Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Duâ niyetine şiir

Türkiye Yazar Birliği İstanbul şubesi tarafından düzenlenen “Filistin şiir akşamı” adlı etkinlik yoğun bir katılımla Sultanahmet’te bulunan Kızlarağası medresesinde gerçekleştirildi. Yazarlar birliği İstanbul şube başkanı, Ali Ural’ın açılış konuşmasını yaptığı gece, Nurettin Durman’ın söz almasıyla başladı.

Şairlerin toplumsal sorumluluğuna değinen Durman, şairlerin susmaması gerektiğini söylerken, şairlerin Beyrut, Filistin, Bağdat, için şiir yazmalarını gerektiğini vuguladı. Bizler şair sorumluluğunu yerine getirmezsek, kim getirecek diyen Durman, okuduğu şiirle, “Hepimiz Filistinliyiz, Lübnanlıyız”dedi.

Nurettin Durman’ın ardından kürsüye çıkan Cihan Aktaş kısa bir süre önce çıktığı Ortadoğu seyahatinden notlar aktararak mülteci kamplarında edindiği izlenimleri aktardı. Dünyanın Filistin ve Lübnan’da yapılanlara sessiz kalmasını eleştiren Aktaş, demokrasi ve insan hakları altında Ortadoğu’da katliâmlar yapıldığını ve aydınların şu sıralar büyük bir sınavdan geçtiğini söyledi. Aktaş, Suriyeli şair Nizar Kabbani’nin “Kırmızı Kırmızı Kırmızı” adlı şiirini okudu.

Aktaş’tan sonra söz alan Mustafa Miyasoğlu,”Türk aydınlarının ses vermekte geciktiklerini” belirterek, yaşanan olaylardan Amerika’da yaşayan Musevilerinde memnun olmadığını söyledi. Mustafa Miyasoğlun’dan sonra, sırayla Olcay Yazıcı, Şeref Akbaba, Ali Ural’ın şiirleriyle katıldığı gecede, Ahmet Varol’da Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirini okudu. Sözlerini Mescid-i Aksa’nın bir gün özgürlüğüne kavuşması dileğiyle sürdüren Varol, okuduğu bir Arapça şiirle de dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

“Ben Kenanlı Vaad” şiirini okurken ağlayan Adem Turan’da duygularını “Lübnan için çok daha fazlasını yapmalıyız” diyerek dile getirdi.

Gece, bir başka faaliyette buluşmak üzere, son buldu.

14.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Duâ niyetine şiir

  Dünyanın en ilginç on otelinden biri Ürgüp’te

  Türk sineması yeni filmlere yelken açtı

  Kemeraltı’nın tarihi canlanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004