Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Selimiye dolup taşıyor

11 ayın Sultanı olan Ramazan ayı ile birlikte Edirne’de inanç turizmi hız kazandı. Şehirdeki tarihî mekânlar ziyaretçilerle doplu taşıyor. Özellikle Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği Selimiye camisine ziyaretçi akınına uğruyor. Selimiye’yi günde 3 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor.



Camiler birer eğitim yuvasıdır

Nevşehir Belediyesi tarafından 3.5 ay gibi bir sürede tamamlanan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, ilk faaliyetine imza attı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında verdiği konferansı 800 kişi kapasiteli salonda yaklaşık bine yakın vatandaş topluluğu izledi.



Doğu’nun İstilâsı

Gültekin Avcı’nın “Doğu’nun İstilâsı Medeniyetler Savaşı’na Doğru” adlı kitabı, Birey Yayınları’ndan çıktı. Kitapta, Büyük Ortadoğu Projesinin kapsamı ve muhtevası, projesinin nasıl hayata geçirileceği, operasyonun kilometre taşları, perde arkası ve amaçları, BOP karşısında Rusya, AB ve Hindistan’ın tutumu, projenin uygulama sahası, İsrail´in konumu, teröre karşı mücadele bahanesi masaya yatırılıyor.



Çocuklara Ramazanı sevdirelim

Gebze Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği’nin Ramazan faaliyetleri çerçevesinde düzenlediği seminerler büyük bir hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde eğitimci Hayrunnisa Şen’in “Çocuklarda Ramazan Sevinci” adlı semineri Gebzeliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Ramazanda anne babaların dikkat etmeleri gereken hususlara parmak basan Şen, çocuklara Ramazan ve oruç bilincinin yerleştirilmesini kolylaştırıcı önerilerde bulundu:



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004