25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Çaykur Rize lider Denizli'yi yakaladı

Bank Asya 1. Lig'de 13. hafta sonunda Denizlispor bir maçı eksik olmasına karşılık 25 puanla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü. Aynı puanla Çaykur Rizespor ikinci, Kayseri Erciyesspor ise 21 puanla üçüncü sırada yer aldı.. Ligin son üç sırasında ise 10 puanlı Güngören Belediyespor, 7'şer puanlı Diyarbakırspor ve Giresunspor bulunuyor. Geçen hafta 8 maçın 6'sında deplasman takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. Denizlispor sahasında konuk ettiği ligin zayıf ekiplerinden Diyarbakırspor'a sürpriz bir şekilde yenilerek, ligde ilk mağlubiyetini ualdı. Çaykur Rizespor, evinde Boluspor'u yenerek maç fazlasıyla lideri yakaladı. Diyarbakırspor ise Denizlispor'u yenerek hem ilk galibiyetini aldı hem de 6 hafta sonra ligin son sırasındaki yerinden bir basamak yukarı yükseldi.

Berabere biten maçın olmadığı 13. haftada oynanan 8 maçın 6'sını deplasman takımları kazandı. Samsunspor, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor, Tavşanlı Linyitspor, Karşıyaka ve Diyarbakırspor'un deplasmandan 3'er puanla döndüğü ligde, Akhisar Belediyespor ile Çaykur Rizespor ise kendi sahalarında kazanmayı başardı. Toplam 19 golün kaydedildiği 13. haftada deplasman takımları 13 gol attı. Ligde şu ana kadar en az gol atan takım Kartalspor (4), aynı zamanda en az gol (7) yiyen ekip de oldu.

Diğer yandan Ankaraspor'un lisansının iptal edilmesi nedeniyle her hafta bir takımın maç yapmadan 3 puan aldığı Bank Asya 1. Lig'de, haftayı boş geçiren takım, takip eden haftada istediği sonuçları alamıyor. Bugüne kadar haftayı bay takım olarak geçiren 12 ekipten, 6'sı bir sonraki maçında mağlup olurken sadece 3 ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 takım ise bir sonraki maçını berabere bitirdi.

Ligde 14. haftanın programı şöyle: 27 Kasım Cumartesi: Mersinidmanyurdu-Giresunspor, 28 Kasım Pazar: Tavşanlı Linyitspor-Güngören Belediyespor, Adanaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediye, Karşıyaka-Denizlispor, Kartalspor-Altay, Boluspor-Akhisar Belediye, Diyarbakırspor-Kayseri Erciyesspor, Samsunspor-Orduspor.

EROL DOYURAN

[email protected]

25.11.2010


 

Beşiktaş'ta kritik 4 hafta

SÜPER Lig'de zirvenin biraz uzağında kalan Beşiktaş, ilk yarının son 4 haftasında kritik maçlara çıkacak.

Ligde 13 maç sonunda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile 21 puan toplayan ve lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde bulunan siyah-beyazlı takım, ilk yarının son 4 maçında önemli rakiplerle karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, bu süreçte ezeli rakibi Galatasaray, son şampiyon Bursaspor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Eskişehirspor ve son haftaların formda takımı Gaziantepspor ile maçlarını yapacak.

İLK ETAP GALATASARAY DERBİSİ

Siyah-beyazlı takımın kritik haftalardaki ilk maçı 14. haftada Galatasaray ile olacak. Beşiktaş, kendisi gibi henüz ligde arzuladığı sonuçları alamayan Galatasaray ile 28 Kasım Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi yönetiminde toparlanma gayreti içinde olan sarı-kırmızılı takım, 13 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgiyle 17 puan topladı ve 10. sırada kaldı. İki takım için büyük önem taşıyan maçta Beşiktaş, rakibini mağlup ederek hem bu sezonki ilk derbi galibiyetini almayı, hem de zirveden daha fazla kopmamayı hedefliyor.

İKİNCİ ZORLU MAÇ BURSASPOR İLE

Beşiktaş, Galatasaray ile yapacağı maçın hemen sonrasında 15. haftada son şampiyon Bursaspor'u konuk edecek. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da performansını sürdüren ve 8 galibiyet, 4 beraberlik alıp sadece 1 kez mağlup olan Bursaspor, 28 puan toplayıp Trabzonspor'un 2 puan gerisinde averajla ikinci sırada bulunuyor. Özellikle kendi sahasındaki maçlarda zorlanan ve daha çok gol yiyen siyah-beyazlı takım, Bursaspor'u Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk edecek. İki takım arasında İstanbul'da geçen sezon yapılan maçı Bursaspor 3-2 kazanmıştı.

