23 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe zorlu virajda

Süper Lig'in son üç haftasında elde ettiği galibiyetlerle çıkışa geçerek zirve yarışında lider Bursaspor'la olan puan farkını 4'e indiren Fenerbahçe'yi, zorlu maçlar bekliyor. Sarı-lacivertliler, 9. haftada 24 Ekim Pazar günü Kadıköy'de derbi mücadelesinde yaralı Galatasaray'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler 10. hafta maçında 29 Ekim Cuma günü deplasmanda lig lideri Bursaspor ile karşılaşacak. Arkasından 11. haftada 7 Kasım Pazar günü ise Eskişehirspor'u Kadıköy'de ağırlayacak. Bu sezon İstanbul dışında rakip sahalarda yaptığı iki maçtan puansız dönen Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanından 1 veya 3 puan arayacak. Kadıköy'deki ilk derbisinde ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak puan yitiren sarı-lacivertliler, Hagi'li Galatasaray karşısında ilk derbi galibiyetini elde etmeye çalışacak.

Bu sezon Avrupa kupaları ve Süper Lig'de yaptığı 11 resmi maçta kalesinde toplam 16 gol gören Fenerbahçe, bu gollerin 11'ni rakip sahalarda çıktığı mücadelelerde yedi. Deplasman maçlarında iç sahadaki savunma anlayışını ortaya koyamayan Aykut Kocaman'ın ekibi, lig maçlarında yediği 11 golün 8'sini, Avrupa kupası mücadelelerinde yediği 5 golün de 3'ünü rakiplerinin sahalarında kalesinde gördü. Lig'de ilk deplasmanına 2. haftadaki Trabzonspor maçıyla çıkan sarı-lacivertliler, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Ligde ikinci deplasman maçını 4. haftada Kayserisspor ile yapan, bu maçta da 2-0'lık yenilgi alan Fenerbahçe, 6. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda Kasımpaşa karşısında 6-2'lik farklı skorla kazanırken, kalesinde 2 gole engel olamadı. 8. haftada deplasmanda 4-1 yendiği Konyaspor karşısında kaleci Volkan Demirel'in başarılı kurtarışlarına rağmen kalesinde yine 1 gol gördü.

EROL DOYURAN

[email protected]

23.10.2010


 

Hagi iddialı geldi

Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne Gheorghe Hagi'nin getirilmesi ülkesi Romanya'da da ilgiyle takip ediliyor.

Hagi'nin 12 sene önce İstanbul'da doğan oğlu Iannis'in (22 Ekim) doğum gününde Galatasaray'la sözleşme imzalamasının bugünü kendisi için iki kat daha anlamlı kıldığını söyleyen Hagi, dünkü Prosport gazetesine verdiği röportajda sevincini dile getirmiş. "I love you, Hagi!" başlığıyla ünlü teknik adama iki sayfa yer veren gazetede Galatasaray yöneticilerinin teknik direktörlük görevini Gheorghe Hagi'ye verdiklerini, Hagi'nin üç sene için sözleşme istediğini, ancak Galatasaray yönetiminin 1,5 yılda karar kıldığına dikkat çekiliyor.

GENÇ FUTBOLCULARIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Prosport muhabiri Alexandru Enciu'nun, "Galatasaray'ın durumu şu anda iyi değil. Bu seni korkutmuyor mu?" sorusuna Hagi, "Her şeye zamanımız var. Galatasaray'ın ne durumda olduğunu anladıktan sonra daha iyi bir değerlendirme yapabilirim. Her şeyin güzel olacağını, benden gurur duyacağınızı umuyorum" cevabını vermiş. Hagi'nin Fransız Frank Ribery ve başarılı Türk futbolcu Arda Turan gibi bir çok futbolcu yetiştirdiğine işaret eden Prosport, Hagi'nin Galatasaray'da iken yeni futbolcuların önünü açacağını vurguluyor.

Ülkenin önemli özel haber ajanslardından Mediafax da yer alan bir haberde de Hagi'nin İtalyan Fiorentina takımında oynayan Romen futbolcu Adrian Mutu'nun cezasının haftaya biteceğini ve Hagi'nin bu futbolcuyu transfer edebileceği ve kendisine teklif götürdüğü belirtiliyor. Hagi'nin ayrıca Steaua Bükreş'te oynayan 23 yaşındaki Bogdan Stancu'yu da transfer listesine aldığı vurgulanıyor.

"Hagi, Galatasaray'da kral gibi maaş alacak" başlığını kullanan Evenimetul Zilei gazetesi de bugünkü haberinde Hagi'nin 1,4 milyon euro maaş alacağını ileri sürüyor. "Galata'nın Kralı var!" başlığını kullanan Adevarul gazatesi ise Hagi'nin alacağı maaşa odaklanmış. Bu gazete ise ünlü teknik adamın 1,75 milyon euro maaş alacağını yazıyor.

23.10.2010


 

DERBİNİN BÜTÜN BİLETLERİ SATILDI

SPOR Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 24 Ekim Pazar günü yapılacak derbi maçın bütün biletleri satıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçta ev sahibi Fenerbahçe'nin taraftarları için Biletix üzerinden satışa sunulan bütün biletlerin tükendiği açıklandı. Galatasaraylı taraftarlar da derbi için kendilerine ayrılan 2 bin 478 bileti dün kısa süre içinde tüketmişti.

