22 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Sağlam: Yarıştan koptu diyenler cevaplarını aldı

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Manisaspor'u deplasmanda 2-0 yendikleri maçın genelinde pozisyon vermeyen, bol pozisyona giren oyuncularını tebrik etti.

Sağlam, son haftalardaki puan kayıplarıyla birlikte liderlikten üçüncülüğe kadar düştüklerini hatırlatarak, maçın daha da geriye düşmemeleri ve zirve yarışını sürdürmeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Maçta defanstan hücuma futbolun doğrularını uyguladıklarını ifade eden Sağlam, ''Maçın genelinde pozisyon vermeyen, bol pozisyona giren oyuncularımı tebrik ederim. Manisaspor karşısında aldığımız galibiyet, hem ligin zirvesindeki yerimizi sağlamlaştırmak hem de Valencia maçı öncesi moral kazanmamız açısından önemliydi'' dedi. Sağlam, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından bazı kişilerin ''Bursaspor düşüşe mi geçti'' sorusunu gündeme getirdiğine işaret ederek, ''Biz bu eleştirileri kabul etmemiştik. Trabzonspor maçında ortaya koyduğumuz mücadeleye rağmen istediğimiz sonucu elde edememiştik. Spor medyasının bir kısmı, ne yazık ki skora göre görüş bildiriyor'' diye konuştu.

OYUNCULAR NE DEDİ?

Kaptan Ömer Erdoğan da galibiyeti hak ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Futbolumuzu daha da yukarı çıkarmak, Valencia maçından umudumuzu son maça taşıyacak sonuçla dönmek istiyoruz. Maçta skor üstünlüğünü yakalamamıza rağmen oyun disiplininden kopmadık. Bugün oynadığımız oyunu sergilersek niye Valencia'dan istediğimiz puanı almayalım. İyi günümüzde kimsenin beklemediği farklı bir skorla İspanya'dan dönebiliriz. Teslim olmaya gitmiyoruz.'' İbrahim Öztürk de galibiyete odaklandıklarını ve hak ettikleri bir galibiyetle Bursa'ya döneceklerini ifade etti.

22.11.2010


 

Beşiktaş beraberliği Konyaspor'a büyük moral oldu

KONYASPOR Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Beşiktaş karşısında aldıkları 1 puanın oyuncular için büyük moral kaynağı olduğunu, deplasmanda 1 puan aldıkları için sevinçli olduklarını söyledi.

Yönet,deplasmanda oynadıkları Beşiktaş maçına puan ya da puanlar alabilmek için çıktıklarını, 1 puanı aldıkları için de çok mutlu olduklarını belirtti. Futbolcuların, istekli bir oyun sergilediklerini ve maçı son ana kadar bırakmadığını ifade eden Yönet, şunları kaydetti: ''Maçta ciddi pozisyonlar yakaladık. İlk yarı sonlarında kaçırdığımız pozisyonlar vardı. İlk yarı 2-2 de bitebilirdi. Oyuncularımızın performansından memnunuz. Beşiktaş karşısında aldığımız 1 puan oyuncularımız için büyük moral kaynağı oldu. Beşiktaş'a karşı deplasmanda 1 puan aldığımız için sevinçliyiz. İnşallah ilk yarıyı, devre arasına kadar olan süreci en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Manisaspor karşısında da deplasmanda 3 puan almıştık. Deplasmanlarda gösterdiğimiz başarıyı iç sahada da yakalamak lazım. Beşiktaş rakibimiz olan takımlardan değil. Bu nedenle Beşiktaş karşısında aldığımız puanın anlamlı olabilmesi için Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarından da galip gelmemiz lazım.''

22.11.2010


 

Sivas 10 maç sonra galibiyetle tanıştı

SİVASSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kardemir Karabükspor'u 5-1 mağlup ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, ''Camia olarak böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı'' dedi.

