Giresun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü.
TSK, Giresun'un Alucra ilçesinde meydana gelen helikopter kazası ile ilgili açıklama yaptı.
05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.
Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef ölmüş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.
Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
AKP'li Öztürk: 7 şehidimiz var, yaralılar hastanede
HELİKOPTERDE BULUNANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde buluna 15 kişinin isimleri belirlendi.
Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek."
CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun, helikopterde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğunu söyledi. Coşkun, helikopterin S-70 Skorsky olduğunu kaydetti. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, enkaza ulaşıldığını 2 albay, eşleri ve 2 çocuğun öldüğünü 7 yaralının olduğunu açıkladı.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.
Binali Yıldırım: Şehit ve yaralılar var
Başbakan Binalı Yıldırım da olayla ilgili bilgi verirken, "şehit ve yaralılarımız var. 5 ya da daha fazla yaralı hastanelere getirildi. Helikopterin kaza kırım nedeniyle düştüğü belirtiliyor" dedi.
Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, 1 albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopter akşam saatlerinde dağlık yükseltilerin bulunduğu ve hava koşullarının sert olduğu bölgede düştü. Olayın duyulması üzerine bölgeye hemen havadan ve karadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.
Helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.
Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.
AA