Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fatih Terim'in Floransa jesti

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim kamuoyunda eski papüleritesine yeniden kavuşuyor. Malta ve Macaristan önünde alınan 2 galibiyet ile Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında zirveye taşıması şirketleri de harekete geçirdi. Daha önce Tadella, Telsim, Marshall'ın reklamlarında ekrana gelen Terim, son olarak Alpet'in reklamında yeni gençler keşmetmeye çıkan bir hocayı canlandırıyor.

Fatih Terim, Türkiye'de her zaman gündemde kalmayı bildi. İyi döneminde de, kötü döneminde de gazete manşetlerinden hiç inmedi. Hırslı, sinirli ve karizmatik görüntüsü ile bazen sempatik, bazen ise yanına yaklaşılmaya cesaret istenilen biri oldu.

Son Dünya Kupasının eşiğinden döndüğümüz ve 6 maç ceza aldığımız İstanbul'daki İsviçre maçı öncesinde yaptığı açıklamalar sporseverleri ve futbolcularıgermişti. Şimdi bu hatasını telafi etmek için her kesimle diyaloga özen gösteriyor.

Özellikle de medya ile ilişkilerinde belirli bir gelişme ve düzelme görüyoruz. Onu kızdıracak sorulara bile sert karşılık vermemeye çalışıyor. Terim'in güzel bir yanı da vefalı olmasıdır. Ekonomik zorluklar içinde olan bazı eski futbolculara yardım yaptığı bilinir. Adana'da geçtiğimiz yıllarda bir okul yaptırarak, doğup büyüdüğü topraklara vefasını göstermiştir.

Şimdi de Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'dan öğreniyoruz. Milli Takımımız 14 Kasım'da İtalya ile yapacağı özel maçı Floransa'da oynayacak. Floransa şehrinin Terim için ayrı bir özelliği var. Çünkü İtalya'nın Fiorentina takımı bu şehrin takımıdır. Terim de bu takımın bir sezon teknik direktörlüğünü yapmış ve çok da başarılı olduktan sonra Milan'a gitmişti. Kendisini hâlâ seven Floransa halkına bir teşekkür etmek için Türk Milli Takımını onların ayağına götürüyor. Bu özel maç Floransalılara bence güzel bir jest olacak.

Schumacher'in üzücü vedası

Formula 1'de Japonya yarışı Ferrari'nin efsanevi Alman pilotu Schumacher'a büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Son 16 tura birinci girerken motorunun yanması yüzünden yarış dışı kalmak zorunda kaldı. Schumacher'ın bu şanssızlığı en çok takipçisi İspanyol pilot Alonso'ya yaradı. Çok rahat bir yarış çıkararak birincilik kürsüsüne çıktı ve belki de bu yarış ona üst üste ikinci dünya şampiyonluğunu getiren mücadele oldu.

37 yaşındaki Schumacher son sezonunu şampiyonlukla taçlandırmak istiyordu. Japonya yarışına Alonso ile 186'şar puanla birlikte girdiler. Bu yarışı kazanabilseydi gelecek hafta Brezilya'da yapılacak sezonun son yarışına belki de şampiyon olarak katılacaktı. Ancak olmadı.

Dünyanın her yanında kendisinin seveni vardı. Her zaman gülümseyen yüzü bu defa kaskatı kesilmişti. Japon ilk yardım ekiplerinin yüz mimikleri bile onun yarış dışı kalmasına ne kadar çok üzüldüğünü gösteriyordu. Ferrari ile Schumacher ayrılmaz bir ikili oldu. Onsuz yarışlar bu kadar çok ilgi görecek mi kestirmek zor. Ama Schumacher adı her zaman Formula 1 pistlerinde altın harflerle hatırlanacak.

Erol DOYURAN

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En pahalı Kezman

  Emre Milan'a gidiyor

  Trabzon idmanında Ziya Doğan fırtınası

  Efes, NBA'de maça çıkıyor

  Hakemler belli oldu

  Zidane'ın kafası şimdi de kitap oldu

  Fatih Terim'in Floransa jesti

  Uluslararası Karadeniz Maratonu sona erdi

  G.Saray'da 2 günlük izin bitti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004