20 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

G.Saray Kayseri'den eliboş dönebilir

Galatasaray ligde geride kalan 12 haftada son yıllardaki en kötü sezonunu yaşıyor. 5 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet. Eksi 3 averaj. 36 puandan 16'sını toplayabilmiş. Son Manisaspor yenilgisiyle toplam puan kaybı 20 oldu. Galatasaray'ın bu saatten sonra kimse şampiyonluğa oynanacağına inanmıyor. Hagi zaten Florya’ya adım attığı ilk gün şampiyonluk sözü veremeyeceğini söylemişti. Başkan Adnan Polat Rijkaard’ın ardından yaptığı göndermede yaşanan başarısızlıkta teknik adamında payı olduğunu söylemişti. Faturayı Rijkaaard’a kestiği belliydi. Ardından Hagi apar topar takımın başına getirildi. Bu süreçte Hagi’ye kapalı kapılar ardında ne gibi sözler verildiğini bilemiyoruz. Muhtemelen devre arası takıma takviye yapılacağı garantisini almıştır.

Çıktığı ilk maçta Kadıköy’de Fenerbahçe gibi bir takımdan yıllar sonra aldığı ilk puan ve maç boyunca oyuncuların ortaya koyduğu futbol göz doldurmuş ve umutları arttırmıştı. Ne yazık ki, aradan geçen 5 maçlık periyot (Kupadaki Denizli maçı da dahil) işlerin o kadar da kolay düzelecek boyutta olmadığını gösterdi. Fenerbahçe maçındaki o mücadeleyi bir daha göremedik. Futbolcular sahada adeta geziniyorlar. Takımın tam manasıyla yaptığı bir organizasyon yok. Puan tablosunda kendisinden geride olan Bucaspor’da dahil olmak üzere 11 takımdan daha fazla kalesinde gol gören bir defans ve 10 takından daha az skor üreten bir hücum hattı bunun apaçık kanıtı.

Bu sezon ki başarısızlıkta işine son verilen teknik ekip elbette sorumluydu. Ama en az teknik ekip kadar bir sorumlu daha olduğu ortaya çıktı bu zaman diliminde ortaya. O sorumlu da yönetimden başkası değildi. Adnan Polat ve ekibi yanlış transfer politikaları sebebiyle Galatasaray’ın bu duruma düşmesinde birinci dereceden sorumluluğu kabul etmelidirler. Taraftardan yükselen sesler giderek daha fazla rahatsız edici olmaya başlayacaktır.

Hagi’nin elinde sihirli değnek olmadığını şimdi herkes daha iyi anlamış durumda. Elindeki malzeme ortada. Manisaspor maçından sonra yaptığı açıklamada Hagi’nin içinde bulunduğu durumun ipuçlarını yakalamak mümkündü. Kimsenin ismiyle sahada kalamayacağını ve kiralık gibi oynayan oyuncular istemediğini söyledi. Önce Kayseri deplasmanı ardından Beşiktaş derbisi Galatasaray için kırılma anı olacaktır. Kaybedilecek puanlar işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Hagi’nin takımının Kayseri ve Beşiktaş’a karşı mutlak kazanması gereken bir oyun ortaya koyması gerekecek. Son maçlardaki gibi bir oyun ortaya koyacak olursa Galatasaray Kayseri’den eli boş dönebilir.

EFE KIRMIZI

[email protected]

20.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray Kayseri'den eliboş dönebilir

  SAHADAKİ OYUNCUNUN AGRESİF TAVIRLARI ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR

  F.Bahçe Avrupa'da liderliği kaptırdı, Efes 3. sıraya çıktı

  Hidayet'in en kötü maçında Suns yenildi

  DOPİNGLİ JUDOCUNUN MADALYASI GERİ ALINDI

  Beşiktaş Konya önünde galibiyete kilitlendi

  SÜPER LİG PROGRAMI

  BANK ASYA 1. LİG

  2. LİG BEYAZ GRUP

  3. LİG 2. GRUP

  3. LİG 3. GRUP

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.