22 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

TIRI GELİN ARABASI YAPTI

Samsun’un Havza ilçesinde bir TIR şoförü, düğününde TIR'ını gelin arabası olarak kullandı.

Yaklaşık 3 yıldır TIR şoförlüğü yapan Barış Süme, çok sevdiği TIR'ını düğününde gelin arabası olarak kullanarak, en mutlu gününde de aracından ayrılmamış oldu. Dorsesi çıkarılarak süslenen TIR'a damadın TIR şoförü arkadaşları, tırlarıyla katıldıkları düğün konvoyunda eşlik etti. Havza cadde ve sokaklarında meraklı gözlerle izlenen TIR'lar, daha sonra kız evinin bulunduğu merkez Yeni Mahalle’ye geldi. Gelin arabasının bir TIR olduğunu gören kız evindekiler de olup bitenleri şaşkınlıkla takip etti. Duâ okunmasının ardından gelin Ahu Süme, biraz zorlansa da TIR'a bindi. Tebrikleri kabul eden 24 yaşındaki damat Barış Süme, ‘’Düğünümün farklı ve özel olmasını istiyordum. TIR'larıyla konvoya katılan arkadaşlara teşekkür ederim’’ dedi.

22.11.2010


 

Yoğun siste dönüş çilesi

İstanbul, Çanakkale ve Düzce’de etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Tatil dönüşünde trafik yoğunluğuna sis de eklenince tatilcilerin dönüş yolculuğu çileye dönüştü. Trafik ekipleri, Düzce TEM otoyolunda sürücülere sise karşı dikkatli seyretmeleri konusunda megafonla uyarılarda bulundular.

İstanbullular Pazar gününe sisle uyandı. Sabah saatlerinde etkili olan sis şehrin her tarafını kapladı. Özellikle viyadüklerde ve dere yataklarında etkili olan sis görüş mesafesini düşürdü. İstanbul’un iki yakasını birleştiren Boğaziçi Köprüsü yoğun siste hayalet köprü görünümü aldı. Köprü siste bir göründü bir kayboldu. Sürücüler TEM otoyolunda ve E-5 karayolunda araçlarının sis farlarını açarak ilerleyebildi. Yoğun deniz ulaşımını da etkiledi. İstanbul boğazı sis dolayısıyla uzun süre transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı’nda da etkili olan yoğun sis dolayısıyla bazı bölümlerinde görüş mesafesi sıfıra düştü. Boğaz, sis sebebiyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Sisin etkisini kaybetmesinin ardından boğaz trafiği normale döndü. Yoğun sis Düzce’de de etkili oldu. Trafik ekipleri TEM otoyolunda araçlarında bulunan megafonla sürücülere sise karşı dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

22.11.2010


 

Kazaların bilânçosunu bilmiyoruz

TRAFİK Mağdurları ve Trafik Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (TRAMAD) Fahrettin Onur Sezer, trafik kazası sonucu ölenlerin net sayısının, gelişmiş teknolojiye rağmen net olarak bilinmediğini bildirdi.

Sezer, 21 Kasım Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kazalarda sadece olay yerindeki can kayıplarının istatistiklere geçtiğini söyledi. Trafik kazaları sonucu hastanelerdeki can kayıplarınında dahil olduğu sayıyla birlikte trafik kazaları sonucu ölümlerin açıklanandan çok daha fazla olduğunu ifade eden Sezer, şunları kaydetti: ‘’İstatistiklerimiz eksik bilgilerle hazırlanmakta, durumun ciddiyeti gösterilmemektedir. Karayollarında yitirdiğimiz canlarımızın sayısını teknolojinin getirdiği tüm imkanlarına rağmen gerçek anlamda bilemiyoruz. Son yıllarda, hastanede ve ambulans da yaşanan kayıplarla senede 12 bin olan can kaybımızı sadece olay yerindeki kayıpların sayısını vererek 4 binlerde göstermek bu terörün azalmasına katkı sağlamamaktadır. Gerçekler bilinmeli çözümler ona göre hazırlanmalıdır.’’ Trafik Güvenliği Yılları projesi’nin kararlılıkla uygulanması gerektiğine vurgu yapan Sezer, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Toplumun her kesiminde aynı ‘dumansız hava sahası’ kampanyasında olduğu gibi kararlılık gösterilmelidir. Bilinçlendirme ve sonuca yönelik kampanyalar ile toplumun geneline trafik güvenliği bilinci ve kültürü verilmelidir. Bunlar yapılırken cezalar mutlaka caydırıcı olacak şekilde arttırılmalı ve hiçbir şekilde af edilmemelidir.”

