayıp, yollayanlar; Kore’de herkesi kendine hayran bırakan, yarım sezonda Trabzonspor’un çehresini değiştirip iki kupayı müzesine götüren, söylemleriyle herkese örnek olan ve mütevaziliği ile kendini ve şehrinin değerini büyüten tecrübeli hocayı sinirlerinde köpürerek seyrediyorlardır herhalde…

MEHMET [email protected]

25.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İyi bir kaleci şart

  Tribün terörünü protesto ettiler

  SIRADA LİVERPOOL VAR

  PAOK İstanbul'da

  Niang: Formam çok çekiliyor

  Beşiktaş yola çıkıyor

  Sercan Yıldırım 3. sınavdaehliyetine kavuştu

  Küfreden 6 taraftara 15 bin TL para cezası

  Glowacki önce sakatlandı,ardından kızı ameliyat oldu

  Nevin Yanıt Avrupa'da ayın atleti seçildi

  Demirel: En görkemli açılışı Türkiye yapacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.