03 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2012'NİN İLK RESMİ SINAVI

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde (A) Grubu'ndaki ilk maçında bugün deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak. Başkent Astana'daki Astana Arena'da TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Istvan Vad yönetecek.

Başkent Astana'daki Astana Arena'da TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Istvan Vad yönetecek. Vad'ın yardımcılıklarını Zsolt Attila Szpisjak ve Istvan Albert yapacak. Dördüncü hakem ise Peter Solymosi olacak. Karşılaşma TRT-1'den naklen yayınlanacak. Bu arada, Türkiye'nin yer aldığı (A) Grubu'nda günün diğer maçında Belçika ile Almanya, TSİ 21.45'te Brüksel'de karşı karşıya gelecek. Milli takım kafilesi, 4 Eylül Cumartesi günü İstanbul'a dönerek, 7 Eylül Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Belçika ile yapacağı gruptaki ikinci maçın hazırlıklarına başlayacak.

KAZAKLARIN BİZE GOLÜ BİLE YOK

Kazakistan-Türkiye maçı, her iki ülke milli takımlarını 3. kez karşı karşıya getirecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 2 maçı da Türkiye kazandı. Türk Milli Takımı'nın toplam 10 golüne karşın Kazaklar henüz gol atma başarısı gösteremedi. Türkiye ile Kazakistan (A) milli futbol takımları tarihte ilk temaslarını 2006 Dünya Kupası elemelerinde gerçekleştirdi. 9 Ekim 2004 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı Türkiye, Gökdeniz Karadeniz, Nihat Kahveci ve Fatih Tekke'nin (2) golleriyle 4-0 kazandı. 8 Haziran 2005 tarihinde Almatı'da yapılan rövanş maçını ise Türkiye bu kez 6-0 kazanırken, gollerini Fatih Tekke (2), Tuncay Şanlı (2), İbrahim Toraman ve Halil Altıntop attı.

Hiddink de ilk resmî maçına çıkıyor

(A) Milli Takımı'nın bugün Kazakistan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu ilk maçında Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekibin başında ilk (A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde (A) Grubu'ndaki ilk maçında bugün deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak.

resmi sınavını verecek. Hollandalı teknik adam, Türk Milli Takımı'nın başında ilk maçına 11 Ağustos'ta Romanya ile İstanbul'da yapılan özel karşılaşmada çıkmış ve milliler sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Türk Milli Takımı'nı çalıştıran 43. teknik adam olan Hiddink, aynı zamanda ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkan ilk Hollandalı ve 18. yabancı teknik direktör olarak tarihte yerini aldı.

03.09.2010


 

TÜRK SEYİRCİLER SALONLARI DOLDURDU

BU yılın en büyük basketbol organizasyonu olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası, Türkiye’nin evsahipliğinde 4 şehirde oynanan maçlarla devam ederken, dünyanın dört bir yanından maçlar için ülkemize gelen basketbolseverler İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’deki salonları doldurdu.

Özellikle Milli Takımımızın maçlarını oynadığı Ankara’daki Ankara Spor Salonu tıklım tıklım dolarken, ABD Milli Takımı’nın mücadele ettiği Abdi İpekçi Spor Salonu da neredeyse tamamen doldu. Şampiyonanın başladığı ilk gün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda satışa sunulan biletlerin %91,78’i satıldı. Ankara da ise salonun %95,45’i doldu. Basketbolseverler İzmir’deki maçlara da yoğun ilgi gösterdiler ve Halkapınar Spor Salonu’nun 85,67’sini doldurdular. İlk kez böylesine büyük bir organizasyona evsahipliği yapan Kayseri’deki de basketbolseverlerin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na olan ilgisi yoğundu ve Kadir Has Spor Salonu’nun %87,64’ünü doldurdular. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın ikinci günü basketbolseverlerin ilgisi daha da artarken, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun %88,48’i doldu. Türk taraftarlar millilerimize verdikleri desteği ikinci günde arttırırken, Ankara Spor Salonu’ndaki doluluk oranı %97,2’ye yükseldi. İzmir’de %64,78’lik bir orana ulaşılırken, Kayseri’de ise salonun %75,43’ü doldu. 30 Ağustos tarihinde Ankara ve İzmir’de maç oynanmazken, Abdi İpekçi Spor Salonu %89.97 ve Kayseri Kadir Has Spor Salonu da %82, 62’lik bir doluluk oranına ulaştı. Özellikle Ankara’daki millilerimize ilgi yoğun oldu. Yunanistan maçı öncesinde Ankaralı baketbolseverler salonu adeta tıka basa doldururken, %98,92’lik bir doluluk oranına ulaşıldı. İzmir’de ise bu oran %77,73 seviyesinde gerçekleşti.