LİG TV'DEN ÖRÜMCEK KAMERA

Fenerbahçe-Galatasaray maçına takımların hazırlıkları sürerken yayıncı kuruluş Ligtv'de de yeni çalışmalar olduğu ve derbide Spider Cam (Örümcek kamera) sistemi ile futbolseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Derbi hazırlıklarıyla ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilen açıklamada, ''Son teknoloji teknik ekipmanları ile sınırsız futbol keyfi yaşatan LİG TV, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Spider Cam ile yayında olacak.'' denildi. Spider Cam, yaygın Euro 2008 Şampiyonası ile adını duyurduktan sonra çeşitli spor müsabakaları ve son olarak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kullanıldı. Türkiye'de ise ilk defa LİG TV'de, dünyanın önde gelen derbilerinden Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde kullanılacak.

23.10.2010


 

FENERBAHÇE'NİN BİLEĞİ KADIKÖY'DE BÜKÜLMÜYOR

SPOR Toto Süper Lig'de 24 Ekim Pazar günü Galatasaray'ı ağırlayacak Fenerbahçe, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda Kadıköy'deki lig maçlarında yenilgiyi adeta unuttu.

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lig maçlarında Galatasaray'a 10, Beşiktaş'a ise 6 maçtır mağlup olmadı. ''Sarı Kanaryalar'', büyük taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 10 maçta da yenerken, Beşiktaş ile yaptığı son 6 maçtan 3'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve ezeli rakiplerine kendi evinde sevinme fırsatı tanımadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı. Öte yandan Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf, genellikle maçı da kazanıyor. Ezeli rakiplerin 16 yılı kapsayan son 32 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü olasılıkla beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 1 kez yenilgi yüzü gördü.

23.10.2010


 

Beşiktaş yönetimi Hakan'a sahip çıktı

BEŞİKTAŞ Kulübü, Portekiz temsilcisi Porto ile yapılan UEFA Avrupa Ligi maçının devre arasında siyah_beyazlı bazı futbolcuların kaleci Hakan Arıkan'a yediği gol nedeniyle tepki gösterdiği şeklinde basına yansıyan haberin doğru olmadığını açıkladı.

Siyah_beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, dünkü bir gazetede yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: ''Birçok maçta gösterdiği üstün performans ile kalemizi başarıyla koruyan Hakan Arıkan, çok değerli bir oyuncumuzdur. Bazı futbolcularımızın Porto maçının devre arasında Hakan Arıkan'a tepki gösterdiği iddiasıyla yayınlanan haberin gerçekle alakası yoktur. Camiamızın ve taraftarlarımızın takımımızdaki arkadaşlığı bozmaya yönelik bu tür maksatlı haberleri dikkate almamalarını önemle rica ederiz.'' Öte yandan Beşiktaş'ta teknik heyet ve futbolcular grip aşısı oldu. Kayserispor maçı hazırlıkları için dün sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanan Beşiktaş'ta, antrenman öncesinde Acıbadem Hastanesi'nden gelen sağlık ekibi tarafından teknik direktör Bernd Schuster ve yardımcılarıyla futbolculara grip aşısı yapıldı.

23.10.2010


 

Trabzon, G.Birliği önünde

SPOR Toto Süper Lig'de bugün sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak Trabzonspor, çıkışını sürdürmek istiyor.

Avni Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Beşiktaş'ı sahasında 1-0, Kasımpaşa'yı deplasmanda 7-0 yenerek ligde son 2 haftayı galibiyetle kapatan bordo-mavililer, Gençlerbirliği karşısında da puan kaybetmeden yoluna devam etmeyi amaçlıyor. Tam kadro olarak hazırlıklarını sürdüren Karadeniz ekibinde, sakatlıkları geçen Glowacki ve Engin ile kart cezası biten Teofilo da kadrodaki yerlerini alabilecekler.

23.10.2010


 

“Beleş Tepe”ye kaçak tribün

BEŞİKTAŞ Fi Yapı İnönü Stadyumu'nun üst tarafında bulunan ve yıllardır 'beleş tepe' diye anılan yol kenarına bir reklam firması tarafından 'kaçak tribün' yapıldı.

Reklam çekimi için kurulan ve 50 kişi kapasiteli tribünün çekimlerin ardından kaldırılacağı belirtildi. Yıllardır maça giremeyen seyircilerin Dolmabahçe'de en çok rağbet ettiği ve bu nedenle de adı 'beleş tepe' diye anılan yol kenarına, bir reklam firması tarafından 50 kişi kapasiteli tribün yapıldı. Firmanın reklam çekimleri için kurulan trübünün, bir süre burada kalacağı bildirildi.

23.10.2010


 

Filenin Sultanlarına Vakıfbank desteği

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı'na sponsor olan Vakıfbank ile Voleybol Federasyonu arasında sözleşmesi imzalandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu binasında düzenlenen imza törenine federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan katıldı. Karabıyık, törende yaptığı konuşmada, ''Vakıfbank, 25 yıldır Türk voleyboluna ciddi destek veriyor. Dünya Şampiyonası öncesinde Filenin Sultanlarına da ana sponsor oldu. Vakıfbank Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Bundan sonra Filenin Sultanları'nın formalarında Vakıfbank logosu yer alacak. Yeni logonun milli takımımıza şans getirmesini diliyorum'' dedi.

23.10.2010


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

15.30 Büyükşehir Belediye.-G.Antep

19.00 Antalyaspor-Konyaspor

19.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği

23.10.2010


 

BASKETBOLDA 2. HAFTA

Bugün:

15.00 Fenerbahçe Ülker-Aliağa Petkim

16.00 Antalya B. Bel.-Mersin B.Bel.

16.00 Trabzonspor-TOFAŞ

17.00 OYAK Renault-Bornova Bel.

17.00 Olin Edirne Basket-Türk Telekom

17.30 Erdemir-Efes Pilsen

24 Ekim Pazar:

13.00 Beşiktaş Cola Turka-Banvit

25 Ekim Pazartesi:

19.00 Pınar Karşıyaka-Galatasaray

23.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.