Çalımbay, Sivasspor'daki görevine geldikten sonra Beşiktaş ve Kasımpaşa maçını iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini, ancak bu maçta ise skora yansıtacak şekilde iyi futbol oynadıklarını belirtti. Oyuncularını kutlayan Çalımbay, yollarının çok uzun olduğunu, zorlu maçlara çıkacaklarını anlatarak, ''Ama şu oyun gösterdi ki daha iyi şeyler yapabiliriz. Daha iyi mücadele edebiliriz. Kendimize güvendiğimiz takdirde çok iyi şeyler olacağı muhakkak'' dedi. Zor bir dönemeçte olduklarını vurgulayan Çalımbay, ilk yarının kalan 4 maçından en iyi skorlarla ayrılmak istediklerini, devreyi iyi yerde bitirdikten sonra, ara dönemde gerekli takviyeleri ve çalışmaları yapacaklarını anlattı. Bu kritik maçta kazanmak için gereken her şeyi yaptıklarını ifade eden Çalımbay, bu oyunlarının üzerine koyarak ve ekip mücadelesiyle daha iyi yerlere geleceklerini aktardı. Bundan sonra böyle olacak'' dedi. Maçta 3 gol atan Suarez'in iyi bir forvet olduğunu vurgulayan Çalımbay, karşılaşmada sakatlanan Sedat Bayrak'ın durumunun da iyi olduğunu sözlerine ekledi.Takım kaptanı Mehmet Yıldız ise ekip halinde inanılmaz derecede iyi mücadele ettiklerini, bu galibiyetin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti.

22.11.2010


 

Barcelona'dan 8 gol yiyen Almeria hocasız kaldı

İSPANYA LaLiga'da dün oynanan maçta evinde Barcelona'ya 8-0 yenilen Almeria'da, teknik direktör Juan Manuel Lillo'nun görevine son verildi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun maçtan hemen sonra toplandığını ve Lillo'nun görevinden alınmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, ilgili kararın Lillo'ya, maçın oynandığı Mediterranean Games Stadı'ndan ayrılmadan önce iletildiği kaydedildi. La Liga'ya kötü bir başlangıç yapan 45 yaşındaki Lillo'ya yönelik baskı son haftalarda oldukça artmıştı. Oynadığı 12 maçta sadece 9 puan toplayan Almeria, 20 takımlı ligde 18. sırada bulunuyor.

22.11.2010


 

2015 Dünya Atletizm Şampiyonası Pekin'de

ULUSLARARASI Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın Pekin'de yapılmasına karar verdi. IAAF Başkanı Lamine Diack, atletizm ile atletizm kültürüne, 1,6 milyar kişinin yaşadığı bir ülkede katkıda bulunacak olmayı bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Pekin, atletizm şampiyonasındaki oyunları Bird's Nest Stadı'nda düzenleyecek. Bu salon, 2008 yılındaki olimpiyat oyunlarında da ana tesis olarak kullanılmıştı. Londra, olimpiyat stadının geleceğinin belirsizliği nedeniyle atletizm şampiyonasına evsahipliği adaylığından çekilmişti.

22.11.2010


 

Schuster'le olmuyor

Hırs, kazanma azmi, iyi niyet, saha ve seyirci avantajı kazanmak için yeterli olmuyor. Beşiktaş Konyaspor karşısında kazanmayı çok isteyen bir takım görüntüsü ile maça başladı. Rakip sahaya yıkılmış, hücum ağırlıklı bir oyun, sonuçsuz ataklar veee.. Savunmanın gerisine atılan tek topla yenilen gol. Aslında biz bu filmi İnönü'de çok seyrettik. Sonra rakibin kendi kalesine attığı golle zar zor kazanılmış bir beraberlik ve Holosko ile gelen galibiyet golü.

İlk yarıyı önde bitiren bir takım için ikinci yarı daha kolay olur diye bekliyorsunuz ama nafile. Takım gayretli, takım çalışıyor ama gol vuruşları etkisiz. Holosko, Tabata ve Nobre farkı ikiye çıkaracak golü atsalar 3 puan gelecek ama olmuyor. “Atamayan yer”kaidesi işliyor ve müzmin hastalık depreşiyor, kolay gol yeme hastalığının yeni bir örneği ile Beşiktaş öyle bir gol daha yiyor ki evlere şenlik. Topa sahip olma, topla oynama, kazanılan kornerler, ceza sahasına orta, gol pozisyonu gibi saha içindeki tüm verilerde üstünsün ama sonuç berabere.

