Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kuzey Kore gerginliği

Kuzey Kore’nin bugün, tarihinde ilk kez bir nükleer silâh denemesi yaptığı bildirildi. Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore’nin nükleer silâh denemesi yapmasının ardından Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-hyun’un, konu hakkında görüşmelerde bulunmak üzere güvenlik danışmanlarıyla toplantı yaptığını duyurdu.


Papandreu’dan tarihî bir itiraf: Türkiye ile anlaşmaya ramak kalmıştı

Yunanistan ana muhalefet PASOK Partisi Genel Başkanı Yorgo Papandreu, ‘’PASOK’un iktidar olduğu dönemde Türkiye ile Ege konusunda anlaşmaya varılmasın

Bir Türk, Rus askeri sitesinde bomba ile yakalandı

Rusya’nın başşehri Moskova yakınlarındaki bir askerî şehre bomba yüklü araçla girmeye çalışan Türk vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.


  Irak devlet başkanı yardımcısının kardeşi öldürüldü

Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin kardeşi General Amir El Haşimi, Bağdat’taki evinde öldürüldü.


  NATO’da Taliban korkusu

Afganistan’daki NATO güçlerinin komutanı General David Richards, ülkede kısa zamanda bir iyileşme olmazsa, halkın taraf değiştirerek Talibanı desteklemeye başlayacağı uyarısında bulundu.


  NATO’da Taliban korkusu

Afganistan’daki NATO güçlerinin komutanı General David Richards, ülkede kısa zamanda bir iyileşme olmazsa, halkın taraf değiştirerek Talibanı desteklemeye başlayacağı uyarısında bulundu.


  Dalaylama: Dünyanın İslâmdan alacağı çok şey var

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunan Yabancı Gazeteciler Derneği’nde yabancı basın mensuplarına konuşan Budist lider Dalaylama, “bir kaç kötü Müslüman yüzünden bütün İslam âleminin kötü gösterilemeyeceğini” söyledi.


  Ramazan’da oruç tutan Katolik

Amerikan İslam Heyeti, California’da Ramazan ayı dolayısıyla Müslüman ve gayrimüslimlere iftar veriyor. İftarın ardından kılınan teravih namazı ve hatim de büyük ilgi görüyor.


  Verheugen: Avrupa Türkiye'ye yanlış mesajlar gönderiyor

Avrupa Birliği (AB) Eski Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Türkiye’ye gönderilen yanlış mesajların Türkiye’nin jeostratejik öneme haiz üyeliğini tehlikeye attığını söyledi.


  Türkiye-AB tarama süreci devam ediyor

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde 22’nci fasıl olan bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonuyla ilgili ayrıntılı tarama toplantısı başladı.


  Hollanda’da, Türklerden birlik beraberlik kararı

Hollanda’daki Türk dernek ve kuruluşları, genel seçimler öncesinde, siyasî partilerden Türk kökenli adayların atılmasının şiddetle kınadığını bildirerek, bu gelişmelere karşı ortak tavır alınması ve seçimlerin kesinlikle boykot edilmemesini benimsedi.


  İKÖ’den Irak için yeni girişim

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), Irak’taki “ayaklanmanın son bulması ve akan kanın durması” için bir girişim başlatmaya hazırlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004