09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÖSYM’ye yeni şekil vereceğiz

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, gazetecilere KPSS VE YGS’de kopya iddialarını değerlendirirken, ‘’ÖSYM’nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık’’ dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS VE YGS’de kopya iddialarını değerlendirerek, ‘’ ÖSYM’nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık’’dedi. Prof. Dr. Özcan, oğlu Kaan Özcan’ın, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki yemin töreni için Amasya’ya geldi. Amasya’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Özcan, bir gazetecinin ‘’KPSS ve YGS’de yaşanan olaylar ile ilgili ve gelecekte böyle olayların yaşanmaması için ne tür çalışmalar yapılıyor?’’ sorusu üzerine şunları söyledi:

‘’KPSS ve YGS ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Bu nedenle devam eden soruşturmayla ilgili çok fazla konuşamayacağım. Soruşturmayı beklemek önemli. Çünkü soruşturma nerede aksaklık olduğunu, eğer varsa kaçakların nerede olduğunu gösterecek. Bizde bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bu tür kaçakların olmaması için elimizden geleni yapacağız. ÖSYM çok uzun zamandan beri pek bir şey yapılmadan devam eden bir kurum. Bu bize iyi bir fırsat diye düşünüyorum. ÖSYM’nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık. Şimdi arkadaşlarımızla ne tür çalışmalar, ne tür değişiklikler yapılacak diye tartışıyoruz. İnşallah soruşturmanın bittiği zamana denk gelecek şekilde bizde bu tür fikir çalışmalarını bitiririz. Ondan sonrada yapmak istediğimiz şeyleri de ÖSYM’de gerçekleştiririz. Bu güne kadar ilk olarak ÖSYM’ye hiçbir şekilde karışmadık. Tamamen bağımsız bir kuruluş olarak hareket ettiler. Bu bir gelenekti. Bizde bu geleneği bozmadık. Ama bundan sonra ÖSYM’ye daha fazla bakmamız ÖSYM’nin işleri ile ilgilenmemiz gerekli. Bu da ortaya çıkmış oldu böylece.’’ Yürütülen soruşturmanın ardından çıkacak kararlara göre atamaların yapılabileceğini de belirten Özcan, ‘’Savcılıktan bize, bu sınavda kopya çekenler şunlardır ve sadece o arkadaşların sınavları iptal edilir, diğerlerinin ki kabul edilir diye bir yazı gelirse bunu uygularız. Ama savcılıktan bu yaygın bir şekilde yapılmıştır ve sınav öncesi yapılmıştır diye bir sonuç çıkarsa o zaman herkesin sınavını iptal etmek gerekiyor. Çünkü bu kadar uygunsuz davranışın, düzensizliğin olduğu sınavı insanlara kabul ettirmekte zor olur. Bizim yapabileceğimiz en iyi hususlardan bir tanesi fazla vakit geçirmeden sınavı tekrar etmektir’’ dedi.

KPSS

soruşturmasInda

4 tutuklama

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan, adliyeye sevk edilen 38 kişiden 4’ü tutuklandı, 8’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, Jandarmadaki sorgularının ardından 38 zanlı, Adana Adliyesine getirilerek, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Sorgulama sonucunda zanlılardan 26’sı serbest bırakılırken, 12’si ise ‘’resmî belgede sahtecilik, örgüt kurmak ve üye olmak’’ suçlamalarıyla, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu zanlılardan Ziya Kadiroğlu, Oktay Tufan, Cabbar Koltuk ve Atilla Tanyürek tutuklanırken, diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

09.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İKİ KIŞLA İKİ TABLO

  Bir yıldır çocuklarını arıyorlar

  Liderler, bayramı Ankara ve İstanbul’da geçirecek

  Kazandığımız güzellikler devam etsin

  Mavi Marmara şehitleri anılacak

  ÖSYM’ye yeni şekil vereceğiz

  Şehit yakınları arefe gününden şehitlerine koştu

  Batı Nil virüsü enfeksiyonu Türkiye’de

  Erdoğan: Bedelli gündemimizde yok

  Ergenekon’da 3 tahliye

  40 günde 700 bin kişi nüfus cüzdanını değiştirdi

  Asılsız ihbarlar 112 Acil Servis’e “imdat” dedirtiyor

  Galata Köprüsü 14 Eylül'de kapalı

  Kaçakçılığa geçit yok

  Araç muayene randevuları e-Devlet'ten

  Bir astsubay intiharı daha

  Bu arınmışlık, Ramazan’dan sonra da devam etmeli

  ‘Şefkat Eli’ sokaktan kurtardı

  Bayram kutlaması için kiliseye pankart astılar

  Tarım Kredi’den Pakistan’a 6 TIR gıda yardımı

  Gazze’nin ekmeği Cansuyu’ndan

  Eğitim masrafları velileri düşündürüyor

  Kurtulduğuna sevinemedi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.