Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Minyatürüne de büyük ilgi

Antalya’daki Türkiye’nin ikinci minyatür şehri Minicity’i son 1,5 ayda 50 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Temmuz 2004’te açılan ve 1 Haziran 2006’dan bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen minyatür şehir Minicity, yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor.

Minicity Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, işletim hakkı Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Antepe’ye geçen Minicity’de giriş fiyatlarının 20 YTL’den 2 YTL’ye çekildiğini söyledi.

Daha fazla Antalyalının Minicity’i görmesini amaçladıklarını belirten Gümüşoğlu, ‘’Amacımız Anadolu’nun dört bir yanındaki tarihî eserleri herkesin görmesini sağlamak. Büyükşehir Belediyesi, başta öğrenciler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan giriş ücreti almıyor. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla Minicity’e getiriliyorlar’’ diye konuştu.

MİNYATÜR BALIKLI GÖL’E PARA ATIYORLAR

Antik çağdan günümüze 34 tarihi yapının minyatürlerinin yer aldığı Minicty’de eserlerin tüm ayrıntılarına dikkat edildiğini vurgulayan Burhan Gümüşoğlu, bazı ziyaretçilerin aslı Şanlıurfa’da olan Balıklı Göl’e büyük ilgi gösterdiklerini anlattı.

Gümüşoğlu, tıpkı Şanlıurfa’da olduğu gibi minyatür Balıklı Göl’e de para atıldığını belirterek, şöyle konuştu:

‘’Ziyaretçilerimiz minyatür önündeki havuza para atıyorlar. Havuz parayla dolduğunda görevlilerimiz tarafından boşaltılıyor. Bazı ziyaretçilerin de göl önünde duâ ettiklerini gördük. Niçin duâ ettiklerini sorduğumuzda kendilerini o ortamda hissettiklerini söylediler.’’

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Balkanlar Türkiye’yi bekliyor

  Malatya’da uluslar arası katılımlı sergi

  Minyatürüne de büyük ilgi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004