17 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE'NİN İLACI DERBİ

SPOR Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi, Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.

Bu sezona sıkıntılı başlayan Fenerbahçe, pazar günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 10 maçtan 7'sini kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ile oynadığı son 11 lig maçından ise 9'unu kazanıp, 1'inde berabere kalıp, yine sadece 1'ini yitirdi. Ezeli rakipleri ile yaptığı son 21 lig maçında sadece 2 kez yenilen, 16'sını kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 34 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.

BEŞİKTAŞ DERBİLERDE BAŞARISIZ

Beşiktaş ise ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi. Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 20 lig maçında sadece 4 galibiyet alabildi. Ezeli rakipleriyle yaptığı son 20 lig derbisinden 13'ünü yitiren, 3'ünde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 4 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Beşiktaş, son 20 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 24 gol atarken, kalesinde ise 32 gol gördü. ''Kara Kartallar'', son 5 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 10 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 7 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 10 maçtan ise 3'ünü kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de eşitliği bozamadı.

Kâzım sürprizi

FENERBAHÇE, Beşiktaş'la oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenmanda futbolcular pas çalışmasının ardından çift kale maç oynadı. Son antrenmanda sol ayak bileği burkulduğu için idmanı yarıda bırakan Semih'in durumunun iyi olduğu bildirildi. Tedavileri süren Yobo ve Mert, ayrı ayrı sahada koşu yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bir süredir kadroya almadığı Kazım'ı antrenmanda as takımda orta sahanın sağında denedi. Kazım, antrenmanda yapılan çift kale maçta orta sahada Emre, Selçuk ve Stoch'la birlikte oynadı, Niang'ın arkasında ise yine Alex yer aldı. Gökhan Gönül de yine sağ kanatta görev yaptı. Kocaman, Lugano ve Bilica'yı ise antrenman maçında birlikte oynattı.

17.09.2010


 

Trabzon yönetiminde istifalar devam ediyor

TRABZONSPOR'DA 4 yedek yönetici görevi bıraktı. Bordo-mavili kulüpte 1461 Trabzon kulübü ile ilişkilerden sorumlu olarak görev yapan yedek yönetici Derviş Köz, yaptığı açıklamada, yedek yöneticiler Halil İbrahim Akçay, Sırrı Furkan Eren ve Serdar Boğoçlu ile birlikte görevi bıraktıklarını söyledi.

Görevi bırakma nedenlerinin, istifa eden asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile ilgili olduğunu ifade eden Köz, ''Asbaşkanımızın istifasının ardından Sadri Şener başkanlığında 1 saatte toplanan yönetim kurulunun istifayı hemen kabul etmesi manidardır'' dedi.

Hacısalihoğlu'na büyük haksızlık yapıldığını savunan Köz, ''Oysa Hayrettin Bey, Sadri Şener için bir tek ölmemiştir. Her şeyi yapmıştır. Kendini bu kadar feda eden kişiye yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Köz, yedek yönetici olarak istifalarının söz konusu olmadığını, sadece sorumlu oldukları alanlarla artık ilgilenmeyeceklerini, kulüp tesislerine gitmeyeceklerini ve yönetim kurulu toplantılarına katılmayacaklarını bildirdi. Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener ise kendisine yedek yöneticilerin görevi bırakmasıyla ilgili bilgi ulaşmadığını kaydetti. Bordo mavili kulüpte yedek yöneticiler Serdar Boğoçlu TS Club sorumlusu, Halil İbrahim Akçay altyapı sorumlusu, Sırrı Furkan Eren ise halkla ilişkiler, dergi-internet ve organizasyonlar sorumlusu olarak görev yapıyordu.

17.09.2010


 

Şenol Güneş'ten anlamlı ziyaret

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk kez forma giydiği Erdoğduspor Kulübü'nü ziyaret ederek, anılarını paylaştı.