Rakip sadece 3 atak yapıp 2 gol atabiliyorsa orada durup düşünmesi gereken teknik direktörden başkası değildir. Yediğin 14 golün 10'unu kendi sahanda kendi seyircinin önünde, üstelik hepsini benzer şekilde yiyip sonrada “1960 yılların futbolu oynanıyor” diyorsan sormazlar mı adama: Takımın önde oynarken böyle bir savunma anlayışı tarihin hangi döneminde var?

Oyunu tutamayan, aceleci ve dağınıklığa çare bulamayan takımını yedek kulübesinde o bildik asık suratı ile izleyen bay Schuster’e bakıyorsunuz takımdan ümidini kesmiş, yanındaki kişi ile şikayetvâri konuşurken görüyorsunuz. Sanki bu sonucun sorumlusu kendisi değil başkalarıymış gibi. Oyuncu değişikliği yaparken defans ağırlıklı oyunculardan medet bekliyorsun. Takım 2-2'nin şokuyla şuursuz ataklar geliştirip çaresizliği oynarken, yedek kulübesine bakıyorsunuz ne bir orta saha ne forvet var. Sahi Schuster’in maç kötü giderken bir hamle yapıp ta oyuna müdahale edip herhangi bir maçı lehine çevirdiğine şahit oldunuz mu?

Guti cezalıymış, Bobo yokmuş, Quaresma ve Ersan’ın sakatlığı etkilemiş, Fatih Tekke niye oynamamış, şöyle olsaymış böyle olsaymış, bunların hepsi hikâye. Onların oynadığı zamanlarda da bu takım aynı şekilde kaybetti. Oysa problem belli. Taa baştan beri söyleyip,”kara delik” diye uyardığımız, Schuster’in çizgi defans anlayışı ve arkaya atılan toplarda tek hatta yakalanan savunmanın kolay gol yemesi.

Beşiktaş İnönü’de aldığı bu beraberlikle şampiyonluk şansını Kaf Dağının arkasına atmıştır. Schuster, “Türkiye de böyle futbol oynandığını bilmiyordum” diyerek başarısızlığını örtmeye çalışmaktadır. Ama bu başarısızlıktaki en büyük pay kendisinindir. Beşiktaş taraftarı hak etmediği bir üzüntü yaşamaktadır ve ne yazık ki bu üzüntü ligde olduğu gibi kupa ve Avrupa maçlarında da sevince dönüşecek gibi görünmemektedir.

NADİ AKSOY

[email protected].

22.11.2010


 

FENER'DE TATLI YARIŞ

SÜPER Lig'de bugün kendi sahasında Bucaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibi karşısında lig tarihindeki 3000. golünü atmak istiyor.

Lig tarihindeki 53 sezonda 1710 maçta 2999 gol atan Fenerbahçe, bugün kümücadelede 1 gol daha atarsa 3000. golüne ulaşacak. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde bol gollü bir sezon geçirerek 12 haftada rakip fileleri 30 kez havalandıran sarı-lacivertliler, Bucaspor karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. golü de arayacak. Fenerbahçe 1710 maçta 966 galibiyet elde ederken, 462 beraberlik 282 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip rakip filelere 2999 gol atarken, kalesinde 1441 gol gördü.

TARİHİ GOLLERİ KİMLER ATTI?

Fenerbahçe'nin lig tarihinde ilk golüne Ergun Öztuna, 1000. golüne Erol Togay ve 2000. golüne de Nijeryalı Uche Okechukwu imzasını atarken, 3000. golün sahibinin kim olacağı merak ediliyor. Eski adıyla Birinci Futbol Ligi'nde Fenerbahçe'nin 1959 sezonunda yaptığı ve Ankaragücü'nü 3-1 yendiği ilk maçta ilk golü Ergun Öztuna atarken, 1000. golü 1979-1980 sezonunda 1-1'lik eşitlikle tamamlanan Adana Demirspor maçında penaltıdan Erol Togay kaydetmişti. Sarı-lacivertli ekibin 2000. golüne ise unutulmaz yabancı oyuncularından Nijeryalı Uche imzasını koydu. Uche, 1996-1997 sezonunda Kadıköy'de takımının Trabzonspor'u 1-0 yendiği maçta 2000. golü kaydeden isim oldu.

