22 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Gaz lambaları yine baş köşede

GENELLİKLE aile yadigârı olan gaz lambalarının atıl vaziyette durmasını istemeyenler, gaz lambalarını evlerinin bir parçası haline getirmek için çeşitli yöntemler deniyor.

Cam bölümleri istenilen renk ve desende boyanan gaz lambaları, evde dekorasyonun bir parçası olarak kullanılabiliyor. Trabzon Valiliği tarafından 14 yıl önce ‘’Geleneksel El Sanatları ve İstihdamı Geliştirme Projesi’’ kapsamında açılan Keşan Bezi Boyama Kursu’nun öğretmeni Güzin Sakallıoğlu, kurs kapsamında yaklaşık 200 kişiye eğitim verdiklerini söyledi. Kursiyerlerin boyama işine daha sonra evlerinde devam ettiğini belirten Sakallıoğlu, ‘’Kursumuzu tamamlayanlar şimdi talepler doğrultusunda hazırladıkları ev eşyalarını satarak gelir elde ediyor. Bir çok kadın bu sayede evinin mutfak ihtiyacını, çocuğunun okul masrafını karşılıyor’’ dedi.

Güzin Sakallıoğlu, evlerde bulunan her türlü eşyanın elden geçirilerek kullanılabileceğine dikkati çekerek, son dönemde kendilerine eski gaz lambalarının değerlendirilmesi amacıyla başvurulduğunu söyledi. Aile yadigârı gaz lambalarını evlerinin baş köşesine koymak isteyenlerin, bu ürünün elden geçirilmesini istediklerini belirten Sakallıoğlu, ‘’Bu kişiler bize gaz lambalarının nasıl dekoratif bir ürün haline getirilebileceğini sordular. Biz de lambanın gaz konulan haznesi ile ateşin yandığı bölümdeki camları guaş boya ile boyamaya başladık. Bu bölümleri kişinin zevkine göre renk ve desenlerle süslüyoruz’’ dedi. Sakallıoğlu, yaptıkları bu çalışmanın ilgi gördüğünü ifade ederek, ‘’Şimdi evlerinde gaz lambası olanlar bu lambaları dekorasyonun bir parçası olarak değerlendirmek amacıyla bize başvuruyor. İsteyenlere boyama işlemini öğretiyoruz, isteyenlerin lambasını ise belli bir ücret karşılığında biz hazırlayarak veriyoruz’’ diye konuştu.

22.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Olçar’ın eserleri yoğun ilgi görüyor

  Işıkkent’in Mostar’ı onarıldı

  İlk santral müze olsun

  Gaz lambaları yine baş köşede

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.