15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Barış için en güvenilir din, İslâm

ABD’nin Chicago şehrinin önde gelen akademisyenleri, kanaat önderleri, farklı din mensupları, Türkler tarafından kurulan Niagara Vakfı’nın geleneksel Diyalog Yemeği’nde bir araya geldi. Bir Müslüman, bir Hıristiyan ve bir Musevi’nin duası ile başlayan gecede konuşan Dünya Dinler Parlamentosu Yöneticisi Rahip Dirk Ficca, “Bugün dünya barışı için en güvenilir din İslam’dır” dedi.

New York’taki Ground Zero’ya yapılacak cami meselesine de değinen Ficca, caminin başka yere yapılması tartışmalarına katılmadığını caminin oraya yapılabileceğine değindi. Buna sebep olarak da “11 Eylül saldırısının iddia edildiği gibi İslami bir saldırı ya da Müslümanların bir eylemi olmadığını” söyledi.

Peygamber Efendimizin (asm) büyük ve küçük cihadın tanımını yaptığını, büyük cihadın insanın nefsine karşı olduğunu söylediğini hatırlatan Ficca, bugün herkesin büyük cihat yapması gerektiğini söyledi. Bugün cihat kelimesinin İslami yanlış tanıtan terörist gruplarca rehin alındığını ve Müslümanları karalamak isteyenlerce da yanlış kullanıldığını ifade eden Ficca, “hiçbir dinin başka bir dine iftira atamayacağını, dinlerin diğer dinlerin amaçları ve ahlaki sorumluluklarını anlaması gerektiğini de” belirtti. Ficca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanlara hitap ediyorum büyük cihat, iftiraya uğradığınızda, yanlış tanıtıldığınızda, saldırıya uğradığınızda aynı şekilde karşılık vermek değildir. Bu durumda bile Peygamberinizin sabrı ile ahlakı ile hareket etmektir. Dünya barışını emanet edebileceğim bir din olsa İslam olurdu. İşim dolayısı ile bütün dünyayı dolaştım, Müslümanlar dünyadaki en barışçı insanlar. İslam’da Peygamber’in takipçilerine ahlaki disiplin gibi ağır sorumluluklar yüklenmiştir. İslam’da dünya barışı ütopik bir kavram değildir, onun için çabalama vardır. Müslümanlar hem nefisleri ile hem de dışarıya karşı barış için çabalarlar. Bu içsel çaba bana İslam’a karşı büyük bir güven verir. Bugün yine dünya barışı için en güvenilir din İslam’dır.”

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ezana izin verdi, yeniden seçildi

  4 bin yıllık üzüm bağlarında festival

  Barış için en güvenilir din, İslâm

  ‘Sokağa çıkanı vur’ emri

  Amerika’daki Kur’ân karşıtı eylemler gerilimin fitilini ateşledi

  Clinton’dan taraflara karşılıklı jest çağrısı

  Netanyahu’nun hedefi İsrail’in güvenliği

  İsrail, birinci kaptan Tural’ın şahitliğini istedi

  Sarkozy'ye suçlama

  Kuzey Kore lideri yerine oğlunu geçirmek istiyor

  Avustralya’da Gillard dönemi resmen başladı

  Düşen uçaktan 21 kişi kurtuldu

  PJAK’a İran’dan ağır darbe

  Mandela, İngiltere’yi sert bir dille uyarmış

  Eski Başbakan Blair’e "özgürlük madalyası”

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.