17 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

AYNI YERDE 4 GÜNDE 4 KAZA

Başakşehİr’de su tankeri ile minibüsün çarpışması sonucu 13 kişinin vefat ettiği yerde, son 4 gün içinde dördüncü bir kaza daha meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, TEM otoyolu yan yolda meydana gelen ve 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza yerine yaklaşık 50 metre mesafede, Nihat Sarılı’nın kullandığı (34) HOM 51 yönetimindeki 34 FN 3682 plâkalı hafriyat yüklü kamyon, Başakşehir istikametine giden Bülent Taşkın yönetimindeki 34 POH 36 plâkalı kamyona çarptı. Kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddî hasar meydana geldi. Kazada aracı hasar gören Sarılı, ‘’Bu yol çok kötü. Burada kaza kaçınılmaz. Mutlaka önlem alınmalı’’ dedi. Başakşehir’de 12 Eylülde meydana gelen ve 13 kişinin öldüğü kazanın ardından, aynı güzergâhta dün ve önceki gün meydana gelen iki ayrı kazada da 2 kişi yaralanmıştı.

17.09.2010


 

OTOMOBİL, YOL KENARINDAKİ KAMYONA ÇARPTI: 2 ÖLÜ

TEM Otoyolu Selimpaşa mevkiinde seyir halindeki otomobil, tamir için emniyet şeridine çekilmiş kamyona arkadan çarptı.

Otomobilde bulunan 2 kişi olay yerinde vefat etti. Edinilen bilgiye göre, kaza, dün saat 06.00 sıralarında TEM Otoyolu Selimpaşa gişelerinin 1 kilometre ilerisinde, Edirne istikametinde meydana geldi. 34 AC 5265 plâkalı kamyon arıza yapınca sürücüsü emniyet şeridine çekip kamyonu tamir etmeye çalıştı. Bu sırada içinde biri kadın 2 kişinin bulunduğu 34 SUE 81 plâkalı otomobil kamyonun damperine arkadan çarptı. Hurdaya dönen otomobilde bulunan 2 kişi olay yerinde vefat etti. İtfaiye ekipleri önce otomobili kamyonun damperinin altından kurtarmak, sonra da cesetleri çıkarmak için saatlerce uğraştı. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Jandarma kaza mahallinde inceleme yaptı.

17.09.2010


 

ANTALYA’DA 2 ASKER ÖLDÜ

Antalya-Fethİye karayolunun Urluca mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, Fethiye’nin Seki Beldesi Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Tamer Güzelcan’ın (32) kullandığı 42 AKC 36 plâkalı otomobil ile Yılmaz Karaçay’ın kullandığı 48 GR 188 plâkalı TIR çarpıştı.

Kazada, Başçavuş Güzelcan ile aynı araçtaki Uzman Çavuş Bekir Cebeci (36) ve esnaf olduğu öğrenilen Beşir Furtına (57) vefat etti.

17.09.2010


 

ÜNİVERSİTELİLER FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Tercan Ateş idaresindeki 42 YJ 303 plakalı otomobil, Konya merkez Selçuklu ilçesi Aydınlık altgeçidinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı.

Çarpma sırasında otomobilden fırlayarak karşı şeride savrulan Uğur Nazmi Yiğit ile Yusuf Taşdemir’e, sağlık memuru olan Aykut A. yönetimindeki 42 SY 625 plâkalı otomobilin çarptığı ifade edildi. SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri Yiğit ve Taşdemir olay yerinde öldü. Öğrencilerin okula bu yıl kayıt yaptırdığı öğrenildi. Kazada yaralanan sürücü Tercan Ateş de Konya Numune Hastanesine kaldırıldı.

17.09.2010


 

2011 YILINDA PROGRAMA ALINSIN

Rİze-Mardİn yolun bölgeler ve Türkiye için ekonomik öneminin yanında sosyal ve siyasal anlamda da büyük bir önemine sahip olduğunu dikkat çeken Tutaşı, “Biz sivil toplum örgütleri olarak ülkemizde bölünmüşlük, parçalanmışlık yaşamak istemiyoruz.

El ele verdik, bu konuda son derece kararlıyız hem bu yolu yapacağız hem de bölgelerimizin gönül gönüle olmasını sağlayacağız. Bütün arkadaşlarımızın, oda başkanlarımızın gayreti bu yönde. Hükümetten tek istediğimiz bu yolun 2011 programın alınarak en kısa zamanda bitirilmesi” dedi.

