Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul mekân, biz tiyatro

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘’İstanbul-Mekan-Tiyatro Festivali’’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ‘’IV. Murat’’ adlı oyunuyla başladı.

Sultanahmet Meydanı’nda, oyun öncesinde, festivale katılan tiyatro gruplarının katılımıyla, ‘’İpekten Tiyatroya Yeni Köprü’’ başlıklı gösteri gerçekleştirildi.

Daha sonra Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul’da kültür-sanat adına güzel ve mutlu bir günün idrak edildiğini belirterek, ‘’Dünyanın en önemli tiyatro festivallerinden biri olmaya aday olan bu yıl ki festivale 21 ülkeden tiyatro grupları katılıyor. Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan savaş dolayısıyla bu yıl festivalimiz ‘barışa yeniden köprü’ sloganıyla gerçekleştirilmektedir’’ dedi.

Selamet, İstanbul’un, tarihî eserleri ve tabiî güzellikleriyle eşi-benzeri olmayan bir sahne olduğunu ifade ederek, ‘’İstanbul adını bu yıldan itibaren kültür ve sanatla anlatacak. İstanbul’da kültür turizmi canlanacak ve bu tür organizasyonlar artacak’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, Engin Uludağ’ın yönettiği ‘’IV. Murat’’ adlı oyun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi. Arnavutluk, Azerbaycan, Karadağ, KKTC, Irak, Makedonya, Tunus, Rusya, Tataristan, Litvanya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Suriye, İran, Hırvatistan, Pakistan, Sudan, Macaristan, Bulgaristan, Katar ve Kırgızistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden tiyatro ekiplerinin katıldığı festival, 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Ana mekânı Galata olarak belirlenen festivalde, Sultanahmet, Ihlamur Kasrı ve bu yıl ilk kez Aya İrini, Taksim Meydanı ve Kağıthane’deki Sadabad da temsillerin mekânı olacak.

/ İSTANBUL

08.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hatta hizmet, Kur’ân’a hizmettir

  İstanbul mekân, biz tiyatro

  Başörtüsünün desenleri ebrudan

  Mimarlığa ödüllü koruma

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004