Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsrail kurulalı beri

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ı ziyaret eden Lübnan’ın Ankara Büyükelçisi George H. Siam, İsrail’in kuruluşundan itibaren barışa katkı sağlamadığını ve kanın durdurulması için herhangi bir faaliyet göstermediğini ifade etti. En gelişmiş silâhları kullanan İsrail ordusu tarafından çocukların katledildiğini anlatan Siam, “İsrail, asla barış için hiçbir şekilde çalışmayacak, saldırılarını durdurmayacaktır’’ şeklinde konuştu.

İsrail’in 60 yıldan beri ne güven ne de barış adına bir şey yaptığını ifade eden Siam, şöyle devam etti:’’Artık İsrail’in düşünme zamanı geldi. Oturup, düşünmesi lazım. Eğer bir doktor, hastasına 60 yıl boyunca aynı ilacı uygular ve fayda etmiyorsa oturup düşünmesi lazım. İsrail’in, 60 yıldır uyguladığı ilaç reçetesi, savaştan başka şey türetmedi. İsrail ve arkasındaki bütün güçler artık bilmelidir ki şiddetle hiçbir istikrar, barış sağlanamaz.’’

Siam, Kızılay başta olmak üzere Lübnan’a destek veren tüm kurum,

kuruluş ve sivil toplum örgütlerine Lübnan halkı adına teşekkür etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ise Komisyonun bir süre önce olağanüstü toplanarak İsrail’in Lübnan’a saldırısını kınadıklarını anımsatarak, Lübnan halkının acılarını paylaştıklarını ve saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Türkiye’nin her zaman Lübnan’ın yanında yer aldığını vurgulayan Elkatmış, ateşkesin sağlanmasının ardından yaraların sarılması için her türlü yardım ve desteğin verileceğini söyledi.

Lübnan Büyükelçisi Siam, TBMM Başkanı Bülent Arınç başta olmak üzere, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile Türkiye-Lübnan Dostluk Grubu üyelerinin, Lübnan’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

‘’Lübnan, her zaman barışı destekleyen halkların desteğiyle yoluna devam etmiştir’’ diyen Siam, her zaman olduğu gibi bu krizde de Türkiye’nin Lübnan’ın yanında olduğunu kaydetti.

Türkiye, Lübnan halkının yanında

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış ise ‘’Lübnan’da yaşanan katliâmın anlatılmasına, kelimelerin kifayet etmeyeceğini’’ ifade etti. Uluslar arası sözleşme ve anlaşmaların hiçe sayıldığına dikkati çeken Elkatmış, ‘’İnsanlık değerleri hiçe sayılıp, Lübnan işgal edilmiştir. Bu bir insansızlaştırma hareketidir. Binlerce kişi katledilmiş, milyonlarca insan yurdunu terk etmiştir. Bu saldırılara ‘2 askeri kurtarma operasyonu’ denilemez. Lübnan’daki yaraların sarılması, insanlığın görevidir. Türkiye, Lübnan halkının yanında, en ön saftadır’’ diye konuştu. Elkatmış, komisyon üyeleriyle birlikte en kısa sürede Lübnan’a giderek, yaşanan dramı yerinde görmek istediklerini söyledi. Elkatmış, gazetecilerin Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin sorusu üzerine ‘’Türkiye’nin asker göndermesine taraftarım’’ diye cevap verdi. Asker gönderilmesi konusunda, gerekenin yapılacağını ifade eden Elkatmış, ‘’Herkesin görüşü değişik olabilir. Tabiî, şartların oluşması gerekir. Ben şahsen taraftarım’’ dedi.

/ ANKARA

16.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail hıncını Filistin’den çıkarıyor

  İsrail kurulalı beri

  Acılar hâlâ taze

  ABD’den PKK’ya silâh bırak çağrısı

  Şırnak’ta çatışma: İki şehit

  ‘Koçaryan, yargılansın’

  Yurt çocuklarının, öncelikli yeri ailelerinin yanı

  Kıbrıs’tan Trabzon’a charter seferi başlıyor

  Adlî Tıp yeni binasında

  Bakan Recep Akdağ: Sağlık hizmetleri, ertelenemez

  Memur masaya oturdu

  Sendika başkanları konuştu

  Şehitliklere ziyaretçi akını

  Meslekî ara eleman nereden karşılanacak?

  Askerî mühimmatlar, ro-ro gemisine yüklendi

  Afetlere hazırlık için siyasî irade şart

  Lübnan’a 13 TIR yardım

  Halkevleri’nden Filistin kampanyası

  Sultanahmet Camii girişinde patlama

  Ekmek parası için kuyularda titriyorlar

  Kazanlık Camii ilgi bekliyor

  “Bush” tişörtleri yok satıyor

  Deprem dâvâları hâlâ devam ediyor

  Dolu dolu bir yaz tatili

  Gavs-ı Azam’ın torununa ziyaretçi akını

  ABD’lilerin ‘sema’ ilgisi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004