Şenol Güneş, beraberinde Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ve TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban ile birlikte, Erdoğdu Mahallesi'ndeki kulübü ziyaret etti. Kendisini görmeye gelen gençlerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Güneş, futbolculuğa başladığı ilk yıllardaki zor ve sıkıntılı dönemleri

17.09.2010


 

Şota: En rahat hoca benim

KAYSERİSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, Kayserispor'da sahip olduğu imkanlar nedeniyle ''Türkiye'nin en rahat teknik direktörü benim'' dedi. Şota, Kayseri'de konuk olduğu bir televizyon programında, Kayserispor'daki tesisler ve imkanlardan övgüyle söz etti.

Kendisine her anlamda sonuna kadar destek olunduğunu ifade eden Şota, ''Çalıştığım kulüpte imkanlar çok iyi. Tesisler mükemmel. Kulüp başkanımız ve menajer Süleyman Hurma inanılmaz derecede bana yardımcı oluyor. Bu da benim işimi çok kolaylaştırıyor. Türkiye'nin en rahat teknik direktörü benim. Bana sadece çalışmak kalıyor. Ben de çok çalışıyorum ve işimi severek yapıyorum'' diye konuştu. Takımda kurduğu oyun sistemi hakkında bilgi vermek istemediğini, bu konunun kendi özelleri olduğunu ifade eden Şota, her maça rakibin özelliklerine göre hazırlandıklarını kaydetti. Kayserispor'da ilk kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Şota, ''Futbolculuk mu zor? teknik direktörlük mü?'' sorusunu, ''Futbolcu olmak çok kolay, oynarken çok stresiniz olmuyor. Ama kenarda taktik verirken çok strese giriyorsunuz. Bence oynamak daha kolay, teknik direktörlük çok zor ve stresli bir iş'' diye yanıtladı. Türkiye'de futbolculuk yaptığı döneme göre futbol kalitesinin arttığını dile getiren Şota, o dönem takımlarda sahada 3 yabancı oyuncu bulunduğunu, şimdi bu sayının arttığını, Türk takımlarının son yıllarda çok kaliteli teknik adamlarla çalıştığını belirtti.

17.09.2010


 

Voleybolda en büyük sınav başlıyor

VOLEYBOLDA en önemli organizasyonlardan biri olan ve Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından düzenlenen Dünya Grand Prix Finalleri'nin Avrupa elemeleri bugün başlıyor.

İtalya'nın Cagliari kentinde 17-22 Eylül terihleri arasında yapılacak 2011 Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri'nde 6 ülke takımı gelecek yıl yapılacak finallere katılabilmek için mücadele verecek. Türkiye elemeler sonunda Rusya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Bulgaristan arasında ilk 3 takım arasına girebilirse, finallere yükselecek. Turnuva statüsüne göre elemelerde ilk 2 sırayı alan takımların finallere yükselmesi gerekiyor, ancak son yapılan FIVB Grand Prix Konseyi'nde, son Avrupa Ligi şampiyonu Sırbistan ve Wild Card (serbest katılım hakkı) sahibi olan Polonya'nın yanı sıra finallere Avrupa'dan 3 takımın gitmesi kararlaştırıldı. (A) Milli Bayan Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, önemli rakiplerle mücadele edeceklerini belirterek, ''Ben buna eleme mantığıyla bakmıyorum. Türkiye'nin bu finallerde mutlaka yer alması gerekiyor'' dedi. Türk voleybolunun, şu anda bulunduğu yerden çok daha üst sıraları hak ettiğini ifade eden Bedestenlioğlu, ''Hedefimiz, şu veya bu takımı yenmek değil, bu finallerde yer almak olmalı. Çünkü olimpiyatların yolu buradan geçiyor ve Türkiye bunu hak ediyor. Çok üstün voleybol oynamamız gerek. Hazırlık döneminde oyuncular çok iyi performans gösterdiler. Bunu elemelere de yansıtacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu. Millilerin elemelerdeki maç programı şöyle: 17 Eylül Cuma: 18.30 Almanya-Türkiye, 18 Eylül Cumartesi: 21.00 Türkiye-İtalya, 19 Eylül Pazar: 18.30 Bulgaristan-Türkiye, 21 Eylül Salı: 16.00 Rusya-Türkiye, 22 Eylül Çarşamba: 16.00 Türkiye-Hollanda.

