15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Topkapı Sarayı Müzesi kitabı BKG’den çıktı

TOPKAPI Sarayı’nın tarihi, mimarisi, bölümleri, el sanatları, silâhları, Sultan portreleri ve daha önce günyüzüne çıkmamış fotoğrafları ilk kez “Topkapı Palace Museum” kitabında bir araya geldi.

Bilkent Kültür Girişimi (BKG) Yayınları tarafından İngilizce olarak yayımlanan kitap BKG’nin Topkapı Sarayı’nda yer alan Müze Mağazası’ndaki raflarda yerini aldı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahlara ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı’nın geçmişten günümüze uzanan hikayesini anlatan ‘Topkapı Palace Museum’ kitabı Topkapı Sarayı’nda yer alan Müze Mağazaları’nda sanatseverlerle buluşuyor. BKG yayınları tarafından İngilizce olarak hazırlanan kitap devletin merkezi olarak görülen Topkapı Sarayı’nın Harem’den hazine odasına kadar sade mimarisinin altında yatan sırları ihtişamlı fotoğraflarla gözler önüne seriyor.

1460 ve 1478 yılları arasında İstanbul’un fatihi Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve yıllar içerisinde gelişen Topkapı Sarayı’nı en ince ayrıntıları ile anlatan ‘Topkapı Palace Museum’, Topkapı Sarayı’ndaki Müze Mağazası’nda satışa sunuluyor. Refik Durbaş, Prof. Dr. Çiğdem Dürüşken, Prof. Dr. Selçuk Erez, Prof. Reşit Erzin, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Zeynep Sözen gibi farklı dallarda uzmanlıkları olan danışmanların desteği ile yayımlanan kitapta ayrıca daha önce günyüzüne hiç çıkmamış resimler de var. Sanatseverlerin Topkapı Sarayı Müze Mağazaları’ndan ulaşabilecekleri ‘Topkapı Palace Museum’ kitabı ayrıca http://www.bkg.com.tr/ adresinden de satışa sunuluyor.

15.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  ULUSLARARASI OSMANLI SEMPOZYUMU

  İstanbul’un 100 yıllık tarihî süreci belgelendi

  NT, bin 200 kişiyle kalem açarak eğitim yılına başladı

  Osmanlı sanatı ile büyüleneceksiniz

  Dünyaca ünlü çini ustası adına sempozyum

  Topkapı Sarayı Müzesi kitabı BKG’den çıktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.