Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

NATO Afganistan’da SOS veriyor!

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı (SACEUR) Amerikalı General James Jones, ittifak üyelerinden Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’ne (ISAF) takviye kuvvet göndermeleri çağrısında bulundu.

General Jones, basına yaptığı açıklamada, ihtiyaç olan takviye asker ve teçhizatın sağlanacağına inancını da dile getirdi. Taliban’a karşı verilen mücadelede somut sonuç alma aşamasına gelindiğini belirten SACEUR’ün, Varşova’da, NATO’nun üst düzey askeri yetkilileriyle buluşacağı, ittifak üyesi 26 ülkenin ISAF’a asker, uçak ve helikopter katkılarını artırmaları konusunu görüşeceği duyuruldu.

Açıklamasında, Taliban saldırılarının beklenmedik “şiddeti” üzerinde duran SACEUR, ittifak birimlerinin düşmana karşı hedefe ulaşacağına olan güvenini yansıtarak, kıştan önce bir sonuca ulaşılabileceğini bildirdi.

NATO’nun son birkaç günde Afganistan’da 20 dolayında askerini kaybetmesi çeşitli yorumlara yol açarken, bu hafta başında NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (SHAPE) Basın Servisi kanalıyla bir açıklama yapan General Jones, 3 yıldır ISAF’ı yöneten NATO’nun, “umutsuz durumdaki Taliban ve canilerle uyuşturucu kaçakçılarını hedef aldığını”, bunlara karşı gereken kuvveti kullanmayı sürdürdüğünü belirtmişti.

Afganistan’daki Taliban rejiminin çökmesinin ardından, 2001 yılı sonunda düzenlenen Bonn Konferansı’nda, geçici yönetime destek amacıyla, “BM Güvenlik Konseyi otoritesi altında görev yapacak, gönüllü ülkelerin askerlerinden oluşan bir uluslararası koalisyon” şeklinde kurulan ISAF, 11 Ağustos 2003 tarihinden bu yana NATO tarafından yönetiliyor. ISAF, geçen hafta sonu, Afgan güvenlik birimleriyle işbirliği içinde başlattığı “Medusa” operasyonuyla 2 bin kadar askerini harekete geçirdi. NATO’nun en büyük operasyonlarından biri olan “Medusa” kapsamında, Taliban birimleri hedef alınıyor.

/ BRÜKSEL

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnanlı çocukların okul masrafları Suud Kralından

  İsrail, Lübnan ablukasını kaldırdı

  NATO Afganistan’da SOS veriyor!

  Fransa: İran ve Suriye sorumlu davranmalı

  FT: Türkiye Lübnan’da geleceğe adım attı

  Müşerref ISI ile ilgili suçlamaları reddetti

  Rusya'da Ortodoksluk zorunlu din dersi

  Sünnîler de federasyon planlarını sundu

  KKTC’den Pakistan’a teşekkür

  Rus generale yolsuzulk cezası

  İngilizleri rahatlatan karar

  Irak'ta 27 kişi idam edildi

  Özgürlük Kulesi için süper güvenlik tedbiri

  İngiltere’de sigara ihbar hattı kurulacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004