25 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

BM raporunun gereği yapılsın

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir, BM’nin İnsan Hakları Konseyi Veri Toplama Misyonu raporuyla İsrail’in Gazze Özgürlük Filosu’na yönelik saldırısının insan haklarının çok ağır bir ihlâli olduğu sonucuna ulaştığını belirterek gereğinin yapılmasın istedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül de, raporun bu elim hadise ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkartılması bakımından sağlam bir hukukî çerçeve teşkil ettiğini söyledi.

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanlığı, BM İnsan Hakları Konseyi’nin, İsrail’in Mavi Marmara baskını ile ilgili hazırladığı rapor hakkındaki görüşlerini bildirdi. 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan, Gazze Özgürlük Filosu’na yönelik İsrail askerleri tarafından Akdeniz’in orta yerinde gerçekleştirilen saldırı ile ilgili Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin, Birleşmiş Milletler Olay İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan raporun Cenevre’deki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunulmak üzere tamamlandığı hatırlatıldı.

“Komisyon, İsrail devletinin ve yetkililerinin uluslar arası sularda seyreden ve Gazze’ye insanî yardım malzemesi ulaştırma amacında olan Gazze Özgürlük Filosu’na yönelik saldırısının İnsan Haklarının çok ağır bir ihlâli olduğu sonucuna ulaşmış ve bu sonuca da yaptığı bağımsız ve tarafsız araştırmalar neticesinde varmıştır” denilen açıklamada, “Bu saptamayı yapan BM’nin insan hakları alanındaki temel organı olan İnsan Hakları Konseyi’dir. BM’yi her alanda referans kabul edenlerin, rapor İsrail’in saldırısını “orantısız ve kabul edilemez derecede gaddar” olarak tanımladığının anlaşılmasından sonra, raporu hazırlayan komisyonu tartışmaya açmalarını manidar buluyoruz” ifadelerine yer verildi. BM İnsan Hakları Konseyi’nin görevlendirmesiyle Sir Desmond da Silva’nın başkanlığını yaptığı İnceleme Komisyonu raporunun, İsrail’in saldırısını “orantısız ve kabul edilemez derecede gaddar” olarak tanımladığı belirtilirken, İsrail otoritelerinin kanunsuz olarak el konulan malları alıkoymasının devam eden bir suç olduğu kaydedildi ve İsrail’in söz konusu malları derhal iade etmesi istendi.

25.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  FURKAN, YARALI İKEN ÖLDÜRÜLMÜŞ

  BM raporunun gereği yapılsın

  Gül: Şimdi resmen özür dilenmeli

  TÜRKİYE HAZIRLANAN RAPORDAN MEMNUN

  İsrail, savaş gemisiyle balıkçı teknesini vurdu

  AB, Ahmedinejad’ın söyleminden rahatsız

  İran’a saldırı uyarısı

  ABD’den Kırgızistan’a yardımlara devam

  Özbek ve Kırgız sınırları kısmen açıldı

  Ortadoğu’nun nükleer silâhlardan arındırılması tasarısı kabul edildi

  Tersine göç, Almanya için büyük kayıp

  Tataristan'da İslamiyet bayramı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.