17.09.2010


 

Rize-Mardin otoyolla birleşecek

Türkİye’nİn kuzeyini güneyle birleştirecek, Karadeniz’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bağlantısını sağlayacak Rize-Mardin otoyol projesine destek sağlamak için Mardin Ticaret ve Sanayi Odası 15 Oda başkanını bir araya getirecek.

Ulaştırma Bakanlığı’nca 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan projeler arasına alınan Rize-Mardin otoyolu tamamlandığında Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, dolayısıyla Kafkasya ve Orta Doğu Anadolu üzerinden birbirine bağlanacak. Ekonomik, sosyal ve siyasî çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanılan yaklaşık 450 kilometrelik otoyolun en önemli bölümünü Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçeleri arasındaki 2600 rakımlı Ovit Dağı Tüneli Projesi oluşturuyor. Tünel projesi bu yıl Ocak ayında başladı, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 2011’de ihale edilmesi beklenen Ovit Dağı Tüneli tamamlandığında 12 kilometre ile Türkiye’nin en uzun tüneli olacak.

15 İL FAYDALANACAK

17 Eylül 2010 tarihinde yapılacak toplantıya Mardin ve Rize’nin yanı sıra Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Van, Tunceli, Batman, Siirt ve Hakkâri ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanları ile üyeleri katılacak. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Rize-Mardin otoyol projesi fikrinin geçmişten bu yana yol güzergâhındaki illerin ileri gelenlerinin hayali olduğunu söyledi. Otoyol güzergâhı ve çevresindeki illerin ticaret ve sanayi odası yöneticilerinin yolun yapımı için görüş alış verişinde bulunmak amacıyla ilk olarak Ankara’da bir araya geldiğini hatırlatan Tutaşı, aralarındaki iletişimi arttırmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Mardin’de toplanacaklarını ifade etti.

17.09.2010


 

EBK,10 BİN TON KASAPLIK SIĞIR İTHAL EDECEK

Et ve Balık Kurumu (EBK) 10 bin ton kasaplık sığır ithal edecek.

Daha önceki ihalelerde, teslim alınan hayvanların net ağırlığı belirlenirken sadece ‘’tokluk firesi’’ kesen EBK, daha önce sorun olan çok kirli hayvanların teslimini önlemek için ilk kez ‘’kirlilik firesi’’ uygulaması getirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ihale sürecinde yeni ülkelerden hayvan ithalatına izin vermesi ihtimali dikkate alınarak şartnameye, ithalat yapılabilecek 13 ülke dışında, ‘’bakanlığın izin vereceği diğer ülkeler’’ hükmü de kondu. EBK’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ihalede teklifler 27 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’te alınacak.

17.09.2010


 

Et ithalâtı çare olmadı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, Trakya’ya, 19 Kasım 2010 tarihine kadar kurbanlık ithaline izin vermesini desteklediğini ancak, bu uygulamanın küçük baş hayvan ithali için de gerektiğini bildirdi.

Küçükbaş ithaline de izin verilsin Yalçındağ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 19 Kasım 2010 tarihine kadar gerçekleştirilmek üzere, kurbanlık amacıyla Trakya bölgesine yurt dışından ithal edilen kasaplık canlı sığırlar, Trakya bölgesinde yer alan yetiştirici veya ithalatçı işletmesine, hayvan pazarlarına ve kurban toplama merkezlerine sevk edile bilmesine izin verdiğini söyledi. Yalçındağ, devletin, büyükbaş hayvan ithali için uygulamasını damızlık hayvanların korunması adına küçükbaş hayvanların ithali noktasında da uygulaması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Doğru alınmış bir karar, destekliyoruz aynı uygulamanın küçükbaş hayvanda da yapılmasını istiyoruz. Bir dünya para verip, büyükbaş hayvan kesemeyen kişi, gidip damızlık küçükbaş hayvanını kesecek. Şu anda ülke içindeki fiyatlar damızlığı kesime özendirecek düzeye çıktı. Nereden baksanız büyükbaş hayvan için ödenen para küçük bir servet sayılır. Ama siz küçükbaş getirimi için de izin verirseniz hem ekonomik açıdan vatandaşa nefes aldırırsınız hem de çevre ve görüntü kirliliklerini önlemiş olursunuz. Evinin bahçesinde küçükbaşı kesen vatandaş kısa sürede temizler. Ama büyükbaş hayvan kesiminde çevre kirliliği açısından olumsuz görüntüler çıkıyor.’’