KURTULMA MÜCADELESİ VERİYOR

Beşiktaş, zirvede yer almaya çalışan Galatasaray ve Bursaspor'un ardından bu sefer alt sıralarda yer alan Eskişehirspor'a konuk olacak. Ligin 13. haftasında deplasmanda lider Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Eskişehirspor karşısında Beşiktaş, 16. hafta mücadelesinde 3 puan arayacak. Eskişehirspor, ligde sadece 2 kez kazanırken, 6 beraberliğin yanı sıra 5 yenilgi aldı ve topladığı 12 puanla 14. sırada kendine yer buldu.

GAZİANTEP MAÇIYLA TAMAMLAYACAK

Beşiktaş, ligdeki kritik 4 haftalık periyodu Gaziantepspor maçıyla tamamlayacak. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde son haftalarda başarılı sonuçlar alan ve formunun zirvesinde bulunan Gaziantepspor, 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 20 puanla Beşiktaş'ın hemen arkasında 7. sırada yer aldı. Siyah-beyazlı ekip, 17. haftadaki maçta Gaziantepspor'u Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk edecek.

25.11.2010


 

F.Bahçe'de gerginlik

FENERBAHÇE, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı Süper Lig maçının hazırlıklarını sürdürürken, antrenmanda gerginlik yaşandı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda, yarı sahada yapılan pas çalışması sırasında Bilica ile Caner tartıştı. Bir pozisyon sırasında Bilica, topu uzaklaştırmak isterken Caner'e sert bir şekilde girdi. Pozisyonun ardından sinirlenen Caner el kol hareketleri yaptı. Daha sonra iki futbolcu birbirinin üstüne doğru yürüdü. Bilica'nın, Caner'in saçını çektiği görülürken, araya giren takım arkadaşları olayın büyümesini engelledi ve iki futbolcuyu ayırdı. Daha sonra antrenman devam ederken, bir süre sonra Caner, Bilica'nın yanına giderek koluna girip pozisyonu anlattı ve ikili barıştı. Antrenman bitiminde teknik direktör Aykut Kocaman, Caner ile bir süre tartışma hakkında görüştü.

ANTRENMAN 1,5 SAAT SÜRDÜ

Can Bartu Tesisleri'nde 1,5 saat süren antrenmana kondisyon çalışmaları ile başlayan sarı-lacivertliler, daha sonra yarı sahada iki takıma ayrılıp pas çalışması yaptı. Sarı-lacivertliler, bu çalışmaların ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. Antrenmana sol arka alt adale grubunda zorlanma olan Lugano katılmazken, Salı günkü çalışmaya katılan Güiza ise sakatlıkları süren Emre ve Ertuğrul ile birlikte bir süre sahada koştuktan sonra salonda tedavi oldu.

25.11.2010


 

ENGİN BAYTAR, ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÖZÜR DİLEDİ

TRABZONSPOR'UN milli oyuncusu Engin Baytar, Eskişehirspor maçında oyundan çıkarken yaptığı davranışların yanlış olduğunu ifade ederek, ''Şahsımı ve takımımı böyle bir konuyla muhatap ettiğim için başta yönetim kurulumuz, teknik direktörümüz Şenol Güneş olmak üzere tüm arkadaşlarımdan, taraftarlarımızdan ve Türk futbol kamuoyundan özür diliyorum'' dedi.

Geçen hafta sonu oynanan ve 0-0 biten maçın uzatma dakikalarında oyundan alındıktan sonra yedek kulübesine doğru giderken agresif davranışlar gösteren Engin Baytar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Engin Baytar, soru sorulmasına izin verilmeyen basın toplantısında Eskişehirspor maçı sırasında yaşanan talihsiz bir olay nedeniyle gündeme geldiğini, bunun kendisini fazlasıyla üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirterek, ''Gerek karşılaşmanın stresi gerekse de mutlak atmamız gereken golün bir türlü gelmemesinin verdiği gerginlik, oyundan alınmamın ardından bazı kontrolsüz davranışlar sergilememe neden olmuştur'' dedi.

