11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Orta Asya’da bayram coşkusu

RAMAZAN Bayramı, bütün dünyada olduğu gibi Orta Asya ülkelerinde de sevinçle karşılandı. Kazakistan’ın güneyinde yer alan Jambul eyaletindeki Ahıska Türkleri, Ramazan Bayramını coşkuyla kutladı.

Jambul eyaletine bağlı Çuy şehrinde camileri sabah saatlerinde dolduran yüzlerce vatandaş, Bayram namazı kıldı. Tölebi Merkez Camii İmamı Ayat Abdrahmanov vaazında, İslam dininin toplum hayatındaki önemine ve İslam dininin farzlarına değindi. Çuy Kent Belediye Başkanı Birinci Yardımcısı da yaptığı konuşmada, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajını okuyarak, vatandaşlara sağlık ve mutluluk diledi.

Kırgızistan’ın başşehri Bişkek’teki bayram namazı ise, bu yıl da Parlamento binasının önündeki Lenin meydanında kılındı. Kırgızistan Müftüsü Çubak Jalilov, Kırgızistan halkını sabırlı olmaya ve barışa dâvet etti. Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Emil Kaptagayev de, vatandaşları Ramazan Bayramı dolayısıyla kutladı ve barış ve istikrar diledi. Kaptagayev, Kırgızistan’da yüzyıllarca barış içinde yaşanıldığını vurgulayarak, “Ülkede farklı ulus ve dine mensup insanların yaşadığını, tarihin ülkeyi sınava tuttuğunu ve son dönemde ülkede meydana gelen acı olayların ardından, toplumda barışın ve istikrarın değerini çok iyi kavradıklarını” söyledi.

Türkmenistan’da da halk bayram namazı için camilere akın etti. Bayram namazı için başşehir Aşkabat’taki ‘’Türk Camisi’’ olarak bilinen Ertuğrul Gazi Camii’ni dolduranlar, birlik ve beraberlik için duâ etti. Ülkede yaşayan Türk vatandaşların da tercih ettiği Ertuğrul Gazi Camii’nde aşırı kalabalık dolayısıyla birçok kişi bayram namazını cami bahçesinde kılmak zorunda kaldılar. Namazda kadınların ve çocukların çokluğu da dikkat çekti.

11.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rahip, çirkin planından vazgeçti

  Orta Asya’da bayram coşkusu

  ABD’de büyük patlama

  Hamaney, Bayram namazını kıldırdı

  Karzai’den Molla Ömer’e çağrı

  Türkiye ile nükleer santral anlaşması büyük başarı

  Sırbistan ile Kosova diyaloğuna BM onayı

  Sarrazin istifa etti

  İsrail bayramda da Gazze'ye saldırdı

  Kırgızistan acil yardım bekliyor

  Fransa, AP’nin kararına tepkili

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.