İTHAL ET DE ÇARE OLMADI

Et fiyatlarının zamlandığı, pastırma ve sucuğa zammın kapıda olduğu bildirildi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, canlı hayvan ithalatının et fiyatlarını düşürmediğini, aksine et fiyatlarında bugünlerde artış yaşandığını belirtti. Karkas et fiyatının 15 liradan 17 liraya çıktığını ifade eden Ünlü, şu bilgileri verdi: ‘’Canlı hayvan ithalatı et fiyatlarını düşüremedi. Çünkü Türkiye’ye çok az ithal canlı hayvan girdi. Kayseri’ye hiç girmedi. İthal et söylentileri et fiyatlarının daha da artmasına neden oldu. İthal et geleceği beklentisi nedeniyle malının para etmeyeceğini düşünen üretici en son Ramazan ayına kadar bekleyebildi. Ramazan ayında para edebileceği düşüncesiyle elindeki hayvanları kestirdi. Ancak, yine de üreticiler kar edemedi. Et ithalatı nedeniyle fiyatların düşmesinden korkan üretici hayvan almadı. Ramazan ayında yüklü miktarda hayvan kesilmesi nedeniyle şimdilerde hayvan sıkıntısı başladı. Bu nedenle, et fiyatları yükseldi.’’ Et fiyatlarındaki artışa paralel olarak pastırma ve sucuğun da her an zamlanabileceğini kaydeden Ünlü, tüketiciye söz verdikleri için Ramazan ayında zam yapmadıklarını, ancak bugünlerde pastırma ve sucuğa zammın kapıda olduğunu sözlerine ekledi.

17.09.2010


 

Köylerde mıntıka temizliği kampanyası

Kahramanmaraş Valiliği, köyleri çöplerden arındırmak için harekete geçti. ‘Temiz İnsan Temiz Çevre Yaşanabilir Köy’ adlı kampanya ile köylerde mıntıka temizliği yapılacak.

Kahramanmaraş Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından, köy muhtarlarına yönelik olarak ‘Çevre Temizliği Köylerdeki Katı Atıkların Toplanması ve Depolanması’ konulu toplantı düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın başkanlığındaki toplantı Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Tanılır, köylerin çöplerden arınmasının hedeflendiği ‘Temiz İnsan Temiz Çevre Yaşanabilir Köy’ adlı kampanya hakkında bilgilendirmede bulundu. Kampanya çerçevesinde köylerde mıntıka temizliği yapılacağını anlatan Tanılır, köy imamı ve muhtarının eşliğinde Cuma günleri dağıttıkları poşetlerle temizlik gerçekleştirileceğini belirtti.

17.09.2010


 

Köy turizminde pilot uygulamaya geçild

Turİzmcİler, Antalya’nın Manavgat ve İbradı ilçesindeki 4 köyde köy turizmini yaygınlaştırmak için pilot bölge uygulamasına geçti.

Novum Touristik Turizm Seyahat Acentesi, başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden Antalya’ya getirdiği turistleri, haftanın her günü Manavgat’ın Tilkiler, Sırtköy, Yaylalan ve İbradı’nın Ürünlü Köyü’nde kafilelerle köy turuna çıkıyor. Yıllık 15 bin turistin köy turizmiyle buluşması hedefleniyor. Köy turuna çıkan Avrupalı turistler, köy kahvehanesinde rehber eşliğinde köylülerle sohbet ediyor. Sohbet sonrası köydeki tarihî evleri gezen turistlere genç kızlar, yufka ekmek hamur yoğurması, yufka ekmek pişirmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan süt sağımı, kümesten yumurta alarak omlet yapma ve oya yapması ve yöreye ait otantik elbise yapımını gösteriyor.

17.09.2010


 

Tedbir alınmazsa tehlike devam edecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Rize temsilciliği, ilin dünya genelinde en çok yağış alan yerlerden biri olması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmadığı takdirde her türlü heyelan, dere taşkını, köprü çökmesi, yol kayması gibi tehlikenin meydana gelebileceğini bildirdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Rize temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, Rize-Güneysu Karayolundaki Zincirli Köprü’nün önceki akşam aşırı yağıştan etkilenerek çöktüğü hatırlatıldı. Çöken köprüde temsilciliklerince inceleme yapıldığının belirtildiği açıklamada, ildeki diğer köprülerde de teknik şartlara uyulmadığının görüldüğü savunuldu. İlde çarpık yapılaşma gibi çarpık köprü yapılarının da hiçbir etüt yapılmadan oluşturulduğunun savunulduğu açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’İlimizin dünya genelinde en çok yağış alan yerlerden biri olması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmadığı takdirde her türlü heyelan, dere taşkını, köprü çökmesi, yol kayması gibi tehlike meydana gelebilecektir. Bu olaylar sonucunda da mal kaybı olacağı gibi kısa süre önce Gündoğdu beldesindeki gibi can kayıplarının da yaşanması kaçınılmazdır. İncelemelerimizde yapılan çalışmaların yetersiz ve yanlış olduğu görülmüştür.”

