17 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

AYNI YERDE 4 GÜNDE 4 KAZA

Başakşehİr’de su tankeri ile minibüsün çarpışması sonucu 13 kişinin vefat ettiği yerde, son 4 gün içinde dördüncü bir kaza daha meydana geldi.


OTOMOBİL, YOL KENARINDAKİ KAMYONA ÇARPTI: 2 ÖLÜ

TEM Otoyolu Selimpaşa mevkiinde seyir halindeki otomobil, tamir için emniyet şeridine çekilmiş kamyona arkadan çarptı.

ANTALYA’DA 2 ASKER ÖLDÜ

Antalya-Fethİye karayolunun Urluca mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, Fethiye’nin Seki Beldesi Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Tamer Güzelca


  2011 YILINDA PROGRAMA ALINSIN

Rİze-Mardİn yolun bölgeler ve Türkiye için ekonomik öneminin yanında sosyal ve siyasal anlamda da büyük bir önemine sahip olduğunu dikkat çeken Tutaşı, “Biz sivil toplum örgütleri olarak ülkemizde bölünmüşlük, parçalanmışlık yaşamak istemiyoruz.


  Rize-Mardin otoyolla birleşecek

Türkİye’nİn kuzeyini güneyle birleştirecek, Karadeniz’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bağlantısını sağlayacak Rize-Mardin otoyol projesine destek sağlamak için Mardin Ticaret ve Sanayi Odası 15 Oda başkanını bir araya getirecek.


  EBK,10 BİN TON KASAPLIK SIĞIR İTHAL EDECEK

Et ve Balık Kurumu (EBK) 10 bin ton kasaplık sığır ithal edecek.


  Et ithalâtı çare olmadı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, Trakya’ya, 19 Kasım 2010 tarihine kadar kurbanlık ithaline izin vermesini desteklediğini ancak, bu uygulamanın küçük baş hayvan ithali için de gerektiğini bildirdi.


  Köylerde mıntıka temizliği kampanyası

Kahramanmaraş Valiliği, köyleri çöplerden arındırmak için harekete geçti. ‘Temiz İnsan Temiz Çevre Yaşanabilir Köy’ adlı kampanya ile köylerde mıntıka temizliği yapılacak.


  Köy turizminde pilot uygulamaya geçild

Turİzmcİler, Antalya’nın Manavgat ve İbradı ilçesindeki 4 köyde köy turizmini yaygınlaştırmak için pilot bölge uygulamasına geçti.


  Tedbir alınmazsa tehlike devam edecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Rize temsilciliği, ilin dünya genelinde en çok yağış alan yerlerden biri olması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmadığı takdirde her türlü heyelan, dere taşkını, köprü çökmesi, yol kayması gibi tehlikenin meydana gelebileceğini bildirdi.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

İstanbul’un bazı ilçelerinde, bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla yarın ve 19 Eylül Pazar günü elektrik kesintisi uygulanacak.


  DHMİ’den ‘kiralık havaalanları’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bu yıl Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Samsun, Sinop ve Tokat havaalanlarını kiralayacak.


  Suriyeliler Hatay’ı tercih etti

Ramazan Bayramı’nda, Suriyelilerin tercihinin Hatay olduğu bildirildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Ramazan Bayramı’nda 24 bin kişi sınır ötesi bayramlaşma kapsamında kartla, 27 bin Suriyeli de pasaportla geçiş yaptı.


  Sebzeye turşu zammı

Yerli sebzenin en bol olduğu bugünlerde kış ayları için turşuluk alış verişi telâşı yaşanırken, domates ve taze fasulye Ramazan’daki fiyatını koruyor.


  Ondan sadece 12 tane var

Tokat’In Niksar ilçesinde elektronik işleriyle uğraşan Özkan Aykan’a babasından yadigar kalan ‘’Anadol Böcek’’ modeli otomobil, ilgi görüyor.


  Hâlâ mağarada yaşıyorlar

Batman Merkez’e bağlı Çayüstü (Beda) Köyünde 20 aile mağarada yaşıyor. Geçmişte sadece Hasankeyf’te olduğu sanılan mağara hayatı, Antik şehirde sona ererken, Batman’a bağlı Çayüstü Köyünde devam ediyor.


  Güvercinler gökyüzüne bırakılacak

İskenderun’un tanıtımını yapmak ve İskenderun güvercinini dünyaya tanıtmak amacıyla 21 Eylül’de 800 güvercin gökyüzüne bırakılacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.