Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aurelio ilk 11'de

Aurelio konusuna değinen Fatih Terim, “Lisan iletişim dil çok önemlidir, insanlar iletişim kurarak anlaşır ama futbolun lisanı tektir. Futbolun içinde olan insanlar çabuk anlaşır, oyuncularımızın, benim ve ekibimin Mehmet ile anlaşması zor olmayacak.. Aurelio, iş yaptığı ve ekmeğini yediği yerin lisanını öğrenmeye çalışıyor ve ben buna saygı duyuyorum..

Herkes fikrini söylecektir.. Türkiye hem söyleme adına hem yazma adına, herşeyin rahatça konuşulduğu yerdir.. Benim ülkemin vatandaşlığını seçmiş olan bir futbolcuyu milli takıma çağırdım. Benim inancım neyse onu yapmaya devam edeceğim.. Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu bırakın Aurelio konusunu hiçbir futbolcu konusunu gündeme getirmedi.. Bu konu çok önemli bir konu olmasına karşın, hiç bir zaman gündeme gelmedi” dedi.

Can Arat’ın milli takımda oynamsına karşı yapılan eleştirilere de cevap veren Terim, “Şimdi muhakkakki eleştiriler olacaktır ve olmalıdır da. Ama sanki dünya çapında 15 tane stoperimiz var da biz almıyoruz. Bu kısa ve uzun vadeli düşüncelerimizin ürünüdür.. Can’ın eksiği yok mudur, elbet vardır.. İsteyen istediği gibi eleştirebilir ama Can ile Gökhan çarşamba günü ilk 11 başlayacaktır.. Hiçbir sorumluluğu olmayan davranış şekli zaten bizim beklediğimiz bir şey.. Biz kendi düşüncelerimizden ödün vermeden uygulamaya devam edeceğiz. Biz kendi işimiz yaparız.. Ucunda başka şeyler olan eleştirileri kaale almayız.. Buradaki ekip ülkenin her yerindeki futbolcuları takip ediyor.. Biz isteriz ki her meckiide oyuncu fazlalığımız olsun.”

Hakan Şükür konusuna da değinen Fatih Terim, “Biz Hakan’ı istersek alırız demiştik. Hakan’ın çok faydalı olacağını inanıyorum.. Hakan, Tümer ve Rüştü’nün bize tecrübeleriyle katkı yapacağına inanıyorum ve almadığımız oyuncular da var.. Onlar da yakın zamanda geleceklerdir.. Şimdiye kadar ben seçtim. Şimdi onlar bana kendilerinin seçtirecekler.. Futboldan başka birçeyle iigilenmeyen bir görüntü bekliyorum” dedi.

Fatih Terim, “Bizim ligimizin iyi başlamadığını biliyoruz, çok tempolu başlayamıyoruz.. Herkes çok formda olsun bunu ben de isterim.. Bazen kulüpler bizi, bazen de biz kulüpleri onarmalıyız.. 2008 Avrupa Şampiyonasına adımımızı atıyoruz ama soruların çoğu Aurelio ve eleştirilerle ilgili.. Rakiplerimiz hakkında soru yok.. Kendi çocuklarımız İsviçre Milli Takımın’da oynarken, onlar bir şey diyor mu? Bu arada Aurelio konusunda başıma ne gelirse gelsin, kararımın arkasındayım ve bu arada Aurelio çarşamba ilk 11’de başlayacak..” diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası elemerini de değinen teknik direktör Terim, “9 maçı dışarıda 3 maçı içerde oynayacağız. Milli takımın 2008 şampiyonasına katılmasının türk futboluna bir ivme kazandıracğına inanıyorum.. Kendimize güveniyoruz.. Turnuvaya katılacağımıza inanıyoruz” dedi. Hakan Arıkan’ın yerine Tolga Zengin A Milli Futbol Takımı’nın, Lüksemburg ile yarın oynayacağı özel maçın kadrosuna çağrılan Ankaraspor kalecisi Hakan Arıkan’ın sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldığı, yerine Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin’in kadroya dahil edildiği bildirildi.