17.09.2010


 

12 Dev Adam'a verilen prime iptâl dâvâsı

DÜNYA Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28,5 milyon TL prim verilmesi işleminin, Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural tarafından, Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Basketbol Milli Takımının başarısına karşılık, Başbakan Erdoğan'ın toplam 28,5 milyon TL'nin, Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödenmesini sağladığı, bu tutarın çek olarak sporculara ve teknik kadroya ödendiği anımsatıldı.

Yapılan bu ödemenin, Anayasanın ''eşitlik'' başta olmak üzere temel ilkelerine aykırılık yanında, toplumsal vicdanda da ciddi sorgulama ve tartışmalara neden olduğu savunulan dilekçede, 5018 sayılı ''Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun'' 24. maddesinde, ''Örtülü Ödenek'' kapsamına giren harcamaların ne amaçla ve nasıl yapılacağının belirtildiği aktarılarak, ''Bu yasal hüküm içeriğinde de görüleceği üzere uluslararası spor karşılaşmalarında ilk 3 dereceye giren sporculara ödeme yapılacağı hüküm altına alınmamıştır'' ifadesi kullanıldı.

17.09.2010


 

Zlatan İbrahimovic Milan'da golle başladı

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, E, F, G ve H gruplarında ilk hafta maçları tamamlandı.

Transfer döneminde Barcelona'dan Milan'a transfer olan İsveç Milli Takımının yıldız golcüsü Zlatan İbrahimoviç, Milan'ın sahasında Fransa'nın güçlü ekiplerinde Auxerre'yi 2-0 yendiği karşılaşmada 2 gol atarak İtalyan taraftarlarını mutlu etti. Gruplarda alınan sonuçlar şöyle: E GRUBU: Bayern Münih-Roma 2-0, Cluj-Basel 2-1, F GRUBU: Marsilya-Spartak Moskova 0-1, Zilina-Chelsea 1-4, G GRUBU: Real Madrid-Ajax 2-0 Milan-Auxerre 2-0, H GRUBU: Arsenal-Braga 6-0, Shakhtar Donetsk-Partizan 1-0.

17.09.2010


 

Banvit Basketbol Turnuvası 29 Eylül'de başlayacak

BANVİT'İN, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ile bu yıl 6'ncısını düzenleyeceği, ''BanvitTÜBAD Basketbol Turnuvası'' 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapılacak.

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk, yaptığı açıklamada, turnuvaya Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom ve Medical Park Trabzonspor ile Yunanistan'ın Olympiakos BC ve İtalya'nın Lottomatica Virtus Roma takımlarının katılacağını söyledi.

17.09.2010


 

Beşiktaş'a ayrılan derbi biletlerinin satışı bugün

SPOR Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk derbisinde konuk Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan biletler bugün satılacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçta siyah-beyazlı taraftarlara Migros kale arkası tribünde ayrılan 2 bin 512 bilet bugün saat 11.00'den itibaren BJK İnönü Stadı'ndaki bilet gişesinden satışa çıkarılacak. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, bilet alacak taraftarların kimlik fotokopilerini yanlarında getirmeleri istendi. 66 liralık biletlerden bir kişi sadece bir adet bilet satın alabilecek.

17.09.2010


 

Ömer Aşık yeni takımı Chicago Bulls'a katılıyor

DÜNYA 2.'si olan (A) Milli Basketbol Takımı oyuncularından Ömer Aşık, yeni sezonda NBA'de formasını giyeceği Chicago Bulls'un hazırlık kampına katılmak için bugün ABD'ye gidecek. Atatürk Havalimanı'ndan THY uçağıyla Chicago'ya gidecek Aşık, yeni takımının sezon öncesi hazırlık çalışmalarına katılacak.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 9 karşılaşmada oynayan Ömer Aşık, 8.9 sayı, 6.9 ribaund, 0.7 asist ve 1.2 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

17.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.