03.09.2010


 

Derbi biletleri satışa çıktı

SPOR Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 5. haftada oynanacak derbi maçta ev sahibi Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan biletler, kongre üyeleri ve taraftar kart sahipleri için satışa çıkarıldı.

Tarihi henüz federasyonca açıklanmayan derbi maça ait biletler dün itibariyle Biletix'ten satışa sunuldu. Biletlerin, 14 Eylül Salı gününe dek sadece Fenerbahçe kongre üyeleri ve taraftar kart sahiplerine satılacağı, genel satışın ise 15 Eylül Çarşamba günü başlayacağı bildirildi. Kongre üyeleri ve platinium taraftar kart sahiplerinin 3, gold kart sahiplerinin 2 ve classic kart sahiplerinin de 1 bilet alabilecekleri kaydedildi. Biletler 66 ile 315 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.

03.09.2010


 

Quaresma Tarkan hayranı

BEŞİKTAŞ'IN flaş transferi Ricardo Quaresma, mankenliğe soyundu. Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldız futbolcusu Quarasma, Beşiktaş Dergisi'nin eylül sayısındaki moda sayfalarının konuğu oldu.

''Q7'', Kartal Yuvası'nda satılan Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı taraftar ürünleriyle objektiflere poz verdi. Dergide ''en''lerine de soru-cevap şeklinde yer verilen Quaresma, Türkçe şarkılar da dinlediğini ve en son aldığı albümün Tarkan'a ait olduğunu belirtirken, Türk dönerini çok sevdiğini dile getirdi. Quaresma'nın dergide yer alan ''en''leri şöyle:

En iyi huyu: Sevecen olması. En kötü huyu: Biri kötü bir şey yaptığında anında o kişiyi silmesi. En heyecanlandığı an: Profesyonel takımdan ilk teklif aldığı an. En korktuğu şey: Yok. En beğendiği şarkıcılar: ''Çok var, Portekizce, İspanyolca, Türkçe her türlü şarkıyı dinliyorum'' diyor. En son aldığı albüm: Tarkan. En beğendiği filmler: Gladyatör, Son Samuray. En beğendiği aktris: Angelina Jolie. En sevdiği yemek: Bütün Portekiz yemeklerini yiyor ama Türkiye'de döneri çok sevdiğini söylüyor. En son tatili: Punta Cana (Dominik Cumhuriyeti) En beğendiği ülke: Meksika. Hayatında en değer verdiği şey: Ailesi. Hayat felsefesi: Aşk. Hep yapmak istediği ama sürekli ertelediği bir şey: Ailesiyle beraber olmak. Bugüne kadar aldığı en güzel hediye: ''Ailemin sevgisi'' diyor. Seçici olurken nelere dikkat ediyor: ''Çok var. Gözleri, yüzü, saçı, konuşması, hayata nasıl baktığı, hepsi etkili olur'' diyor. Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Sabah uyandığında ruh haline ve gideceği mekana göre giyiniyor. En son ne için ağladı: Annesinden uzak olduğu ve onu çok özlediği için. Elinde olsa dünyada neyi değiştirirdi: Dünyada yalana dayalı çok şey olduğunu düşünüyor ve elinde olsa daha gerçekçi bir dünya kurmak isteyeceğini söylüyor.

03.09.2010


 

Makakula gollerine Manisa'da devam edecek

SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Manisaspor'un birinci transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Ariza Makukula, Ege temsilcisinin 25. yabancı futbolcusu olarak kayıtlara geçti.