25.11.2010


 

G.Saray'da sakat oyuncular iyileşiyor

GALATASARAY Süper Lig'de 28 Kasım Pazar günü sahasında Beşiktaş ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Gheorghe Hagi yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, salonda yarım saat kuvvet çalışması yapan futbolcuların, daha sonra sahada topla pozisyon çalışmaları yaptıkları bildirildi. Sakatlıkları geçen Lorik Cana ile Serdar Özkan'ın antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı belirtildi. Milan Baros ile birlikte kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde sahada çalışmalarına devam eden Arda Turan'ın antrenmanın son bölümünde takımla birlikte çalıştığı ifade edildi. Serkan Kurtuluş ve Mustafa Sarp'ın da fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdükleri açıklandı.

25.11.2010


 

Guti'nin halefi Mesut Özil

İSPANYOL basını, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Ajax'ı 4-0 yenen Real Madrid'de ilk golün asistini veren ve son golde penaltıyı yaptırtan Mesut Özil'i sahanın en iyilerinden biri olarak seçerken, "Guti'nin halefi belli oldu: Mesut Özil" diye yazdılar.

Marca gazetesi, "Özil aslında her zamanki gibi, ama Benzema'ya verdiği topuk pası Real Madrid'in tarihindeki seçilmiş pozisyonlar arasına girdi" yorumunu yaptı. Mesut Özil'in Benzema'ya attırdığı gol, Real Madrid'in geçtiğimiz sezon, 10 Ocak'ta, deplasmanda Deportivo'ya karşı oynadığı maçta Guti'nin verdiği topuk pasıyla gelen gole benzetilirken, "Özil'in oyun stiliyle Guti'ye benzediği" savunuldu. Bu sezon Beşiktaş'a gelen Guti, 14 yıl formasını giydiği Real Madrid'de futboluyla sevilen biri olmuştu. ABC gazetesi de "Özil, iyi bir Benzema'yı canlandırdı" ifadesini başlığına çıkartarak, Özil ve Benzema ikilisinin sahadaki hareketlerinin "mükemmel bir göz seyri" verdiğini vurguladı.

25.11.2010


 

Efes, Olimpija'yı konuk ediyor

EFES Pilsen, THY Avrupa Ligi'nde bugün konuk edeceği Slovenya'nın Union Olimpija takımıyla oynayacağı maçla birlikte Avrupa Ligi'nde 100. galibiyetinin peşinde. Lacivert-beyazlılar, THY Avrupa Ligi 2010-11 sezonun altıncı hafta maçında Union Olimpija ile Sinan Erdem Arena'da karşı karşıya gelecek.

Maç saat 20.15'te başlayacak ve Skyturk ekranlarından naklen yayınlanacak. Avrupa Ligi'nin ilk haftasında iki takım arasında oynanan karşılaşmayı, iki uzatma bölümü sonrasında Sloven ekip 95-90 kazanmıştı. THY Avrupa Ligi'nin beşinci haftasında Efes Pilsen CSKA Moskova'yı 86-72 mağlup ederek grubunda üçüncü sırada yer alırken, Power Electronics Valencia'yı 72-68 yenen Union Olimpija ise ikinci sırada bulunuyor. ULEB Avrupa Ligi'nde 177. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar, bu kupada bugüne kadar oynadığı 176 karşılaşmada 99 galibiyet ve 77 yenilgi aldı. Efes Pilsen, Union Olimpija'yı mağlup ettiği taktirde ULEB Avrupa Ligi'ndeki 100. galibiyetine imza atacak.

25.11.2010


 

Derbinin hakemi Cüneyt Çakır

SÜPER Lig'de 14. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. 28 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 4. hakem ise Tolga Özkalfa.

14. HAFTANIN HAKEMLERİ

Eskişehirspor - Manisaspor / Bülent Yıldırım

Konyaspor - Kasımpaşa / Yunus Yıldırım

Gaziantepspor - Trabzonspor / Bünyamin Gezer

Gençlerbirliği - Sivasspor / Süleyman Abay

Büyükşehir Belediye - Fenerbahçe / Halis Özkahya

K.Karabükspor - MKE Ankaragücü / Serkan Çınar

Bucaspor - MP Antalyaspor / Abdullah Yılmaz

Bursaspor - Kayserispor / Mustafa Kamil Abitoğlu

Galatasaray - Beşiktaş / Cüneyt Çakır

25.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.