17 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman TIR’I EDİRNE’DE

Gazetemizin, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçireceği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı bugün Edirne’den start alıyor. Cuma namazı sonrası Selimiye Camii önünden yola çıkacak olan tır'ın startı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular tarafından verilecek. Edirne programında Yeni Asya Medya Grup yöneticileri de hazır bulunacak. Tır, "Bediüzzaman Türkiye yollarında" sloganıyla yola çıkacak.


KPSS’ye giriş belgelerinizi saklayın!

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ortaöğretim ve ön lisans mezunlarına yönelik yapılacak olan Kamu Personel Sınavı’nın (KPSS) ileri bir tar

5 yaşından itibaren ZORUNLU EĞİTİM

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, ‘’2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonu itibarıyla Türkiye’de bütün illerde 5


  Parmağını arı sokan çocuk vefat etti

ERZURUM'DA akraba ziyaretine giden çocuk arı sokması sonucu vefat etti.


  Avrupa gençliğinin yüzde 15’i işsiz

AVRUPA Birliği (AB) bünyesinde, “Avrupa Sosyal Fonu Diyalog’da” projesi kapsamında Hamburg’da düzenlenen faaliyette konuşan AB komisyonundan Manuela Geleng gençlerle ilgili rakamların korkunç olduğunu belirterek,’’Avrupa gençliğinin ortalama yüzde 15’i işsiz” dedi.


  MAYIN KATLİAMI

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınında bir minibüsün geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 10 kişi öldü, biri bebek, 4 kişi yaralandı. Köy halkının çoğunun geçimini köy koruculuğuyla sağladığı, ama referandumda sandığa gitmediği öne sürüldü.


  AYM: Bireysel başvuru için iki yıl bekleyin

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, ‘’bireysel başvurular’’ için gerekli yasal düzenlemelerin iki yıl içerisinde yapılacağına işaret ederek, gerekli yasal düzenlemeler yapılmadan Mahkemeye yapılan ve yapılacak bireysel başvuruların kabul edilerek, incelenmesine imkân bulunmadığını bildirdi.


  YAŞzedeler nereye dâvâ açacak?

Anayasa değişikliklerinin kabul edilmesiyle YAŞ kararı ile TSK’dan ilişiği kesilenlere yargı yolunun açıldığını hatırlatan Av. Evran Kırmızı, şu anda dâvânın nerede ve ne zaman açılması gerektiğinin net olmadığını, yasal düzenleme ile durum belirleninceye kadar Askerî Yüksek İdare Mahkemesine (AYİM) başvurulabileceğini bildirdi.


  Kılıçdaroğlu: Menderes ülkeye hizmet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Koşullar uygun olursa Menderes’in kabrini ziyaret etmeyi neden düşünmeyelim arkadaşlar? Menderes bu ülkeye hizmet etmiş bir insan. Saygıdeğer bir kişi. Bir siyasal mahkemede yargılandı ve idam edildi” diye konuştu.


  Ayasofya için de referandum yapılsın

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ayasofya’nın yıllardır ibadete kapalı olduğunu ifade ederek, “Ayasofya için de referandum yapılmalıdır” diye konuştu.


  İç meselede arabuluculuk olamaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ile vatandaşları arasında arabuluculuk diye bir şeye ihtiyaç yok” dedi.


  Dünya renkleri Bağcılar’da buluşuyor

İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın “İstanbul Avrupalı kardeşleriyle buluşuyor” projesi kapsamında hazırlanan “7 Bölge 8 Renk” projesi ile Avrupa’nın değişik ülkelerinden pek çok misafir Bağcılar’a gelecek.


  12 Eylül mağdurları devletten tazminat isteyebilir

ADANA Barosu avukatlarından Yusuf Özer, 12 Eylül darbesi mağdurlarının uğradıkları zararlar sebebiyle maddî ve manevî tazminat talebinde bulunabileceklerini söyledi.


  Bahçeli’den genelge: Kara propaganda yürütülüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Partimiz, kaynağı ve gücü ne olursa olsun, nereden ve kimden gelirse gelsin her melâneti, tertibi, saldırıyı yok etmeye hazırdır” dedi.


  “Yetim maaşı”nı yüksek yargı çözecek

Zonguldak’ta, boşandığı eşiyle yaşamaya devam eden kadının, babasından aldığı maaşın kesilmesi üzerine yaptığı itirazı ciddî bulan mahkeme, ilgili maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.


  Askerî araç şarampole yuvarlandı: 7 yaralı

HakkÂrİ’nİn Şemdinli ilçesinde askerî aracın şarampole yuvarlanması sonucu 7 asker yaralandı.


  Gül: Kardeşlik somut işbirliğine dönüşecek

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, “Milletler arasındaki ezelî ve ebedî kardeşlik bağlarının artık somut işbirliğine dönüşeceğine güveniyoruz” dedi.


  Başbakan Erdoğan’dan İran’a: İlişkilerimizi bürokratik oligarşiye kurban etmeyelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran ilişkilerinin bürokrasiye bırakılmayacak kadar önemli olduğunu ifade ederek, “İlişkilerimizi bürokratik oligarşiye kurban etmeyelim.


  Bağış: Hiçbir darbe, halkın demokrasiye olan inancını kıramadı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, merhum Adnan Menderes’in demokrasi mirasının çok güçlü olması dolayısıyla, şahit olunan hiçbir darbenin, halkın iradesini ve demokrasiye olan inancını kıramadığını belirtti.


  MHP, ÖSYM’deki usûlsüzlüklerin araştırılmasını istedi

MHP, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavlarda ortaya çıkan usulsüzlüklerin araştırılmasını istedi.


  ÖSYM’de inceleme dün de devam etti

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında önceki gün başladığı inceleme, dün de de polis ekiplerince sürdürüldü. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, dün sabah saatlerinde ÖSYM’nin binasına geldi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.