Süper Lig'deki 5. sezonunda bugüne kadar 24 yabancı oyuncunun forma giydiği Manisaspor'da Makukula, 4. Portekizli oyuncu oldu. Kadrosuna 9. yabancı futbolcuyu dahil eden Ege temsilcisinde Makukula'nın dışında Brezilyalı Gabriel de Paulo Limeira, Kanadalı Joshua Cristopher Simpson, Nijeryalı Promise İsaac, Gineli Oumar Kalabane, Liberya'dan Jimmy Dixon, Brezilyalı Kahe, Kamerunlu Jacques Momha ile Rumen Constantin Nicolae Dica yer alacak. 29 yaşındaki Zaire asıllı Portekizli Milli futbolcu Makukula, futbola Vitoria Guimaraes'in altyapısında başladıktan sonra 10 farklı takımda mücadele etti. Bu takımlarda 164 maçta yer alan Makukula, 66 gol attı.

03.09.2010


 

Erkek Voleybol Milli Takımı Yunanistan'a hazırlanıyor

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2011 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off karşılaşmasında 5 Eylül Pazar günü Yunanistan'ı konuk edecek.

Başkent Voleybol Salonu'ndaki karşılaşma saat 15.00'te başlayacak ve NTVSpor'dan naklen yayınlanacak. Bu müsabakanın rövanşı 12 Eylül Pazar günü Girit'te oynanacak. A Milli Erkek Voleybol Takımı idarecisinden masörüne kadar bütün birimleri ile Ankaralı voleybol severleri Başkent Voleybol Salonuna çağırıyor. "4 Milyon Ankaralı Başkent Voleybol Salonuna sığar mı?" sloganı ile tüm Ankara'yı kendilerini desteklemeye davet eden Ay - Yıldızlı takımda Antrenör Veljko Basic, "Seyircimizle daha önce de iyi işler çıkarmıştık, yine yapabiliriz" derken Kaptan Sinan Cem Tanık, "Bizi sonsuz desteklesinler. O coşkuyla oynamak gücümüze güç katıyor." diyor.

03.09.2010


 

Fatih Tekke salonda tek başına çalıştı

Beşiktaş, gelecek hafta sonu Ankaragücü ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla devam etti.

Siyah-beyazlı kulübün transferin son gününde kadrosunda dahil ettiği Fatih Tekke ise yarım saati basına açık yapılan çalışmaya katılmadı. Yıldız futbolcunun tesislerin içinde çalıştığı belirtildi. Teknik Direktör Bernhard Schuster yönetiminde yapılan çalışmaya mili takımlarda bulunan Nihat Kahveci, İsmail Köybaşı, Cenk Gönen, Mehmet Aurelio, İbrahim Toraman, Quaresma, Holosko, Necip ve Ekrem katılmadı. Sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Hakan Arıkan'ın ise tesislerde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

03.09.2010


 

G.Saray'ın resmî sitesini 1 milyon kişi tıkladı

GALATASARAY'DA Emiliano Insua ve Svjezdan Misimovic transferleri, kulübün resmi internet sitesini de ziyaretçi rekoruna taşıdı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 31 Ağustos Salı günü açıklanan Emiliano Insua ve Zvjezdan Misimovic transfer haberlerine olan büyük ilgiye dikkat çekilirken, ''Galatasaray.org, bugüne kadarki en fazla ziyaret rakamına erişerek, en son 27 Ocak 2010 tarihinde açıklanan Giovani Dos Santos transfer haberi ile yakaladığı 632 bin 564 rakamını geçerek, 1 milyon 38 bin 946 kez ziyaret edildi'' denildi. Kulübün resmi internet sitesine yapılan 1 milyon 38 bin 946 ziyaretin, 548 bin 732 tekil (ayrı) ziyaretçi tarafından gerçekleştirildiği, ayrıca sitede 3 milyon 507 bin 260 sayfa gösterimi yapıldığı aktarıldı.

03.09.2010


 

NADAL'IN ÖZEL SAATİ ÇALINDI

İSPANYOL tenisçi Rafael Nadal'ın değeri 300 bin avro olarak açıklanan, "Richard Mille" marka özel koleksiyon saatinin çalındığı açıklandı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Nadal'ın saatinin, geçtiğimiz haftalarda Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen ATP tenis turnuvası sırasında çalındığı bildirildi. "Richard Mille" markasıyla olan reklam amaçlı sözleşmesi mayıs ayında dolan Nadal'ın, çalınan 300 bin avroluk saatinin dünyada sadece 50 adet üretildiği belirtildi. 20 gram ağırlığı ile dünyadaki en hafif saatlerden biri olan ''RM 027 Tourbillon'' adlı saatin, havacılık teknolojisine göre üretildiği bilgisi verdildi.

03.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.