29 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BURSA SİFTAH PEŞİNDE

BURSASPOR'UN, UEFA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu ikinci maçında bugün deplasmanda İskoçya'nın Glasgow Rangers takımı karşılaşacak. Devler Liginde ilk maçında İspanya'nın Valencia takımını konuk eden ve sahadan 4-0 mağlup ayrılan yeşil-beyazlılar İskoç ekibi karşısında ilk puanlarını almak istiyor.

Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Glasgow şehrindeki Ibrox Stadyumu'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Belçikalı hakem Serge Gumienny yönetecek.Gumienny'in yardımcılıklarını Mark Simons ve Frank Bleyen yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Luc Wouters ve Peter Vervecken'in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Christof Virant olacak.

BURSASPOR'UN AVRUPA KUPASI KARNESİ

Yeşil-beyazlı takım, kuruluşundan sadece 13 yıl sonra 1974-75 sezonunda Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası'na katılmış çeyrek finalde dönemin en önemli takımlarından biri olan Dinamo Kiev'e iki maçta da yenilerek elenmişti. Bursaspor, 1986-87 sezonunda da bu kez kupa şampiyonu olarak Kupa Galipleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti. Şanssız bir kura çeken yeşil-beyazlı takım, ilk turda eşleştiği Ajax'a sahasında 2-0, deplasmanda da 5-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti.

TÜRK TAKIMLARINA YENİLGİSİ YOK

Glasgow Rangers'ın, bugüne kadar Türk takımlarıyla evinde oynadığı 3 maçta, 1 galibiyet, 2 beraberliği bulunuyor. 1873 yılında kurulan ve ezeli rakibi Celtic ile birlikte İskoçya ligini domine eden Glasgow Rangers'ın, sonuncusu geçen yıl olmak üzere toplam 53 lig şampiyonluğu bulunuyor. 33 İskoçya Kupası, 26 kez lig kupası kazanan Rangers'ın, Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı ise 1972 yılında UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanması. Rangers, evindeki son 6 Avrupa kupası maçının hiçbirini kazanmayı başaramazken, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında kendi evinde oynadığı 3 maçın tamamında toplam 10 gol görüp yenilerek, kulüp tarihinin en kötü performansını göstermişti.

Gol atan tarihe geçecek

GLASGOW Rangers ile deplasmanda karşılaşacak olan Türkiye'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Bursaspor'da, ilk golü atacak futbolcu kulüp tarihine geçecek. Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor, yer aldığı C Grubu'ndaki ilk maçında 14 Eylül Salı akşamı İspanya'nın Valencia takımını konuk etmiş ve sahadan 4-0 gibi farklı bir yenilgiyle ayrılmıştı. Avrupa kupalarında 14 maçta rakip fileleri 26 kez havalandıran yeşil-beyazlı takım, Glasgow deplasmanında Şampiyonlar Ligi'ndeki hem ilk puanını kazanmaya hem de ilk golünü atmaya çalışacak. Bursaspor'un ilk golünü atacak futbolcu, ''UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü atan kişi'' olarak adını kulüp tarihine yazdıracak.

EN GOLCÜ ERCÜMETŞAHİN

Bugüne kadar Avrupa arenasında 2 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, bir kez de İntertoto Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden yeşil-beyazlı takım, oynadığı 15 maçta rakip fileleri 26 kez havalandırdı. Bursaspor'un Avrupa'daki ilk golünü 1974-1975 sezonunda 4-2 kazanılan Finn Harps maçının 19. dakikasında Ali attı. Avrupa kupalarındaki son gol ise Ercüment Şahin'den geldi. İntertoto Kupası'ndaki Karlsruher maçının 97. dakikasında rakip fileleri havalandıran Ercüment, ayrıca yeşil-beyazlı takımın Avrupa'daki en golcü ismi oldu.

29.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BURSA SİFTAH PEŞİNDE

  Alex: 100 gole 2 kaldı

  Türkiye Kupası kuraları yarın çekilecek

  F.Bahçe ve Beşiktaş bayanları karşı karşıya

  Kayserisporlu Cangele dizinden ameliyat oldu

  Högh'e geçmiş olsun mesajı

  Skor aldatmasın

  Alex durdu durdu K.Paşa'ya patladı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  7. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.