F.BAHÇE KADIKÖY'DEİLK DEFA BUCASPOR'U AĞIRLIYOR

SÜPER Lig'de 13. haftanın son maçında Fenerbahçe ile Bucaspor bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Lig tarihinde ilk kez birbirlerine rakip olacak iki takımın maçı Lig TV'den naklen yayınlanacak. Ligde 12. hafta maçları sonucunda Fenerbahçe'nin 21 puanı bulunuyor. Lige Bülent Uygun idaresinde başladıktan sonra 8. haftadan itibaren Samet Aybaba ile yoluna devam eden Bucaspor, 12. haftayı 1 galibiyet ve 5 beraberlikle 8 puanla tamamladı.Ligde oynadığı 12 maçın 9'unda gol atamayan ve 3. haftada aldığı Gençlerbirliği galibiyetinin ardından 3 puan elde edemeyen sarı lacivertli ekip, dün Sivasspor'un kazandığı 3 puanın ardından ligde 17. sıraya kadar geriledi. Bucaspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Bursaspor'a 1-0'lık sonuçlarla mağlup oldu.

22.11.2010


 

Beşiktaş'ta gelen gideni arattı

SÜPER Lig'de Konyaspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Beşiktaş'ta gelen gideni arattı.

Alman teknik adam Bernd Schuster'in çalıştırdığı Beşiktaş, 13. haftalar itibariyle son 4 yılın en başarısız dönemini geçiriyor. Bernd Schuster, 13. haftalar sonunda toplanılan puan bakımından Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam'ın gerisinde kalırken, Jean Tigana ile aynı performansı gösterdi. Bu sezon 13. hafta sonunda 21 puana ulaşan siyah-beyazlılar, geçen sezon Mustafa Denizli yönetiminde 27, 2008-09 sezonunda ilk 6 haftası Ertuğrul Sağlam, 7 haftası da Denizli'nin yönetiminde olmak üzere 25, 2007-08 sezonunda ise Sağlam yönetiminde 24 puan toplamıştı.

Beşiktaş, Schuster yönetimindeki bu dönemin aynısını 4 yıl önce 2006-07 sezonunda Fransız teknik adam Jean Tigana döneminde de yaşadı ve bu sezonda olduğu gibi 13 haftanın ardından 21 puana ulaştı. Beşiktaş bu iki sezonda da 6 galibiyet, 3 beraberlik, 4 de yenilgi alırken, kalesinde de 14'er gol gördü. Siyah-beyazlılar, bu sezon rakip kalelere 21 gol bırakırken, 2006-07'de ise 18 gol kaydetmişti. Bu sezon 21 puan toplamasına rağmen maç fazlasıyla 6. sırada yer alan ''Kara Kartallar'', 4 yıl önce ise aynı puanla 4. sırada yer aldı. Siyah-beyazlılar, 2006-07 sezonundaki bu kötü başlangıca rağmen ligi 70 puanla şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde 61 puanla 2. sırada tamamladı.

22.11.2010


 

Kartal sakatlıklardan bir hayli sıkıntı yaşadı

SEZONA flaş transferler ve büyük umutlarla giren, ancak son haftalarda kötü sonuçlar alan Beşiktaş, bu sezon sakatlıklardan bir hayli sıkıntı yaşadı.

Siyah-beyazlılar, bu sezon Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 25 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 28 futbolcu forma giydi. ''Kara Kartallar''da geride kalan 25 maçta toplam 18 futbolcu sakatlıkları nedeniyle bazı maçlarda görev alamazken, 10 futbolcu ise sakatlık yaşamadı. Geçen sezon Manisaspor maçında ayağı kırılan Rıdvan, bu sezon 25 maçın 20'sinde sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Takımla birlikte çalışmalara başladıktan sonra bu kez de eli kırılan genç futbolcu, 5 maçta ise henüz hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya giremedi.

