19 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cehalete karşı birlik çağrısı

Hac dönemi sonunda S. Arabistan Kralı Abdullah, dünya Müslümanlarını cehalete karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı.

Hacılar dönüş hazırlığında Hac dönemi sonunda S. Arabistan Kralı Abdullah, dünya Müslümanlarını cehalete karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı. Güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kral Abdullah, hacıların evlerine dönüşüne kadar bu güvenliğin en yüksek derecede sağlanacağını kaydetti. İçişleri Bakanı Prens Naif, bu yıl bin 636 kişinin hastalandığını belirtti. Sağlık helikopterlerinin sadece acil durum olarak 5 kişiyi hastaneye kaldırığını bildiren Prens Naif, geçen yıla göre bu yıl hacca gelenlerin sayısında artış olduğunu, geçen yıl domuz gribi sebebi ile daha az insanın kutsal topraklara geldiğini ifade etti.

TREN PROJESİ

Saudi Gazette gazetesinde yer alan habere göre, bu yıl faaliyete geçen tren, hac trafiğini ciddî şekilde rahatlattı. 3 bin otobüsün hac bölgesine sokulmadığı kaydedildi. Cidde Ticaret Odası Hac İşleri Komitesi Başkanı Abdul Gaider Al Jabarti, 3 bin otobüsün geri çekildiğini, ancak tren fiyatlarının özellikle yerel hacılar için uygun hale getirilmesini istedi. Önümüzdeki yıl tren projesinin tamamı ile hayata geçmesi sonrası 30 bin otobüsün trafikten çekileceğini duyuran Al Jabarti, trenin tam kapasite ile çalışması ile saatte 70 bin insanın aşınabileceğini bildirdi. Has Turizm Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Reşat Kara, en fazla otobüsün Türkiye’den getirildiğini, tren projesinden en çok Türk şirketlerinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Kara, sadece kendilerinden yılda 3 bine yakın otobüs istendiğini, ancak bu sene rakamın çok düştüğünü, önümüzdeki sene bu yolların artık kapanabileceğini ifade etti.

KUR’ÂN-I KERİM DAĞITILDI

HacIlara 1,9 milyon adet Kur’ân-ı Kerim dağıtıldığı öğrenildi. Kurân İşleri Genel Müdürlüğü Genel Sekreteri Dr. Muhammed Salem Al Kufi, kurumlarının şu ana kadar toplam 30 milyon adet Kur’ân dağıttığını dile getirdi. Şeytan taşlama ve veda tavafı ile birlikte milyonlarca hacı Mekke’de alış veriş merkezlerine hücum etti. Vakitlerinin az olmasından dolayı Mekke’den ayrılmadan önce alışveriş merkezlerinde binlerce çeşit hediyelik eşyalar alabilmek için harekete geçen hacılar, daha çok seccade, tespih, Kabe kokularına ağırlık verdi. Suudi Arabistan’ın en büyük hediyelik eşya mağazalarının sahibi Türk vatandaşı Bekir Kantarcı, seccade, tespih, Kâbe ve Mescid-i Nebevî maketlerine büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Öte yandan, hacıların vazgeçilmez hediyesi zemzem, hac yolculuğu başlamadan önce ülkelere yola çıktı bile. Türk hacılar, Diyanet ve çeşitli özel şirketler aracılığı zemzem bidonlarını Türkiye’ye gönderdi. Çoğunluk hac sonrası üzerlerinde yük yapmamak adına yaklaşık 20 litrelik bir bidon zemzemi 150 riyal (60 TL) karşılığı Türkiye’de bir hafta ile 10 gün içerisinde olacak şekilde kargoya verdiler. Hac döneminin gelmesi ile zemzem fiyatlarında da ciddi fiyat artışları oldu. Normal zamanda 20 litrelik bir bidon zemzem 3 dolara alınırken bu fiyatlar 20 dolara kadar yükseldi. Her derde devâ olarak bilinen zemzemi yanında götürmek isteyenler, havaalanlarında özel plastik paketlere koyarak kargoya verebiliyor. Ancak en az 2 bidon zemzem almak isteyen hacılar iki bidon zemzem toplam 20 kilo tutunca daha fazla hediyelik eşya götürme sıkıntısı ile karşılaşıyor.

19.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  RTÜK’e şikâyet yağdı

  Küçük Berat’ bulundu ailesi sevince boğuldu

  Seri katil 6’ncı cinayette yakalandı

  Kayıp kuzenler Tatvan’da bulundu

  Anayasa paketi, sonrası düşünülmeden hazırlanmış

  Din özgürlüğüne ‘laik devlet’ engeli

  Leyla Zana: PKK’nın eylemsizlik kararı bir fırsat

  Ankara’daki İcra Müdürlerine dâvâ

  Washington’da Türkiye’ye yönelik çok rahatsızlık var

  Emniyet teşkilatı 2011’de 16 bin 900 polis alacak

  Türkiye ile İsrail stratejik ortaklığı bitti

  Füze için detaylarda uzlaşma beklemeyin

  CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN NATO ÜYELERİNE ÇAĞRI

  Köydes projesine 5 yılda 6,25 milyar TL harcandı

  Bayramlar, Allah’ın kullarına bir ikramı

  Portekiz, 47 kişinin ülkeye girişini engelledi

  Türkiye AB'ye yük olmayacak

  İsmail Ambarlı Dualarla uğurlandı

  BAYRAMDA TRAFİK KAZALARININ BİLANÇOSU: 79 ÖLÜ, 363

  Sarımsak satışları bayramda arttı

  İstanbul’da laz mektebi açıldı

  Doğu Anadolu’da soğuk hava

  8 çocuğunu yangından kurtardı

  Cehalete karşı birlik çağrısı

  6 BİN KİŞİ, 1,5 AY TEMİZLİK YAPACAK

  Cern deneyinde anti madde elde edildi

  THY seferleri 20 Kasımda

  Bayram Yüksel ve Ali Uçar'ı rahmetle anıyoruz

  Çoçuklara İman eğitimi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.