26 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe şaşırttı

Geçtiğimiz yıllarda derbilerin mutlak favorisi ve hakimi olan Fenerbahçe'nin artık büyük maçlardaki üstünlüklerini bu oyuncu kadrosu ile görebilmemiz zor olacak. Miroslav Stoch ve Isiar Dia ile oynayacağı zorluk derecesi fazla olan karşılaşmalarda rakibe baskı kurarak oynayamayacak. Eskiden orta saha oynayabilen oyunculardan kurulu takım, şimdi Miroslav Stoch ve Isiar Dia gibi kanatlarda çizgiye yakın oynayan ve içeriye kat etmeyen futbolculardan oluşunca, koskoca alan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'a kaldı. Onlar da o kalabalık içinde sadece rakipleri ile boğuşup Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi forvet hattına katkıda bulunamadılar. Bundan sonra ligden düşen ya da lig sıralamasında yukarıya oynayamayan takımlara değil de, kendisine kafa tutabilecek ekiplere puan kaybettiğini göreceğiz Fenerbahçe'nin.

Orta saha üstünlüğünü Galatasaray'a kaptıran sarı lacivertlilerde, Lucas Neill, Lorik Cana, Servet Çetin ve Mustafa Sarp'ın sert oyunları karşısında Alex de Souza ve Mamodou Niang iyice sindi. Önceki haftalarda rakip ceza sahası içerisinde cirit atan Senegalli, Şükrü Saraçoğlu'nda rakipleri ile boğuşmaktan gol yollarında etkili olamadı. Derbilerin en etkili adamı olan Alex ise kalabalık savunma arasında kaybolup gitti. Yerine giren Semih Şentürk de Brezilyalıdan fazlasını yapamayınca, doğru dürüst pozisyona giremeden soyunma odasının yolunu tutmak zorunda kaldı sarı lacivertli kramponlar.

Hafta içinde Frank Rijkaard'ı gönderip, Fenerbahçe'ye karşı hoca olarak çıktığı 3 maçtan 2'sini kazanan Gheorghe Hagi'yi takımın başına getiren Galatasaray, 10. yılda şansını döndürdü. Bu kadar eksiğine rağmen Kadıköy'den beraberlikle dönmek Romen hocanın başarısıydı. Aylardır oynamayan Elano Blumer ile Ayhan Akman'ı kanatlarda Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün karşısına koyarak, çizgileri kullanıp sonuca gitmeye çalışan ev sahibinin oyun planını alt üst etti. Elindeki oyuncu topluluğundan çıkarabileceği en iyi kadroyu sahaya sürerek, rakibi kilitleyen oyun planı ile geceye damgasını vuran adam oldu.

Bazı kesimlerin Fenerbahçe'nin farklı kazanacağını düşündüğü, bazılarının da Galatasay'ın 90 dakika boyunca rakibini ezmesine rağmen Samuel Johnson'ın attığı golle kaybettiği maçı örnek verdiği haftanın sonunda, iki takımda 2'şer puan kaybederek herkesi şaşırttı. Nihayetinde şartlar ne olursa olsun hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

26.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hagi sürprizi

  F.Bahçe şaşırttı

  HAGİ NASIL MOTİVE ETTİ?

  F.Bahçe zora gelemiyor

  Aykut Kocaman'ın yüzü gülmüyor

  Lider Bursaspor'da yüzler gülüyor

  Marsel'in tek engeli kaldı

  NBA yıldızı Iverson Beşiktaş'a “evet” dedi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.