Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ateşkes kanla başladı

BM’nin Lübnan’da ateşkesi öngören kararı yürürlüğe girdi. İsrail askerleriyle Hizbullah direnişcileri arasında 5 haftadır süren çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan karar, Türkiye saaatiyle dün sabah 8.00’dan itibaren uygulamaya konuldu. Hizbullah da İsrail karara uyduğu sürece kendisinin de uyacağını bildirmişti.


Saldırılar Filistin’e yöneldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Filistinli sağlık yetkilileri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki

“Evimiz yerinde duruyor mu?”

BM’nin ateşkes kararından sonra, Lübnan’da yollar evlerine dönen mültecilerle doldu. Ülkenin bombaların mahvettiği güneye giden karayollarının bu saba


  Bağdat yine kan gölü

Irak’ın başşehri Bağdat’ın Zafraniye semtinde önceki akşam düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 62’ye yükseldiği bildirildi.


  İsrail: Savaştan avantajlı çıktık

İsrail, BM ateşkesinin yürürlüğe girmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada, Lübnan savaşından avantajlı çıktığını savundu.


  Güney Lübnan'da silâh sesleri kesildi

BM’nin Lübnan’da ateşkes kararının yürürlüğe girmesinden sonra güney Lübnan’da silâh seslerinin kesildiği bildirildi.


  Ateşkese rağmen Lübnan'a abluka

İsrail ordusu BM’nin Lübnan’da ateşkes kararının yürürlüğe girmesine rağmen, bu ülkeye karadan ve denizden ablukanın süreceğini bildirdi.


  ABD, İsrail'i körü körüne destekliyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’yi ‘’Hizbullah karşısında İsrail’i körü körüne desteklemekle’’ suçladı.


  Afganistan'da çatışma: 12 ölü

Afganistan’ın güneyinde polis ile Taliban direnişcileri arasında çıkan çatışmada bir polis ve 11 direnişçinin öldüğü bildirildi.


  İngiltere'de alarm seviyesi düşürüldü

İngiliz hükümeti, geçen hafta bazı yolcu uçaklarına terörist saldırı planlarının ortaya çıkarılmasının ardından ilan edilen kritik alarm seviyesini düşürdü. İçişleri Bakanı John Reid, alarm seviyesini düşürmenin, tehlikenin geçtiği anlamına gelmediğini belirtti.


  Lübnan'daki İsrail askerleri çekilmeye başladı

BM’nin Lübnan’da ateşkes kararının bu sabah yürürlüğe girmesinden sonra, bazı İsrail askerlerinin güney Lübnan’dan çekilmeye başladığı bildirildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004