Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Lübnan’a asker yeni karara bağlı

Başbakanlık’ta hükümet üyeleri ve askerî yetkililer Lübnan’daki son durum ve terörle mücadeleyi görüştü. Zirvede, Türk askerinin Lübnan’da görev yapacak uluslar arası barış gücünde görev alması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu konuya açıklık getirecek yeni karar alması gerektiği görüşüne varıldı.

Başbakanlık Merkez binada, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile sivil ve askerî yetkililerin katıldığı zirvenin ardından Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, toplantıda bölgedeki gelişmeler ve bu bağlamda Lübnan sorununun değerlendirildiği bildirildi.

“BM KARARI KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÖNEMLİ”

Lübnan’da barışın yeniden tesisi için sürdürülen uluslar arası çabalar sonunda 11 Ağustos tarihinde kabul edilen 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, “Karar Lübnan’daki krizin daha ciddî boyutlara ulaşmadan çatışmaların durdurulması ve soruna kalıcı bir çözüm bulunması yönünde önemli bir adım oluşturmaktadır. Böylelikle, ülkede ihtiyaç duyulan acil insanî yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli zemin de oluşturulmuş olmaktadır” denildi.

“ÇATIŞMALARIN DURMASI

ÜMİT VERİCİ BİR GELİŞME”

Çatışmaların dün sabah saat 08.00 itibariyle durdurulmasının, ilgili taraflarca kabul edilmiş olmasının da ümit verici bir gelişme olarak değerlendirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, çatışmaların durdurulmasını takiben Lübnan kuvvetlerinin BM Geçiçi Görev Gücüyle (UNIFIL) birlikte güney Lübnan’a konuşlandırılmasına paralel olarak İsrail kuvvetlerinin bölgeden çekilmesi, UNIFIL’in görev yönergesi ve faaliyetlerinin kapsamı genişletilerek personel sayısının 15 bin askere kadar artırılması öngörülmektedir. Bütün bu hususlara önümüzdeki günlerde BM Güvenlik Konseyinde kabul edilecek yeni bir kararla daha fazla açıklık kazandırılması beklenmektedir.

“YARDIMLAR, ARTARAK SÜRECEK”

Türkiye, krizin başlangıcından bu yana bir yandan bölgedeki olumsuz gidişatın durdurulması için diplomatik çaba gösterirken bir yandan da Filistin ve Lübnan halkına başta gıda, ilaç ve çadır olmak üzere acil insani yardımlarını sürdürmüştür. Bu yardımlar, önümüzdeki süreçte de artarak sürecektir. Türkiye, sorunu kalıcı bir çözüme kavuşturmaya yönelik muhtemel katkılarını gelişmeler ışığında değerlendirmeye devam edecektir.’’

Recep GÖREN / ANKARA

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP hükümeti AB’den vaz mı geçti?

  Milliyetçi kıskaç

  Resmî ideoloji toplumu çürüttü

  Deprem şehitleri duâlarla anılacak

  Şehit polisler gözyaşlarıyla uğurlandı

  Vali Güler: İstanbul depreme hazır değil

  Polise molotof ve taşlı saldırı: 9 gözaltı

  Asker sevkiyatında kaza: 11 yaralı

  Danıştay’ı özel güvenlik koruyacak

  Gülle, yoğun bakımdan çıktı

  Ağar: Tuzu kuruların değil, çaresizlerin iktidarı olacağız

  Lübnan’a asker yeni karara bağlı

  Selvi: Irak batağına sokamayanların yeni oyunu

  STK’lardan Ortadoğu’da barış için mektup

  İncirlik’ten İsrail’e silâh sevkiyatı iddiası Meclis gündeminde

  Pakistan bağımsızlığını kutluyor

  Kendi derelerini kendileri ıslâh etti

  Danyal Peygamber Türbesi ziyarete açılacak

  İsrail’e “kalemli” protesto

  Kaçak sigara yüklü minibüs faciası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004