11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

SIRPLARI YENİN, TARİHE GEÇİN

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarı finalde bugün Sırbistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, tarihindeki 918. maçına çıkacak.

Ataköy Sinan Erdem Salonunda saat 21.30'da başlayacak müsabaka NTV tarafından nakln yayınlanacak. (A) Milli Takım'ın başarılı oyuncuları Ömer Onan ile Kerem Tunçeri galibiyetten eminler. İki oyuncu, seyircinin de desteğiyle karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp finale yükseleceklerine olan inançlarını dile getirdiler. Ömer Onan, şampiyonada gelinen seviyede kolay maç olmadığını vurgulayarak, ''Kalan dört takım da şampiyon olmak için mücadele edecek. Sırbistan birbirine bağlı bir ekip. İyi bir antrenörleri var. Sert savunma yapıp doğru basketbol oynamaya çalışıyorlar. Bu anlamda bize de biraz benziyorlar. Güzel maç olacaktır, ama biz de çok iyi bir takımız ve kendimize güveniyoruz'' dedi. Ömer, hiçbir eksiklerinin olmadığını ve bütün oyuncuların çok formda olduğunu kaydederek, ''Ben Sırbistan hücumlarını durduracağımıza inanıyorum. Çünkü bunu yapabilecek güçteyiz. Ayrıca 16 bin kişinin önünde oynayacağız. Rakiplerimiz genç oyuncular, böyle bir atmosferde oynamaları kolay değil. Bütün bunları avantaja çevirip maçı kazanacağız'' şeklinde konuştu.

Karşılaşmayla ilgili iddialı konuşan Kerem Tunçeri, Türk basketbol tarihine altın harflerle geçmek istediklerini, bunun için de Sırbistan'ı yenmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Sırbistan kadrosundaki isimlerin genç olmalarına rağmen yıllardır birlikte oynadıklarının altını çizen Kerem, şunları söyledi:''Yıldız milli takımdan beri aynı jenerasyon forma giyiyor. Geçen sene çok iyi bir basketbol oynayarak Avrupa ikincisi oldular. Ama biz turnuvanın başından beri çok iyi savunma yapıyoruz. Her maç çok iyi hücum etmesek de işin mücadele ve savunma kısmı yüzde 100'e yakın oluyor. O yüzden de maçlarımız biraz rahat geçiyor. Zaten yüksek yüzdeyle isabet bulduğumuz zaman da fark oluyor. Bu maçta da aynısını yapmaya çalışacağız. Büyük ihtimalle farklı bir skor olmayacaktır. Çünkü karşımızda takım oyunu oynayan, paylaşımcı ve iyi bir ekip var. Biz de yine topa baskı yapıp, mücadele edip yüksek yüzdeyle hücum edebilirsek kazanabiliriz. Seyircimizin desteği de çok önemli. Zaten onlar şampiyonanın başından beri hep yanımızda. Çok güzel bir atmosfer olacaktır. Türk basketbol tarihine altın harflerle geçmek istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.''

SIRBİSTAN BİZE TERS GELİYOR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bugün yarı finalde Sırbistan ile karşılaşacak ''12 Dev Adam''ın, rakibine karşı tek galibiyeti bulunuyor. Türkiye, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle yaptığı 5 resmi maçta 4 yenilgi alırken, sadece 1 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Rakibiyle eski Yugoslavya'nın dağılmasından sonra ilk kez 1995 yılında 29. Avrupa Şampiyonası ilave eleme grubunda karşılaşan milliler, rakibine 19 sayı farkla yenilmişti. Türkiye'de 2001 yılında yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez final oynayan (A) Milliler, finalde rakibine 78-69 yenilerek, ikinci oldu. Türkiye, rakibi karşısında resmi maçlardaki ilk ve tek galibiyetini Polonya'da yapılan 2009 Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. Avrupa Şampiyonası'nda (F) Grubu'nda Sırbistan ile karşılaşan Türkiye, normal süresi 64-64 sona eren karşılaşmada, uzatmada rakibine sayı attırmadı ve karşılaşmadan 69-64 galip ayrıldı. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan, şampiyonada finale kadar çıkmış, ancak finalde İspanya'ya yenilerek, 2. olmuştu. (A) Milli Takım, 2010 Dünya Şampiyonası hazırlık döneminde Sırbistan ile İstanbul'da iki kez karşılaşırken, iki maçtan da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

12 Dev Adam 918 maçına çıkıyor

(A) Milliler, 74 yıllık tarihinde yaptığı 917 maçın 475'ini kazanırken, 440 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar, tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi. (A) Milli Basketbol Takımı, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti. İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi. Milliler, tarihindeki en farklı yenilgisini ise Hırvatistan'dan aldı. Türkiye, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'de Hırvatistan'a 50 sayı farkla 113-63 yenildi

(A) Milli Takım, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle 21 kez karşı karşıya geldi. Türkiye, 21 maçta sadece 5 galibiyet alırken, 16 maçta salondan yenilgiyle ayrıldı. 21 maçta rakip potaya 1533 sayı atan (A) Milli Takım, kendi potasında ise 1710 sayı gördü.Türkiye, rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini 25 Ağustos 2007'de İzmir'de Efes Pilsen World Cup 6'da 91-80'lik skorla elde etti.

11.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.BAHÇE DAHA İYİ OLACAK

  Beşiktaş evinde Ankaragücü'nü konuk ediyor

  F.Bahçe Kayseri'de 3 puan arıyor

  Bucaspor başkanı görevi bırakıyor

  Nadal yarı finalde

  Pekin-Paris Rallisi start aldı

  Lösemilileri sevindirdiler

  ALANZİHNO: ŞAMPİYONLUK İÇİN AZİM VE İNANCIMIZ VAR

  Şota: Kolay maç yok

  SÜPER LİGDE BU HAFTA

  SIRPLARI YENİN, TARİHE GEÇİN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.