Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, Lübnan ablukasını kaldırdı

İsrail’in Lübnan’a 13 Temmuzdan bu yana uyguladığı ablukayı dün kaldıracağını açıklaması, Filistinli gruplar ve Hizbullah tarafından kaçırılan İsrailli askerlerin ailelerini öfkelendirdi.

Kaçırılan askerlerin aileleri, ablukanın kaldırılmasıyla, askerlerin serbest bırakılmasını sağlamak için ellerindeki son baskı unsurunu kaybedeceğini düşünüyor. Kaçırılan Eldad Regev’in kardeşi Benny Regev, İsrail askeri radyosuna yaptığı açıklamada, ‘’Ablukayı kaldırarak, Lübnan hükümeti ve Lübnanlılar üzerindeki önemli bir baskı imkanını kaybediyoruz’’ ifadesini kullandı. İsrail’in ablukayı kaldırmasıyla, kaçırılan 2 askerin İran’a nakledilebileceğinden endişe ettiğini belirten Benny Regev, ‘’Bildiğimiz kadarıyla her iki asker de Lübnan’da bulunuyor. Abluka kaldırılınca, Tahran’a gönderilip, Ron Arad ile aynı akıbeti paylaşabilirler’’ dedi.

Ron Arad’ın uçağı 1986’da Suriye yanlısı Şiî Emel örgütü militanları tarafından Lübnan’ın güneyinde düşürülmüştü. Arad’ın daha sonra Hizbullah’a verildiği ve daha sonra da izinin kaybolduğu biliniyor. İsrail basını, Arad’ın büyük ihtimalle İran’da olduğunu düşünüyor.

İngiltere ilk uçuşu gerçekleştirdi

Bu arada, British Mediterranean Airways (BMED), Beyrut’a ticari uçuşları tekrar başlatarak, Lübnan’da temmuz ayı ortalarından bu yana uygulanan İsrail hava ablukasını delen ilk Batılı firma oldu.

BMED’e ait Airbus-320 tipi yolcu uçağı, İsrail’in, “ablukanın bu akşamdan itibaren kaldırılacağını” açıklamasından kısa bir süre sonra, 67 yolcuyla beraber Beyrut havaalanına indi. Londra’dan kalkan uçağın, 27 yolcusunun Beyrut’ta inmesinin ardından Etiyopya’ya gitmek üzere havalandığı belirtildi.

Firma yetkilileri, uçağın Beyrut’a inmesi için İsrail’den izin alınmadığını, seferin, İngiliz ve Lübnanlı yöneticilere danışılarak düzenlendiğini söyledi.

Deniz ve hava ablukasına, Hizbullah’a silah aktarımını engelleme gerekçesiyle ihtiyaç duyulduğunu ileri süren İsrail, yoğun baskıların ardından uygulamaya bu akşamdan itibaren son verileceğini açıklamıştı.

/ KUDÜS

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnanlı çocukların okul masrafları Suud Kralından

  İsrail, Lübnan ablukasını kaldırdı

  NATO Afganistan’da SOS veriyor!

  Fransa: İran ve Suriye sorumlu davranmalı

  FT: Türkiye Lübnan’da geleceğe adım attı

  Müşerref ISI ile ilgili suçlamaları reddetti

  Rusya'da Ortodoksluk zorunlu din dersi

  Sünnîler de federasyon planlarını sundu

  KKTC’den Pakistan’a teşekkür

  Rus generale yolsuzulk cezası

  İngilizleri rahatlatan karar

  Irak'ta 27 kişi idam edildi

  Özgürlük Kulesi için süper güvenlik tedbiri

  İngiltere’de sigara ihbar hattı kurulacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004