Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur masaya oturdu

2007 yılına ilişkin memurlarla hükümet arasında yapılacak toplu görüşmeler dün başladı. Toplu görüşmelere hükümet ile 11 hizmet kolunda yetkili memur sendikaları ve yetkili konfederasyon temsilcileri katıldı.

Toplu görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu memurları temsilen masaya oturdu. 1.5 milyonu aşkın memurun ücret ve diğer haklarının görüşüleceği topu görüşmeler 15 gün sürecek.

Bu süre içerisinde görüşmelerde mutabakat sağlanamaması halinde devreye Uzlaşma Kurulu girecek. Uzlaşma Kurulu hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeleri değerlendirerek bir rapor hazırlayacak. Ardından Bakanlar Kurulu, toplu görüşmelere vereceği kararla son noktayı koyacak. KESK, görüşmelerde hükümetten en düşüm memur maaşının bin 50 YTL, Memur-Sen ise en düşük memur maaşının bin 475 YTL olmasını talep edeiyor. Öte yandan, toplu görüşmelerde sendikalar 2006 yılına ilişkin enflasyon farkından oluşan yüzde 2.38’lik zammın da verilmesini isteyor.

Başkent Ankara’da 15 günlük toplu görüşme maratonu öncesinde sendikalardan KESK, Kızılay’dan toplu görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık binasına yürüdü. Türkiye Kamu-Sen de aynı şekilde Başbakanlık binasına yürüyerek geldi.

Toplu görüşmelerde masaya hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin oturdu. Görüşmeler yeni Başbakanlık binasında saat 10.30’da başladı. Bakan Şahin’in, toplu görüşme öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hükümet olarak toplu görüşme masasına, oluşan enflasyon farkını memurlara ödemenin kararlılığıyla oturduklarını belirterek, bu yıl da masadan mutabakat zaptı imzalanmış olarak kalkılmasını umduğunu söyledi. Memurların başta mali ve sosyal hakları olmak üzere çalışma koşularının ele alınacağı toplu görüşmelerin başladığını belirten Şahin, görüşmelerin hayırlı olmasını diledi.

Memur-Sen’in memurların 2006-2007 toplu görüşmelerini takip etmek amacıyla kurduğu ‘’Toplu görüşme Standı’’ açıldı. Sıhhıye köprüsünün altında açılan stand önünde toplanan ve ellerinde ‘’Memuruz haklıyız kazanacağız’’ ve ‘’Memur sandıkta hesap soracak’’ dövizleri bulunan sendika üyesi bir grup, çeşitli sloganlar attılar. Bu arada grubun gelişi sırasında parkta bulunan bir grup KESK üyesi, ‘’Devlet güdümlü sendikaya hayır’’ sloganı attı. Toplu görüşmelerin başlangıcı öncesinde, görüşmelere katılacak heyetteki üye sayısının tek taraflı belirlenmesini protesto ederek, görüşmelere katılmayan KESK heyeti, daha sonra toplantının yapıldığı salona gitti.

/ ANKARA

16.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail hıncını Filistin’den çıkarıyor

  İsrail kurulalı beri

  Acılar hâlâ taze

  ABD’den PKK’ya silâh bırak çağrısı

  Şırnak’ta çatışma: İki şehit

  ‘Koçaryan, yargılansın’

  Yurt çocuklarının, öncelikli yeri ailelerinin yanı

  Kıbrıs’tan Trabzon’a charter seferi başlıyor

  Adlî Tıp yeni binasında

  Bakan Recep Akdağ: Sağlık hizmetleri, ertelenemez

  Memur masaya oturdu

  Sendika başkanları konuştu

  Şehitliklere ziyaretçi akını

  Meslekî ara eleman nereden karşılanacak?

  Askerî mühimmatlar, ro-ro gemisine yüklendi

  Afetlere hazırlık için siyasî irade şart

  Lübnan’a 13 TIR yardım

  Halkevleri’nden Filistin kampanyası

  Sultanahmet Camii girişinde patlama

  Ekmek parası için kuyularda titriyorlar

  Kazanlık Camii ilgi bekliyor

  “Bush” tişörtleri yok satıyor

  Deprem dâvâları hâlâ devam ediyor

  Dolu dolu bir yaz tatili

  Gavs-ı Azam’ın torununa ziyaretçi akını

  ABD’lilerin ‘sema’ ilgisi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004