Beşiktaş'ta bu sezon yaşanan sakatlıklar nedeniyle takımlarını en çok yalnız bırakan futbolcular ise Ekrem Dağ ile Matteo Ferrari oldu. Ekrem, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde sakatlandıktan sonra bir daha takımına dönemedi. Ekrem, bu sakatlığı nedeniyle 13 maçtır takımdaki yerini alamıyor. Matteo Ferrari de bu sezon sakatlıklardan yana şanssız olan isimlerdendi. Sakatlığı devam eden İtalyan futbolcu tam 12 maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Bu iki futbolcuyu sezona sakat giren Yusuf Şimşek 11 maçla izledi.

Beşiktaş'ın yıldız transferi Ricardo Quaresma da bu sezon 8 karşılaşmada sakatlıklar nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Rapid Wien ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlanan Quaresma, 8 maçta takımıyla birlikte olamadı. Konyaspor ile dün yapılan maçta sahaya ilk 11'de çıkan Quaresma henüz ilk yarı bitmeden yeniden sakatlandı ve yapılan kontrollerin ardından ilk yarıyı kapadığı açıklandı. Böylece Portekizli futbolcu, takımının ilk yarı bitimine kadar Spor Toto Süper Lig'deki 4, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 2, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 1 maçı olmak üzere 7 resmi maçında daha forma giyemeyecek.

22.11.2010


 

QUARESMA G.SARAY DERBİSİNDE YOK

BEŞİKTAŞ'IN Konyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan siyah-beyazlıların Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın en az üç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, oyundan çıktıktan sonra Acıbadem Maslak Hastanesi'nde MR'ı çekilen Quaresma'nın sol üst arka adalesinde yırtık tespit edildiğini ve yıldız oyuncunun en az üç hafta sahalardan uzak kalacağını kaydetti. Beşiktaş'ın Galatasaray ile gelecek hafta yapacağı derbi maçta forma giyemeyecek olan Quaresma, ligde Bursaspor ve Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de CSKA Sofya karşısında forma giyemeyecek.

22.11.2010


 

Hidayet'in 18 sayısı Suns'a yetmedi

NBA'DE Time Warner Cable Arena'da oynanan maçta Phoenix Suns'ı ağırlayan Charlotte Bobcats, sahadan 123-105 galip ayrılan taraf oldu.

Maça yıldız oyuncusu Steve Nash'den sakat olduğu için yoksun başlayan Suns'da Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu 18 sayıyla oynarken, takım arkadaşı Grant Hill 23 sayıyla en skorer ismi oldu. Bobcats'te ise Stephen Jackson, 24 sayı, 10 ribaund ve 10 asistle hem gecenin yıldızı oldu, hem de Bobcats'in tarihindeki ilk ''triple double''ı gerçekleştirdi. Kariyerinde ikinci kez ''triple double'' yapan Jackson, bunu ilk kez Golden State Warriors formasıyla, yine Suns'a karşı gerçekleştirmişti.

GECENİN EN HEYECANLI MAÇI

Bir diğer Türk basketbolcu, Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks da geceyi mağlubiyetle kapatan takımlar arasında yer aldı. Milwaukee'deki Bradley Center'da oynanan maçta Oklahama City Thunder'ı ağırlayan Bucks, rakibine 82-81 yenilirken, karşılaşmanın en skorer oyuncusu 25 sayıyla evsahibi ekipten Brandon Jennings oldu. İlyasova maçı 9 sayı 5 ribaundla tamamladı. Maça, NBA'in en skorer oyuncusu Kevin Durant'tan yoksun başlayan Thunder'da ise James Harden, 23 sayıyla takımının sayı yükünü çeken oyuncu rolünü üstlendi. NBA'de gecenin en heyacanlı maçı Memphis Grizzlies ile Miami Heat arasında oynandı. Heat'in yıldız oyuncularından Dwayne Wade'in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta Grizzlies, Rudy Gay'in üstün performansıyla sahadan 97-95 galip ayrıldı.

22.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.