Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP hükümeti AB’den vaz mı geçti?

Newsweek dergisi, ‘’Türk halkının AB üyeliğine verdiği desteğin düştüğü hızla düştüğüne” dikkat çekerken, AKP’nin iktidarının ilk yıllarında olduğu gibi, son bir senedir AB konusunda istekli davranmadığını yazdı. ABD’de yayımlanan Newsweek dergisinin son sayısında Owen Matthews tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye’de AB üyeliğine destekte büyük bir düşüş yaşandığı tesbiti aktarılarak sebepleri irdelendi.


Milliyetçi kıskaç

AB, 24 Ekim’de yayınlayacağı İlerleme Raporu öncesi Ankara’ya “Türkiye’nin AB politikası milliyetçiliğin kıskacında” uyarısında bulundu. AB’nin ‘ülked

Resmî ideoloji toplumu çürüttü

Doç. Dr. Haluk Gerger, Türkiye’de yaşanan sıkıntıların ardında resmî ideolojinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’ye çürümüş ve çürütülmüş bir top


  Şehit polisler gözyaşlarıyla uğurlandı

Tunceli’de devriye görevi yapan polis aracının mayına çarpması sonucu şehit olan polis memurları Abdulgafur Erkan ile Recep Tokur, memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


  Vali Güler: İstanbul depreme hazır değil

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul’un mevcut yapı stoğunun depreme hazır olmadığını bildirdi.


  Polise molotof ve taşlı saldırı: 9 gözaltı

Ümraniye’de yollara barikat kurup polise molotofkokteyli ve taş atan gruptan 9 kişi gözaltına alındı. Mustafa Kemal Mahallesi 3001. caddede toplanan bir grup, yollara barikat kurup bazı maddeleri ateşe verdi.


  Asker sevkiyatında kaza: 11 yaralı

Elazığ’da asker sevkıyatı yapan konvoyda otobüsün minibüsle çarpışması sonucu 11 asker yaralandı.


  Danıştay’ı özel güvenlik koruyacak

Silâhlı saldırının ardından güvenlik tedbirleri arttırılan Danıştayda, güvenliği özel şirket sağlayacak.


  Gülle, yoğun bakımdan çıktı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle’nin yoğun bakım bölümünden normal hasta bölümüne alındığı bildirildi.


  Ağar: Tuzu kuruların değil, çaresizlerin iktidarı olacağız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Güç odaklarının değil milletin, baskı guruplarının değil ezilen insanların, tuzu kuraların değil çaresizlerin, gerçek millet iktidarını hep beraber kuracağız’’ dedi.


  Lübnan’a asker yeni karara bağlı

Başbakanlık’ta hükümet üyeleri ve askerî yetkililer Lübnan’daki son durum ve terörle mücadeleyi görüştü. Zirvede, Türk askerinin Lübnan’da görev yapacak uluslar arası barış gücünde görev alması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu konuya açıklık getirecek yeni karar alması gerektiği görüşüne varıldı.


  Selvi: Irak batağına sokamayanların yeni oyunu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, “Lübnan’a asker göndermenin, daha önce Irak bataklığına Türkiye’yi sokamayanların, bu vesile ile dolaylı yoldan sokma gayreti olduğu son derece açık ve nettir’’ dedi.


  STK’lardan Ortadoğu’da barış için mektup

Ortadoğu’da barış istemiyle bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyen ve yazarların imzasını taşıyan “Yurtta Barış Dünyada Barış” içerikli açık mektup, kamuoyuna açıklandı.


  İncirlik’ten İsrail’e silâh sevkiyatı iddiası Meclis gündeminde

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, İncirlik Üssünün ABD tarafından İsrail’e acil silah yardımı amacıyla kullanıldığına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.


  Pakistan bağımsızlığını kutluyor

Pakistan, bağımsızlık gününü çeşitli faaliyetlerle kutluyor. Ankara’da yaşayan Pakistanlılar ve büyükelçilik mensuplarının katılımıyla Pakistan Büyükelçiliğinde bayrak töreni gerçekleştirildi.


  Kendi derelerini kendileri ıslâh etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çay köylüleri, devletten yeteri kadar yardım göremeyince kendi imkânlarıyla köylerinin içinden geçen dereyi ıslah etti.


  Danyal Peygamber Türbesi ziyarete açılacak

Mersin’in Tarsus ilçesinde, ibadete açık olan Makam Camii’nde, 6 ay önce başlatılan kazı çalışmaları sonucu ulaşılan Danyal Peygamberin mezar ve türbesinin turizme kazandırılacağı belirtildi.


  İsrail’e “kalemli” protesto

Ankaralı bir grup yazar, İsrail’in saldırılarını, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliğine kalem fırlatarak protesto etti.


  Kaçak sigara yüklü minibüs faciası

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kaçak sigara yüklü minibüs ile bir otomobilin çarpışması sonucu 5’i aynı aileden 6 kişi hayatını yitirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004