23 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Yıldızların ‘rekor’ transfer ücretine sınırlama geliyor

İSPANYA meclisi, futbol kulüplerinden bütçelerini iyileştirip, borçlarını ödemelerini ve pahalı transferler yapmamalarını istedi.

İspanya'nın kuzeybatısındaki Galisya bölgesinde faaliyet gösteren Galisya Milliyetçi Bloğu'nun (BNG) meclise sunduğu ve büyük bir çoğunlukla kabul edilen önergede, futbol kulüplerinin bütçelerini sağlıklı bir duruma getirmeden büyük harcamalar yapmaması, gerekirse hükümetin futbolcu maaşları ve transferlere bir limit getirmesi talep edildi. Hükümetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) ve ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) de tam destek verdiği önergede, ''kulüplerin ödemelerini zamanında yapmasını sağlamak için gerekli önlemlerin alınmasının teşvik edilmesi'' istendi ve ''eğer gerekirse futbolculara ödenen maaşlara bir limit konulması için çalışmalar başlatılacağı'' belirtildi.

Mecliste yapılan oturumda konuşan BNG sözcüsü Francisco Jorquera, İspanya 1. Futbol Ligi'nde 2008-2009 sezonunda mücadele eden 20 takımın toplam 3.5 milyar avro borcu bulunduğunu ve bunun 632 milyon avrosunun Maliye'ye ait olduğunu kaydetti. Jorquera, ''Tam bir futbol taraftarıyım ama 4 milyon işsizin olduğu bir ülkede futboldaki gereksiz harcamalar kabul edilemez. Futbol kulüplerinin Maliye'ye olan borçlarını ödemesinde hiçbir tolerans gösterilemez'' dedi. İspanya'daki büyük kulüplerden Valencia'nın 550 milyon avro, Real Madrid'in 543 milyon avro, Barcelona'nın 489 milyon avro borcu bulunduğunu yazan İspanyol basını, Cristiano Ronaldo, Kaka, Messi gibi futbolcuların 10 milyon avronun üzerinde yıllık maaş aldıklarını hatırlattı. Mecliste kabul edilen önerge, futbol kulüplerine bir uyarı niteliği taşırken, kulüplerin gerekli önlemleri almaması halinde hükümetin müdahele etmesinin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

23.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıldızların ‘rekor’ transfer ücretine sınırlama geliyor

  G.Saray'da yeni stat gezisi bugün

  Kasımpaşa-F.Bahçe maçı 50 lira

  “12 Dev Adam”primi bağışlayacak mı?

  Tek rakibimiz Fenerbahçe Ülker

  Trabzonspor'a 40 bin kişilik yeni stat yapılacak

  Sofuoğlu: Dünya Şampiyonu olarak geri döneceğim

  Eski hakem ABD'de 6 kilo eroinle yakalandı

  İtalya Serie A'da futbolcuların grevi askıda

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.