15.08.2006


 

Gelişi ertelenen Ricardinho borsaya bildirildi

Dış transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Brezilyalı Ricardinho ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği yazıda, Brezilya milli takımının sol kanat oyuncusu Corinthians takımında oynayan Ricardinho’nun transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu. Daha önce Pazartesi günü İstanbul’da olacağı bildirilen Sambacı yabancı kontenjanına takıldı. Beşiktaş, Nobre’nin Türk olması ya da Ailton’un satılmasıyla Ricardinho’ya yer açmayı planlıyor. Brezilyalının gelişi en az 3-4 gün ertelendi.

Ze’nin gelmeme sebebi şike söylentileri

Beşiktaş’ın eski kalecisi Oscar Cordoba, Türkiye’deki şike iddialarından dolayı Ze Roberto’nun Beşiktaş’a gelmediğini öne sürdü. Cordoba haftalık haber dergisi Aksiyon’a konuştu. Geçen yıl G.Saray ile Beşiktaş’ın oynadığı maçta son saniyede yaptığı degajı G.Saray’lı oyuncuların kapması ve gol atması sonrası bazı gazetelerde Sarı-Kırmızılı takıma maçı ‘sattığı’ yazılan Cordoba, Türk futbolunda hep hakemlerin ve şike iddialarının konuşulduğunu kaydederek, bu durumun Tükiye’ye ve Türk futboluna zarar verdiğini söyledi. Beşiktaş’a transferi gündemde olan Ze Roberto’nun gideceği her ülke hakkında ayrıntılı bilgi topladığını belirten tecrübeli file bekçisi,”O, gideceği bir ülke hakkında bilgi sahibi olan bir oyuncu. Okuyor, sonra bu konuşulanları duyuyor, burada paraların zamanında ödenmediğini öğreniyor. O yüzden gelmedi” diye konuştu.

15.08.2006


 

Fenerbahçe’de Rize hazırlıkları başladı

Turkcell Süper Lig’de Gençlerbirliği galibiyetinin ardından bir günü izinli geçiren Fenerbahçeli futbolcular, dün yaptıkları antrenmanla Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına başladı.

Samandıra Tesisleri’nde teknik direktör Zico yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve tempolu koşunun ardından yarı sahada el topu oynayıp, taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.

Neşeli geçen antrenmanda yarı sahada yapılan çift kale maçta güzel bir gol atan Murat, gol sevincini Alex ile paylaştı. Golden sonra bir dizinin üstüne çöken Alex, diğer dizine Murat’ın ayağını alarak, ayakkabısını parlatıyormuş gibi yaptı.

8 OYUNCU MİLLİ TAKIMDA

Fenerbahçe, antrenmanda milli takımlara giden 8 futbolcusundan yoksun olarak çalıştı. (A) Milli Takım kadrosuna çağrılan Rüştü, Volkan, Can, Tuncay, Tümer ve Mehmet Aurelio, Ümit Milli Takımda bulunan Olcan ve Gana Milli Takımına giden Appiah antrenmanda yer almadı. Bu arada, kasığında ağrı olduğu belirtilen Anelka’nın salonda çalıştığı kaydedildi.

15.08.2006


 

Sakarya, gerçek gücünü gösterecek

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Ömer Yazıcı, yeni oluşan bir takım olduklarını belirterek, gerçek güçlerini zaman içerisinde göstereceklerini söyledi.

Yazıcı, kendi sahalarında yaptıkları ilk maçta arzu ettikleri performansı gösteremediklerini ifade etti. Yazıcı, şunları söyledi: ‘’Yeni oluşan bir takım olarak, bu oyuncuları bir arada oynatmak avantaj değil, risk taşıyor. İlerleyen zamanlarda bu riskler ortadan kalkacaktır. Antalyaspor maç süresince üstünlük sağladı, yenilebilirdik. Berabere kalarak, 1 puan aldık. Sakaryaspor’a olan inancımız sonsuz. Bu sene kesinlikle ligden düşme tehlikesi yaşamayacaktır.”