17.09.2010


 

İstanbul’da elektrik kesintisi

İstanbul’un bazı ilçelerinde, bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla yarın ve 19 Eylül Pazar günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, kesinti uygulanacak yerler ve saatleri şöyle: Eyüp’te, yarın 09.00-15.00 saatleri arasında, Esentepe Mahallesi 2369, 2378, 2400, 2391, 2398 sokaklar, Biriz Sitesi ve civarı. Sultangazi’de, 19 Eylül Pazar günü 09.00-15.00 saatleri arasında, Yunus Emre Mahallesi 1403, 1403/2, 1397/1, 1402/1, 1405, 1397/1, 1401, 1410, 1410/6 sokaklar, Adem Yavuz Caddesi ve civarı. Bayrampaşa’da, 19 Eylül Pazar günü 07.00-17.00 saatleri arasında Yenidoğan Mahallesi, Ulus, Vardar, Çark, Atilla, Ay, Aşçıoğlu Çıkmazı, Kahraman ve Hilal sokakları, Atışalanı, Yahya Kemal ve Demirkapı caddelerinin bir kısmı.

17.09.2010


 

DHMİ’den ‘kiralık havaalanları’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bu yıl Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Samsun, Sinop ve Tokat havaalanlarını kiralayacak.

Önce Nevşehir Kapadokya Havalimanı için ihaleye çıkacak olan DHMİ Genel Müdürlüğü, Samsun, Sinop ve Tokat havaalanları için ise tek paket halinde kiralama ihalesi yapacak. Havaalanları için değer tesbit çalışmalarına başlayan DHMİ Genel Müdürlüğü, tesisleri, teklif edilen kira bedeli üzerinden ihale edecek. Buna göre ihalede, firmalar belirlenecek işletme süresi için kira bedelleriyle yarıştırılacak. Sivil havacılık için 1998 yılında hizmete açılan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın, 700 bin yolcu kapasitesine sahip iç ve dış hatlar terminali bulunuyor. Samsun Çarşamba Havaalanı, 2 milyon yolcu kapasitesine sahip. Sivil uçuşlar için kullanılan Sinop Havaalanının, 150 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. 1995’te hizmete giren Tokat Havaalanı, şehirden 20 kilometre uzakta bulunuyor. Tokat Havaalanı, yıllık 150 bin yolcu kapasitesine sahip.

17.09.2010


 

Suriyeliler Hatay’ı tercih etti

Ramazan Bayramı’nda, Suriyelilerin tercihinin Hatay olduğu bildirildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Ramazan Bayramı’nda 24 bin kişi sınır ötesi bayramlaşma kapsamında kartla, 27 bin Suriyeli de pasaportla geçiş yaptı.

Yayladağı Sınır Kapısı’nda da bayram süresince 381 kişi kartla, bin 216 kişi de pasaportla Hatay’a geldi. Tarihî ve tabiî güzelliklere sahip Hatay’ı görmek ve burada bulunan akrabalarını ziyaret etmek için gelen Suriyeliler sayesinde otellerden çarşı pazara kadar çok sayıda işletmede hareketlilik yaşandığı gözlendi. Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, Ramazan Bayramı süresince Suriye’den gelenler sayesinde esnafın yüzünün güldüğünü söyledi. Teksöz, uzun zamandan bu yana Ramazan ve sıcaklar dolayısıyla sıkıntı yaşayan esnafın, bayramlaşma ve tatil kapsamında Suriye’den gelenler sayesinde işlerinin hareketlendiği kaydetti. Çarşının yanı sıra şehir merkezinde bulunan otellerin de bayramdan nasibini aldığını ifade eden Teksöz, şöyle devam etti: ‘’Kentimizdeki tesislerimiz bayram süresince yüzde 90 doluluk oranıyla hizmet verdi. Vizenin kaldırılmasının nimetlerini artık toplamaya başladık.’’

17.09.2010


 

Sebzeye turşu zammı

Yerli sebzenin en bol olduğu bugünlerde kış ayları için turşuluk alış verişi telâşı yaşanırken, domates ve taze fasulye Ramazan’daki fiyatını koruyor.

Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, Ramazan ayından itibaren turşuluk mevsiminin başladığını söyledi. Gürbüz, şunları kaydetti: ‘’Yerli sebzenin en bol olduğu ve turşuluk alışverişi telâşının başladığı bugünlerde Konya Adnan Menderes Toptan Sebze ve Meyve Hali’nde salatalık 50-80 kuruş, kornişon salatalık 1 lira, turşuluk biber 1-1,2 lira, havuç 40-70 kuruş, turşuluk kırmızı lahana 50 kuruş, maydanoz, dere otu ve nane çeşitleri tanesi 10-15 kuruş aralığına geriledi. Fakat hava şartlarına bağlı üretim azlığı dolayısıyla en önemli turşuluk malzemesi olan domatesin fiyatı, kalitesine göre 0,8-1,5 lira aralığında değişiyor.’’ Gürbüz, bu fiyatların Ankara, İstanbul gibi üretim merkezlerine uzak büyük şehirlerde, artan nakliye diğer giderler dolayısıyla daha yüksek seyredebildiğini, turşuluk ya da kurutmalık sebze fiyatlarının bundan daha aşağı düşmeyeceğini, 15 güne kadar da havaların soğuyup yerli sebzelerin üşümesiyle yeniden nispi olarak artışa geçebileceğini sözlerine ekledi.

17.09.2010


 

Ondan sadece 12 tane var

Tokat’In Niksar ilçesinde elektronik işleriyle uğraşan Özkan Aykan’a babasından yadigar kalan ‘’Anadol Böcek’’ modeli otomobil, ilgi görüyor.

Niksar’da oto teybi ve benzeri elektronik aletlerin tamir işleriyle uğraşan ve ilçede ‘’Conti’’ lâkabıyla tanınan Özkan Aykan, ‘’Anadol Böcek’’ modeli otomobilin babası Mehmet Aykan’dan kendisine yadigâr kaldığını söyledi. 1975 model aracı o dönemde ayda 4 bin lira taksitle 160 bin liraya satın aldıklarını anlatan Aykan, baba yadigârı otomobilinin talibinin çok olduğunu kaydetti. 35 yaşındaki otomobilini satın almak isteyen çok sayıda kişinin yanına geldiğini belirten Aykan, ‘’Böcek, bana babamdan yadigâr, babamın emaneti. Bunun fiyatına paha biçilemez. Bu sebeple satmıyorum. 1989 yılında aracıma karşılık 2 adet Renault Toros marka otomobil vermişlerdi, bu teklifi reddetmiştim’’ dedi. Karadeniz Bölgesinde bu aracın bir benzerinin daha olmadığını iddia eden Aykan, Türkiye’de trafikte bu model araçtan 12 adet olduğunu öne sürdü.

17.09.2010


 

Hâlâ mağarada yaşıyorlar

Batman Merkez’e bağlı Çayüstü (Beda) Köyünde 20 aile mağarada yaşıyor. Geçmişte sadece Hasankeyf’te olduğu sanılan mağara hayatı, Antik şehirde sona ererken, Batman’a bağlı Çayüstü Köyünde devam ediyor.

10 bin yıllık tarihî geçmişleri olduğu tahmin edilen mağaralarda yaşayan köylüler, kışın sıcak, yazın serin olma özelliği dolayısıyla da mağara hayatı çekici buluyor. Çayüstü Köyündeki mağara evlerin en orta yerinde köy muhtarı Mesut Ekinci oturuyor. Mağaranın kendisine huzur verdiğini belirten Muhtar Ekinci, “Birçoğuna ilkel gelebilir, ancak bu bir hayat biçimi. Elektrik olduğu için Televizyon izleyebiliyor, buzdolabı ve diğer elektronik cihazları kullanabiliyoruz. Babam burada doğdu, dedem de, onun babası da ve en büyük dedelerimiz de burada doğup, mağarada yaşadılar. 3-4 asırdır Beda Köyünde mağaralarda yaşıyoruz. Bizden öncede binlerce yıldır bu mağaralarda insanlar yaşamış. İnşallah çocuklarımız ve torunlarımız da burada yaşayacak ve tarihini, kültürünü yaşatmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

17.09.2010


 

Güvercinler gökyüzüne bırakılacak

İskenderun’un tanıtımını yapmak ve İskenderun güvercinini dünyaya tanıtmak amacıyla 21 Eylül’de 800 güvercin gökyüzüne bırakılacak.

21 Eylül’de gerçekleştirilecek faaliyet öncesinde güvercinler için gerçekleştirilen ilk deneme uçuşu başarı ile sonuçlandı. İskenderun-Arsuz yolu üzerinde bulunan Kır&Land tesisinde yetiştirilen İskenderun güvercini başta olmak üzere değişik cins güvercinlerinden oluşan yaklaşık 800 güvercin ilk uçuşunu başarı ile tamamladı.

17.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.