11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rahip, çirkin planından vazgeçti

ABD’nin Florida eyaletinin Gainesville şehrinde 11 Eylül’de Kur’ân’ı Kerim’in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones, planından vazgeçtiğini açıkladı. Rahip, ‘Sıfır Noktası’’ olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra planından vazgeçtiğini belirtti.

Dünyanın baskısı sonucu çirkin plan iptal edildi 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'ân-ı Kerim yakacağını ilân eden Papaz Terry Jones, eylemini iptal etti. Florida eyaletinindeki küçük bir kilisenin papazı olan Jones, Florida İslâm Toplumu İmamı Muhammad Musri ile basının karşısına çıkarak açıklama yaptı. Saldırılarda yıkılan ikiz kulelerin yakınına yapılması planlanan caminin taşınması şartı karşısında planından vazgeçtiğini açıklayan Jones, ‘’Caminin taşınması Tanrı’dan gelen bir işaret. Elbette şimdi başka grupların da Kur'ân yakmasına karşıyız. Kimseden Kur'ân yakmasını istemeyeceğiz. Bu konuda oldukça netiz. Bunu yapmanın zamanı değil’’ dedi. Kur'ân yakma planının iptalinin kendisine verilen söz üzerine gerçekleştiğini ifade eden Jones, ‘’Şimdilik bu sözün tutulacağını umuyorum’’ diye konuştu. Savuma Bakanı Robert Gates’in kendisini aradığını ifade eden Jones, Gates’in eyleme devam etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti. İmam Musri ise, Jones’a aldığı karardan dolayı teşekkür ederek olayın olumlu olarak sonuçlaması karşısında aşırıcılar ya da teröristlerin bundan çıkar sağlamasının önüne geçtiğini dile getirdi.

Bu arada, New York’taki cami planının arkasındaki isim olan Faysal Abdul Rauf ise karardan memnuniyet duyduğunu ancak şimdilik bir değiş tokuş olmadığını açıkladı.

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'ân-ı Kerim yakmayı planlayan Papaz Terry Jones’a Beyaz Saray’dan Birleşmiş Milletler’e, ABD Savunma Bakanlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na herkes geri adım atması için uyarıda bulunmuştu.

11.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rahip, çirkin planından vazgeçti

  Orta Asya’da bayram coşkusu

  ABD’de büyük patlama

  Hamaney, Bayram namazını kıldırdı

  Karzai’den Molla Ömer’e çağrı

  Türkiye ile nükleer santral anlaşması büyük başarı

  Sırbistan ile Kosova diyaloğuna BM onayı

  Sarrazin istifa etti

  İsrail bayramda da Gazze'ye saldırdı

  Kırgızistan acil yardım bekliyor

  Fransa, AP’nin kararına tepkili

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.