15.08.2006


 

Sivas 1 puana sevindi

Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, ‘’Çaykur Rizespor gibi güçlü bir takımdan 1 puan aldığımız için sevinçliyiz’’ dedi.

Uygun, Rize deplasmanında nemli bir havaya rağmen iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirtti. Uygun, maçta 1-0 öne geçmelerine rağmen karşılaşmanın son dakikalarında rakipin golüne engel olamadıklarını belirterek, ‘’Bir puan aldığımız için sevinçliyiz’’ dedi.

15.08.2006


 

Vestel’de işler yolunda

Vestel Manisaspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Kenan Yaralı, Cumartesi günü Manisa’da oynanacak Galatasaray maçında da galibiyet alacaklarına inandıklarını bildirdi.

Yaralı, Trabzonspor’dan alınan bir puanın önemli olduğunu belirtti. Vestel Manisaspor’un genç bir ekip olduğunu, bireysel becerileri olan Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada ‘’talihsiz bir gol yiyerek, berabere kaldıklarını’’ söyledi.

15.08.2006


 

Atamayana atarlar

Turkcell Süper Lig’de önceki akşam oynadığı Kayseri Erciyesspor maçında ligdeki ilk yenilgisini alan Bursaspor’da moraller bozuk.

Yeşil beyazlı takımın teknik direktörü Raşit Çetiner, “Futbolda bir kural vardır, atamazsan kazanamazsın diye, biz bugün onu yaşadık” dedi.

15.08.2006


 

G. Saray iyi yolda

Sarı-kırmızılı takımın Kayserispor’u 4-0 yendiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, takımının iyi yolda olduğunu belirterek, “Oyun olarak hergün iyi seviyeye doğru gidiyoruz.

Ligin ilk haftasında atılamayan goller dışında herşey çok güzeldi. Gerçi orda iki tane penaltı kaçırmıştık. Ardından Şampiyonlar Ligi İkinci Ön Eleme Turu’nda ve Kayserispor maçında çok güzel futbol ortaya koyduk. Takım olarak futbolcularım vermiş olduğumuz görevleri yerlerine getiriyorlar. Bu maçta güzel futbolla beraber futbolcular oyun disiplinine oldukça bağlı kaldılar. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda güzel işler yapabileceklerini gösterdiler. Takım olarak iyi yolda gidiyoruz” dedi.

Kazanan kadroyu bozmam

Sarı-kırmızılı takımda kazanan kadroyu fazla bozmak istemediğini belirten Teknik Direktör Gerets, “Takım iyi giderken fazla değişiklik yapmanın fazla bir anlamı yok. Bu takım içerisinde kim iyi olursa o formayı kapar. Hasan ve Necati bugün ilk onbirde başlamadı ama hazır olduklarında yine formayı giyecekler. Takım içersindeki rekabet bizi sevindiriyor. Tüm futbolcularım formayı giymek için kapımı çalıyorlar” dedi.

15.08.2006


 

Ertuğrul Sağlam: Basit hatalar yaptık

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, Galatasaray karşısında iyi oynamadıkları için mağlup olduklarını belirterek, “Rakibimiz bizden iyi oynadı ve sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Bizim kulüp olarak büyük hedeflerimiz varsa kesinlikle bir haftada üç maç oynamayı kaldırabilmeliyiz. Basit hataları en aza indirmemiz gerekiyor. Bugün futbol adına fazla birşey ortaya koyamadık. Daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.

15.08.2006


 

Trabzon, hakem Cem Deda’ya tepkili

Süper Lig’in ikinci haftasında Vestel Manisaspor’la 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da başkan Nuri Albayrak, hakemle ilgili çok ağır ifadeler kullandı.