22.11.2010


 

İzmir’de rekora giden kamulaştırma

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ı Karabağlar Yeşillik Caddesi’ne bağlayacak 6.5 km’lik yeni güzergâh için bugüne kadar 12.5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi.

Bu bedel kamulaştırılacak alanın yaklaşık dörtte birine tekabül ediyor. Büyükşehir, bu yol için 28 bin metrekarelik kamulaştırma daha yapacak. Bölgenin trafiğini rahatlatacak ve Hatay’ı Karabağlar’a bağlayacak çalışmalar kapsamında toplam 39 bin 519 metrekarelik bir alanda kamulaştırma yapılacağı açıklandı. İzmir trafiğini rahatlatmak amacıyla, projelerin yatırım bedellerinden çok kamulaştırma parası ödemeyi göze aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunu yapmak zorundayız, çünkü yapılaşması tamamlanmış bölgelerde yeni yol ve cadde açmamızın başka olanağı yok” dedi.

22.11.2010


 

Edirne ziyaretçi akınına uğradı, ciğercilerin yüzü güldü

KURBAN Bayramı tatili nedeniyle çevre illerden Edirne’ye ziyarete gelenler, özellikle ciğerci esnafının yüzünü güldürdü.

Edirne’de, bu bayram son 30 yılın en kalabalık günlerinin yaşandığı ifade ediliyor. Son bir hafta içinde özellikle İstanbul, Çanakkale gibi yakın iller başta olmak üzere yurt genelinden en az 30 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin edilen şehirdeki yoğunluk, esnafın işine yaradı. Tava ciğeri ile öne çıkan şehirde turistler, zaman zaman ciğercilerin önünde kuyruklar oluşturdu. Edirne Tanıtımı ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Dinar, şehirde bu bayram yaşanan hareketin daha önce hiç yaşanmadığını söyledi. Esnafın memnuniyetini dile getiren Dinar, şunları kaydetti: ‘’Edirne’yi bir hafta içinde 30-40 bin kişi ziyaret etti. Son derece mutluyuz. Edirne’nin en kalabalık günleri Kırkpınar dönemidir, ama bu bayram süresi Kırkpınar kalabalığını gölgede bıraktı. Ciğerci arkadaşlarımız da iyi para kazandı, iyi sunum yaptılar. Alnımızın akıyla çıktık. tatil süresince yaklaşık 5 tona yakın ciğer satışı yapıldı.’’

22.11.2010


 

Balık yine revaçta

KURBAN Bayramı’nın hemen sonrası olmasına rağmen hamsi başta olmak üzere balık büyük talep görürken, ençok talep edilen balık sıralamasında, 3 liralık fiyatıyla hamsi birinci sırada bulunuyor.

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Kabakçı, Marmara Denizi’nde hamsi bolluğu yaşandığını söyledi. Balıkçıların hamsiyle yüzünün güldüğünü ifade eden Kabakçı, ‘’Fazla çıkması fiyatları düşürdü. Hamsinin kilosu perakendede 3 liraya kadar düştü. Kurban Bayramı’nın hemen sonrası olmasına rağmen balık yine revaçta ve büyük talep görüyor’’ dedi. Vatandaşlar, düşük fiyatları dolayısıyla en fazla hamsi ve barbuna ilgi gösterirken, ‘’mevsim balığı’’ olarak nitelendirilen istavrit de büyük ilgi görüyor.

22.11.2010


 

TAG otoyolunda nakit ödeme kaldırıldı

İSTANBUL-Ankara ile İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme’den sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu’daki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda da ‘’Nakit Ödemeli Sistem’’ uygulamasına bugünden itibaren son verildiği bildirildi.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alırar bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bir süre önce başlatılan otoyollardaki nakit ödeme sistemi kaldırılması çalışmaları Anadolu’daki otoyollarına da kaydırılmıştı. Bu kapsamda, TAG Otoyolu’nda da 22 Kasım’dan itibaren nakit ödeme sisteminin kaldırılması kararlaştırıldı. Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan saat 24.00’dan itibaren bütün geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak.

22.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.