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Albayrak, “Öncelikle bu maçın hakemini tebrik ediyorum. Çok iyi maç yönetti. Bunlar ailece ve sülalece çete olmuşlar. Bunun babası da buydu. Manisa’nın pozisyonu penaltı değildi. Bizim ise penaltımız verilmedi. Baba-oğul, torun bunların 7 sülalesi hakem. Bundan sonra bu hakemle görüşeceğiz.” dedi. Trabzonspor-Vestel Manisaspor maçında Bordo-mavili takımın kaçırdığı goller üzerine taraftarların Fatih Tekke lehine tezahüratlarda bulunmasını değerlendiren Başkan Albayrak, “Fatih Tekke olayını kamuoyu biliyor. Bu sene sözleşmesi bitiyordu. Sözleşmeyi uzatmadığı için biz de Trabzonspor’un 7.5 milyon Euro’sunu sokağa atmış olacaktık. Fatih Tekke’yi Trabzonspor’un menfaatleri için sattık. Ben kendi menfaatimi düşünmüş olsaydım Fatih Tekke’yi satmazdım. Sezon sonunda Fatih Tekke serbest kalırdı ve Trabzonspor’un 15 trilyonu da boşa gitmiş olurdu” şeklinde konuştu.

15.08.2006


 

Lazaroni gelecekten ümitli

Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni, takımın oyunundan memnun olduğunu ve gelecek için ümitli olduğunu söyledi.

Brezilyalı teknik adam, “6. dakika Umut ile pozisyon yakaladık. 10. dakikada hakem aleyhimize penaltı çaldı ama niye oldu hâlâ anlamış değilim. Golden sonra yine iyi oynamaya başladık. Bir çok gol pozisyonu yakaladık. Oyunu kendi lehimize çevirebilirdik. Kayseri maçına oranla çok daha iyiydik. 90 dakika da oyuncularım savaştı ve iyi mücadele etti. Önümüze bakmamız lazım. Ben takımdan ümitliyim.” ifadelerini kullandı.

15.08.2006


 

Aston Villa satıldı

İngiltere Premier Lig takımlarından Aston Villa, 62.6 milyon Sterline ABD’li işadamı Randy Lerner’in oldu.

İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, Amerikan futbolu takımlarından Cleveland Browns’ın da sahibi olan Lerner ile anlaşmaya varıldığı belirtilirken, bu satın almanın ABD’li işadamına 62.6 milyon Sterline malolduğu bildirildi.

Satın almadan sonra konuşan Lerner, Aston Villa’nın Premier Lig’de ve Avrupa’nın önemli mücadelelerinde en üst düzeyde yer alacağına inandığını ifade etti. Lerner’ın Aston Villa’yı satın almasıyla Premier Lig’de takım sahibi olan ABD’li sayısı da 2’ye çıktı. Daha önce de Amerikan futbolu takımı Tampa Bay Buccaneers’in sahibi Malcolm Glazer, Manchester United’ı almıştı.

15.08.2006


 

Gençler’de Mesut Bakkal’a destek

Turkcell Süper Lig’deki maçta kendi sahasında Fenerbahçe’ye 2-0 yenilen Gençlerbirliği’nde, kulüp basın sözcüsü Muammer Akyüz, iyi hazırlandıkları ve galibiyet bekledikleri bir karşılaşmadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Akyüz, başarılarını istemeyen bazı kesimlerin ve yorumcuların hemen harekete geçerek, teknik ekiple ilgili olumusuz dedikodular ürettiklerine dikkati çekerek, ‘’Mesut Bakkal ve ekibi, Gençlerbirliği’nde çok büyük bir istek ve heyecanla çalışıyorlar’’ dedi.

15.08.2006


 

Ankaragücü oyundan memnun

Ankaragücü Basın Sözcüsü Serhat Arıkan, takımlarının ortaya koyduğu futbol ve mücadeleden memnun olduklarını söyledi.

Önceki gün Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmayı değerlendiren Arıkan, ‘’Ankaraspor’un karşısına 3 puan hedefleyerek çıktık ama 1 puanla ayrıldık. 90 dakika boyunca kazanma arzusu üst düzeyde olan futbolcularımızı kutluyoruz. Girdiğimiz net pozisyonları değerlendirebilseydik maçı kazanan taraf olacaktık. Takımımızın ortaya koyduğu futbol ve mücadeleden son derece memnunuz’’ dedi.

15.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004